DİYANET HASTANELERİ DEVREDİLMEMELİ

DİYANET HASTANELERİ DEVREDİLMEMELİ
Türkiye Diyanet Vakfına ait hastanelerin Sağlık Bakanlığı’na devredilmek istenmesine tepki gösteren Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal; “Türkiye Diyanet Vakfı’na ait hastanelerin taşınır ve taşınmazlarıyla birlikte Sağlık Bakanlığı’na çeşitli sebepler ileri sürülerek alelacele devri anlaşılır bir durum değildir. Türkiye Diyanet Vakfı, her kademedeki Diyanet personelinin, özellikle de Din Görevlilerinin camilerde vatandaşlardan topladıkları bağış ve yardımlarla bu günlere gelmiştir. Böyle önemli bir karar verilirken, istişarenin önemini en iyi bilen, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı yetkililerinin bu uygulama ile ilgili olarak ne çalışanların ne de Diyanet hizmet kolundaki sendikaların görüş ve önerilerini almamasını da yadırgıyoruz.” dedi. 
Ünal,bu devrin gerçekleşmesini sağlayacak olan Kanun teklifinde Diyanet’te yıllarca çalışmış olan bir milletvekilinin imzasının da olmasının üzücü ve düşündürücü olduğunu kaydetti.
Ünal,hastanelerin Diyanetle özdeşleştiğine de dikkat çekerek “Ankara ve İstanbul’da bulunan bu hastaneler vatandaşlarımıza ve Diyanet İşleri Başkanlığı personeline emeklilerine özveri ve özenle hizmet veren güzide kuruluşlardır. Türkiye Diyanet Vakfı 29 Mayıs Hastaneleri, Diyanet ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın halka yansıyan yüz aklarıdır. Bu hastaneler, “Diyanet” ismiyle böyle güzel bir hizmet sunmasıyla bütün vatandaşlarımızın takdirini ve teveccühünü kazanmıştır.” dedi.
Hastanelerin yönetimi ve idaresi ile ilgili aksaklık veya sorun varsa giderilmesi gerektiğini belirten Ünal sözlerine şöyle devam etti: “29 Mayıs Hastaneleri Türkiye Diyanet Vakfı bünyesinde hizmetlerine devam etmelidir. Bu Kanun Teklifi geri çekilmelidir. Aksi takdirde Türk milletinin gönlünde taht kuran bu güzide kurumlarımızın güvenilirliği sorgulanır hale gelecektir.”
Basın Bürosu/25.01.2014
Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER