DEVLET ADAMLIĞINA YAKIŞMIYORSUNUZ

Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilcileri Eğitim ve İstişare Toplantısında konuşan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın toplu sözleşme hakkının tartışılması gerektiği yönündeki sözlerini sert bir dille eleştirdi.

DEVLET ADAMLIĞINA YAKIŞMIYORSUNUZ

“ÇAĞDIŞI BİR ANLAYIŞ”

Genel Başkan İsmail Koncuk, “Biliyorsunuz, 2010 yılında Anayasa referandumu yapıldı. Anayasadaki maddelerden biri, kamu çalışanlarına toplu sözleşme hakkı öngören maddeydi. Arınç’a göre, referandumda ‘evet’ diyenlerin toplu sözleşme kanunundan faydalanmaya hakkı varmış, ‘hayır’ diyenlerin böyle bir hakkı yokmuş. Bülent Arınç’ın bir devlet adamı olarak böyle bir değerlendirme yapması çağdışı bir anlayıştır. Adam olmak başka bir şeydir. Başbakan olursunuz, Cumhurbaşkanı olursunuz, Başbakan Yardımcısı olursunuz, Bakan olursunuz, ama adam olamazsınız.Sayın Bülent Arınç aynı zamanda bir hukuk adamı. Anayasa’nın 10. maddesi kanunların bütün vatandaşlarımıza eşit uygulanacağını ifade ediyor. Herhangi bir devletin Anayasası’nda, ‘Anayasa’yı kabul edenler faydalanır, kabul etmeyenler faydalanamaz’ der mi? Bülent Arınç bunu ikinci kez yapıyor. Daha önce de Bursa’da Memur-Sen’in Temsilciliğinde bu açıklamayı yapmıştı. Türkiye Kamu-Sen olarak Bülent Arınç hakkında suç duyurusunda bulunmuştuk. Hatta Başbakan’a ziyaretimizde, Bülent Arınç’ın bu beyanını hatırlatmıştık. Başbakan da ‘böyle bir anlayış mı olur?’ diyerek, Arınç’ın sözlerine isyan etmişti” dedi.

Bülent Arınç çok güzel hitap ettiğini zanneden, ama söz söyleme özürlü bir bakandır.

Genel Başkan İsmail Koncuk sözlerini şöyle devam ettirdi. “Bülent Arınç çok güzel hitap ettiğini zanneden, ama söz söyleme özürlü bir bakandır. BDP’li milletvekilinin hapishanede başına gelenleri öğrenince, ‘ben de olsam dağa çıkardım’ demiş, tepkiler üzerine geri adım atmıştı. Akıl sahibi bir adam, konuştuğuna dikkat eder. Hele ki Başbakan Yardımcısı mevkisine geldiyseniz, ağzınızdan çıkan her lafa dikkat edeceksiniz. Bülent Arınç’ı bir kez daha kınıyorum. Arınç’ı milletimiz adına kınıyorum. Anayasa’ya yüzde 58 ‘evet’ diyen varsa, yüzde 42 oranında da ‘hayır’ diyen var. Referandumda ‘evet’ diyen de, ‘hayır’ diyen de kıymetlidir. Bu, demokratik bir tercihtir. İnsanlar tercihlerini hür iradesiyle ortaya koyar” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER