DES KADINLAR KOLU, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

DES KADINLAR KOLU, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Kadın Kolları Başkanı Nuran Şahin, “Türkiye’de kadınların hayata bir sıfır yenik başladığını söyleyerek, “Türkiye’nin sahip olduğu kültürel miras ve temsil ettiği medeniyetin varisi olarak kadın haklarında dünyaya rol model olması gerekiyor” dedi.

Türkiye’de başta kadın öğretmen ve eğitimcilerin Dünya kadın hareketine örnek olması ve evrensel sürecin kadınlar lehine işleyişine katkıda bulunması gerektiğini kaydeden DES Kadın Kolları Başkanı Nuran Şahin, “Bunun için kadınlarımızın hak ve hukuklarına, medeniyet perspektifli toplumsal kimliğine sahip çıkması ve büyük bir farkındalıkla mücadelesini dayanışma içinde sürdürmesi gerekiyor. Türkiye’de kadınlarımızın maruz kaldığı ücret adaletsizliği, iş güvencesi, istihdam ayrımcılığı, aile bütünlüğünün korunması hakkı, doğum izni, süt izni, ücretli izin, kreş hakları gibi konular biran önce çözülmelidir. Kadın cinayetleri ve kadına dönük her tür şiddete karşı en etkili yasal önlemler alınarak son bulmalıdır”dedi.

“Dünyada yaşanan küresel yoksulluktan, baskı ve şiddetten en çok kadınlar etkileniyor. Dünyadaki açlık ve yoksulluk sınırında yaşayan 2 milyara yakın insanın yüzde 70’ini kadınlar oluşturuyor. Bu makûs talih değişmelidir. Fakat bu değişime Türkiye olarak, ülkemiz kadınları olarak nasıl katkıda bulunmalıyız, bulunabiliriz? Bu nu düşünmemiz ve bunun yol haritasını, ortak aklını hazırlamamız gerekiyor”diye kaydeden Nuran Şahin, “28 Şubat döneminde inançlarını yaşamalarından ve başörtüsünden dolayı işlerinden atılan, istifaya zorlanan binlerce bayan öğretmenimize halen hakları iade edilmemiştir. Öte yandan darbe mirası kıyafet yönetmeliği nedeniyle halen okullarımızda ve kamuda çağdışı başörtüsü yasağı devam etmektedir” diye konutu.

Türkiye’nin hızla kadınların cinsel ve ticari bir meta olarak kullanılmasına engel olacak örnek yasal ve toplusal projeleri hayata geçirmesi gerektiğini söyleyen Nuran Şahin, sendika olarak kadına yönelik her türlü baskı, dayatma ve ayrımcılığa karşıolduklarını, kılığı, kıyafeti, işi, mesleği, yaşı ve inancı, ne olursa olsun bütün kadınları eşit ve özgür vatandaşlar olarak gördüklerini ifade ederek, Kadın haklarına saygılı, barış dolu, müreffeh bir Türkiye temennisiyle tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladığını söyledi.
Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER