DERSANE KAVGASI BİR TUZAK

ÖĞ-DER GENEL BAŞKANI iSMAİL HAKKI AKKİRAZ: DERSHANE KAVGASI BİR TUZAK

DERSANE KAVGASI BİR TUZAK
Dersane kavgasının bir iktidar ve güç kavgası olduğunu söyleyen ÖĞ-DER Genel Başkanı İsmail Hakkı Akkiraz, "Bu kavga, eğitimi daha kaliteli hale getirmek için yapılıyor da değildir. Aslında daha temel meseleler gündeme gelmelidir. İçinde terbiye olmayan bir eğitim anlayışına sahibiz. Bu eğitim anlayışı ıslah etmiyor ifsat ediyor."dedi.
 
         Kısa adı ÖĞ-DER olan, Şuurlu Öğretmenler Derneği aylık olağan şube başkanları toplantısı Ankara'da yapıldı. 30 şube başkanının iştirak ettiği toplantıda şubelerin aylık çalışmaları değerlendirilirken, eğitim öğretim sorunları da ele alındı.
 
         ÖĞ-DER Genel Başkanı İsmail Hakkı Akkiraz, öğretmenlere yaptığı konuşmada,dershane kavgasının bir bir iktidar ve güç kavgası olduğunu söyledi. Bu kavganın, eğitimi daha kaliteli hale getirmek için yapılmadığını dile getiren Akkiraz, "Eğitimin en temel konuları gündeme bile getirilmemektedir. Müslüman halkın evlatlarına materyalist, inkarcı, çağdaş batının cahiliyesini benimseyen bir eğitim anlayışı dayatılmaktadır. İçinde terbiye olmayan bir eğitim anlayışına sahibiz. Bu eğitim anlayışı ıslah etmiyor ifsat ediyor." şeklinde konuştu.
 
         Dershanecilerin bugün kadife darbecilerin satranç tahtasında, kendilerine biçilen rolü oynadıklarını ileri süren Akkiraz, bu konuda şunları söyledi:"Taksim hadiseleri nasıl dört ağaç bahane edilerek başlatılmış, dinlisi, dinsizi, başörtülüsü, mini eteklisi nasıl bir araya getirilmiş ise, bugün de dershaneler üzerinden yeni bir çatışma alanı üretilmeye çalışılmaktadır. Bu çatışmanın en önemli özelliği ve ciddiye alınması gereken yanı, aynı dünyanın insanlarının karşı karşıya getirilmiş olmasıdır. Şeytan tuzağını kurmuş avını beklemektedir."
 
         Henry Kissinger’in “Bundan böyle asıl çatışma İslam’ın kendi içinde olacaktır. Ortadoğu'da yaşananlara baktığımızda bundan başka bir şey görmüyoruz. Libya’da, Irak’ta, Suriye’de, Afganistan’da ve bütün çatışma bölgelerinde Müslümanlar birbiriyle savaşmaktadır." şeklindeki sözünü aktaran Akkiraz, siyonistlerin kardeşi kardeşe kırdırma planının işleme konulduğunu vurguladı. Akkiraz daha sonra dershaneler konusundaki görüşlerini şöyle sürdürdü:" Bu nedenle bu ülkeyi seven herkes, özellikle de Milli Görüşçüler, her zamankinden daha duyarlı olmak zorundadırlar. Dershaneler savaşında takınacağımız tavır, taraflardan birisinin yanında olmaktan ziyade, Islahçı bir duruş ortaya koymaktır. Nitekim Milli Görüşçü bir kuruluş olan ÖZ-DER’in öncülüğünde oluşan heyet, taraflara itidal çağrısında bulunmuş ve hazırladığı raporlar, sunduğu çözüm önerileriyle de tansiyonun düşmesinde ve meselenin çözümünün makul bir takvime bağlanmasında etkili ve yol gösterici olmuştur."
 
         Dershane konusu ön plana getirilirken eğitim öğretimin diğer önemli sorunlarının gündem dışına itildiğini söyleyen İsmail Hakkı Akkiraz," Hayat bilgisi kitabında hayat anlatılmakta, hayatı yaratan Allah’tan tek satırla bile söz edilmemektedir. Kainatın sahibi Allah’tır. Bütün bir kainat anlatılıyor, ancak bu kainatı yoktan yaratan Allah yok sayılıyor. Dershane tartışması yapılırken eğitimin bu sıkıntısı görülmüyor. Karma eğitim konusu konuşulmuyor, konuşanlar susturuluyor. İnancından dolayı örtünmek isteyen ve lisede okuyan bir öğrenciye örtünme hakkı verilmiyor. Örtünerek okumak istiyorsan İmam Hatip okuluna gideceksin, liselerde, diğer meslek liselerinde inansan da inanmasa da başını örterek okuyamazsın deniliyor."dedi.
 
Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER