ÇERKEZKÖY'DEKİ USULSÜZ ATAMALARA TÜRK EĞİTİM SEN GENEL MERKEZİ MÜDAHALE ETTİ

Türk Eğitim Sen Genel Merkezi Tekirdağ Valiliğine bir yazı göndererek, Çerkezköy’deki kurucu müdür görevlendirmelerinin usule aykırı olduğunu, mevzuata ve hukuka aykırı olan bu uygulamaların Sayın Valimiz tarafından iptal edilmesini istedi.

ÇERKEZKÖY'DEKİ USULSÜZ ATAMALARA TÜRK EĞİTİM SEN GENEL MERKEZİ MÜDAHALE ETTİ
    
Bilindiği gibi Çerkezköy’de yeni açılan 7 okula tamamı Eğitim Bir Sen’e ait ve liyakati yeterli olmayan idarecilerin atanması eğitim çalışanları arasında büyük huzursuzluğa sebep olmuş, konu il bazında Türk Eğitim Sen Tekirdağ Şubesi tarafından dile getirerek basında yer almıştı. Basında yer alan usule, mevzuata ve hukuka aykırı, eğitimcilere göre ayrımcılık teşkil eden atamalardan bazıları:
  • Hüseyin ERDOĞAN – Atatürk İlkokul Müdürlüğünden Şube Müdürü Vekilliğine,
  • Ahmet ÜZGÜN – Beden Eğitimi Öğretmenliğinden Kızılpınar Endütri Meslek Lisesi Kurucu Müdürlüğüne,
  • Veysel DOĞRUYOL – Fevzipaşa İlköğretim Okulu Müdür Yardımcılığından Kapaklı Gazi Ortaokulu Müdür Vekilliğine,
  • Fahrettin KARAMAN – 75. Yıl İlköğretim Okulu Müdür Yardımcılığından Tepe İlkokulu Kurucu Müdürlüğüne
  • Rızvan ÖZTÜRK – Sınıf Öğretmenliğinden Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi Müdürlüğüne
  • İsa ÇETİN – Anadolu Lisesi Müdür Yardımcılığından İmam Hatip Lisesi Kurucu Müdürlüğüne
  • Serdar İŞ – Özel İdare İlköğretim Müdür Yardımcılığından Veliköy Ortaokulu Kurucu Müdürlüğüne atanmıştır.
Yapılan uygulamalarla İLO Sözleşmesi ve İnsan Hakları Beyannamesine aykırı olduğu gibi, anayasamızın 51.maddesi ile Türk Ceza Yasasının 118.maddesine aykırı olduğunu, Valiliğin hukuka ve mevzuata aykırı yapılmış bu atamanın en kısa sürede iptal edilmesini talep etmiştir.
Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Türk Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer DOĞAN; usulsüz atama konusunda sadece Çerkezköy’deki eğitim çalışanları değil tüm Tekirdağ’daki eğitimciler ile Genel Merkezimiz de bu usulsüzlüğe dur demek için harekete geçmiştir. Biz bir kez daha buradan Sayın Valimize seslenmek istiyoruz. Tamamen bir sendikayı kayırmak için yapılmış bu atamaların biran önce iptal edilmesi için daha ne bekleniyor ki? Hakka, adalete ve eşitliğe yeterince zarar verilmedi mi? Bu 7 atamadan sadece bir tanesini teferruatlı bilmek bile atamaların ne kadar kasıtlı mevzuata ve hukuka aykırı olduğunu açıkça göstermektedir.
     Bir beden Eğitimi Öğretmeni düşünün ki, hayatında hiç asaleten idarecilik yapmamış ve sırf müdürlük hakkı kazansın diye kendi alanının çok dışında bir okula kurucu müdür olarak atanabilmektedir. Çerkezköy’de yüzlerce kıdemli teknik öğretmen varken Eğitim Birsen İlçe Temsilcisidir diyerek yapılan bu atama büyük bir ayrımcılıktır.
Kızılpınar Endüstri Meslek Lisesi Kurucu Müdürlüğüne atanan Ahmet ÜZGÜN, işin acemisi ve beceriksizliği yüzünden öğretim yılı başında okulu Eğitim-Öğretime hazırlayamamış, yüzlerce öğrenci Kızılpınar Çok Programlı Lisesine gönderilerek öğrenci ve veliler mağdur edilmiştir. Kızılpınar ÇPL’ de ise 30 kişilik sınıflar 60’ a yükseltilerek eğitim-öğretim zora sokulmuştur. Liyakat sahibi olmadan sadece bir sendikanın ilçe yöneticisidir diye yapılan bu atama çocuklarımızı perişan etmiş, velilerimizi ve Devleti zora sokmuştur. Bu kadar adaletsiz bir atamanın iptal edilmesi konusunda idarecilerin tereddüt etmelerini esefle karşılıyorum.
Genel merkezimizin uyarısı ve bizim feryatlarımız dikkate alınıp, bu usulsüz atama iptal edilmezse konuyu Milletvekillerimizi de aktararak meclise taşıyacağız. Çünkü bu hal; hakka, adalete ve eşitliğe yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırı karşısında bizim kayıtsız kalmamız, susmamız düşünülemez.
        
   Muzaffer DOĞAN
    Türk Eğitim Sen
Tekirdağ Şube Başkanı
Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER