ÇERKEZKÖY'DEKİ USULSÜZ ATAMALAR MECLİSE TAŞINIYOR

Türk Eğitim Sen Tekirdağ Şubesinin gündeme taşıdığı Çerkezköy’deki usulsüz atamalar yerelde çözülemeyince Tekirdağ Milletvekillerinin soru önergesiyle meclise taşınarak Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER’ e aktarılacak.

ÇERKEZKÖY'DEKİ USULSÜZ ATAMALAR MECLİSE TAŞINIYOR
 Konu ile ilgili yeni bir açıklama yapan Türk Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer DOĞAN; “ Milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Sınav kazanamayıp da siyasetçi ve bir sendikanın da çabasıyla kurucu müdürlük ve dolayısıyla müdürlük hakkını kazanmaya çalışanlara karşı verdiğimiz mücadele basında da geniş biçimde yer almış, milletvekillerimiz başta Bülent BELEN, Emre KÖPRÜLÜ ve Candan YÜCEER sendikamızı arayarak konu ile ilgili bilgi ve belgeleri alarak soru önergesi yoluyla Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıyacaklarını belirtmişlerdir.
Bilindiği gibi 1.192 öğrencilik Atatürk İlköğretim Okulunun Müdürü Eğitim Bir-Sen’lidir denilerek İlçe Milli Eğitim Şube Müdür vekilliğine keyfi olarak ataması yapılmış, okulu idarecisiz bırakılarak öğretmen, veli ve öğrenciler mağdur edilmişlerdir. Ayrıca Kızılpınar Endüstri Meslek Lisesine kurucu müdür olarak atanan ve daha önce hiçbir idari görevi yapmaması nedeniyle acemilik ve beceriksizliği yüzünden öğretim yılı başında okulu eğitim-öğretime hazırlayamamış ve dolayısıyla yüzlerce öğrenci Veliköy Çok Programlı Lisesine gönderilerek öğrenci ve veliler mağdur edilmiştir. Acemi ve beceriksiz müdür yüzünden okul açılamamış ve ne zaman açılacağı da meçhuldür.
Bu iki örneğin yanında daha 5 atama da herhangi bir kriter taşımayan sadece Eğitim Bir-Sen yöneticisi ve üyesi olduğu için yapılmıştır.
Yapılan uygulamalar İLO Sözleşmesi ve İnsan Hakları Beyannamesine aykırı olduğu gibi anayasamızın 51.maddesiyle TTK’ nın 118.maddesine de aykırıdır. Dolayısıyla mücadelemiz bu ayrımcı ve hukuka uygun olmayan atamaların iptal edileceği güne kadar sürecektir.
Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER