ÇANKIRI ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİLER...

Türkiye kamu-Sen Çankırı İl Temsilcisi Metin MEMİŞ başkanlığındaki heyet Şehit ve Gazi Aileleri Derneğini ziyaret ettiler...

ÇANKIRI ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİLER...
Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Sendika Başkanları Metin Memiş, Erol Selci, Ali Bağdat, Nuh Yalçın, Satılmış Akyol, Süleyman Yılmaz,  Kadın kolları başkanları Esin Sarı, Leyla Yamuç ve yönetim kurulu üyeleri Selami Öztürk, Yüksel Demirbaş, Ayşe Eğmir, Emine Memiş’ten oluşan heyet Şehit ve Gazi Aileleri Derneğini ziyaret etti. Ziyarette Çankırılı Şehit ve Gaziler kitabı yazarı TES eski üyesi Ahmet Ünlü ’de vardı. Sözün sahiplerince Dernek Başkanı Yüksel Teke, şehit ve gazi yakınlarınca karşılanan heyet, son derece duygu dolu anlar yaşadı. Türkiye Kamu-Sen Çankırı Temsilcisi Metin Memiş, “Sayın Başkan’ın geçen hafta süresince yoğun olmasından dolayı, ziyaretimizi ancak bu gün gerçekleşebildik. Bizleri kabul ettiğinizden dolayı başta şahsınıza ve ailelerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Memiş, sözlerine yabancı yayınların “ilk defa bir Türk Başbakan’ı, bir numaralı halk düşmanı ile diyaloğa girdi”, İngiliz yayın kuruluşu “Türkiye’deki en güçlü iki adamdan biri olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile PKK lideri Abdullah Öcalan’ın çıkarları şimdi örtüşüyor. Türk parlamentosu yeni bir anayasayı görüşüyor. Hem Erdoğan hem Öcalan, 1920’li yıllarda Mustafa Kemal Atatürk tarafından oluşturulan devletin temelini yeniden müzakere etme arayışı içinde” ifadelerini kullandığını hatırlatarak, bu ifadeler bizleri ziyadesi ile üzmektedir. Dedi. Bunun üzerine Dernek Başkanı Yüksel Teke “ 21 Mart 2013 gününü asla unutmayacağız! Bizim kara bir günümüzdür. “BİZLER, ŞEHİTLERİMİZ ESAS BU GÜN ÖLDÜK”.Diyarbakır tam bir şova ve meydan okumaya dönüşmüştür ”dedi. Ortak düşünce ise; Kendilerince Türk milletine açıkça gözdağı vermişlerdir.
TES şube başkanı Nuh Yalçın mevcut durumu güzel analizine, TYHS şube Başkanı Erol Selci katkı yapmışlardır. Türk bayrağının hiç bir yerde asılmadığı Diyarbakır’da , İMRALI CANİSİNİN posterleri taşınmış, hainlikler gün yüzüne çıkmıştır.
Türk milleti bu günü hayatı boyunca unutmayacak, bölücü simaları kesinlikle affetmeyecektir. Şurası açıktır ki, İmralı canisinin sözlerine derin anlamlar yükleyen gafiller, TV’lerde yorumlar yapan sözde gazeteciler bu mantığa payanda olmuşlardır.
Görülmektedir ki, İmralı canisinin yazdığı zırvalar, yetkililerin tüm politikalarına nüfuz etmiş ve güdümüne almıştır. Diyarbakır’da toplananlara, adeta terörist başının meşrulaştırması ve sözde liderliğini kuru bir kalabalığa onaylatması olmuştur. Bunun kabul edilmesi mümkün değildir. Bu günkü tablo şudur;
Güvenlik güçlerimizin şehit ve gaziliği göze alarak yaptığı terörle mücadele alt üst olmuş ve “bu mücadeleyi neden yaptık?” soruları sorulur olmuştur.
Türk milletine düşmanlık yapmak ve bölücülük adeta legalleştirmiştir. Şehitlerimizin, gazilerimizin gözü yaşlı ailelerinin bedduaları hem sorumluların, hem de katil PKK’nın üzerinedir. Allah’ın izniyle, Türk milletinin birliği ve varlığı ilelebet baki kalacaktır.
Duygular yüreklerden taştı, feryatlar boğazlarda düğümlendi, gözler doldu ve aktı…..Sözün bittiği yerdeydik….gencecik fidanlarımızın fotoğrafları altında her şeye rağmen gururla dimdikti şehit analarımızın, babalarımızın ve eşlerinin başları.Onlar her şeye layıktı ve başımızın üstündelerdi…Umarım bu gerçeği hala göremeyen gözler görsün,sessiz ve gururlu feryatlarını duysun.
 Türk Diyanet Vakıf-Sen il temsilcisi Satılmış Akyol’un şehitlerimiz için okuduğu Arş-ı şeriften sonra duasını yaptı. Heyet ziyarettin en yakın zamanda tekrarlanması dilekleri ile sona erdi…
Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER