BÜYÜKÇEKMECE ANADOLU LİSESİ PROVOKATÖRLERİN OYUN SAHNESİ OLAMAZ …

BÜYÜKÇEKMECE ANADOLU LİSESİ PROVOKATÖRLERİN OYUN SAHNESİ OLAMAZ …
 Büyükçekmece Atatürk Anadolu Lisesi
İlçenin en seçkin ve gözde okuludur.
Okul müdürü Hayri ÖZENLİ, birilerinin torpiliyle değil, 29/01/2010 tarihli seçme sınavı sonucuna göre kendi alın teri ile bu kuruma müdür  olarak atanmıştır.
Okul Müdürü Hayri ÖZENLİ, Atatürkçü, Vatanperver, Çalışkan ve Eğitim Camiasında adından saygıyla bahsedilen ve arkadaşları ve amirlerince sevilen, Türk Eğitim-Sen üyesi iyi bir eğitimci ve yöneticidir. Okulun 2010 yılından bu yana geçirdiği olumlu değişim ve gelişim bunun en açık göstergesidir. Din kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmeni olması ona saldırmak isteyenlerin kullanabilecekleri en temel dayanaktır. Çünkü onlara göre tüm solcularAtatürkçü, tüm ilahiyatçılar da Atatürk düşmanıdır. Bu ülkede en kolay kullanılan iki şey  maalesef Atatürk ve Din’dir.
 
07.03.2013 Perşembe günü saat: 12.30 da, Büyükçekmece Atatürk Anadolu Lisesi önünde,öğrenciler adına bildiri dağıtılıp, bir sendika da  basın açıklaması yapıyor.Bu gayet doğal bir demokratik hak.Ancak;iddialara bakıldığında olayın renginin değişik olduğunu görüyoruz.Bu amaçla, Türk Eğitim-Sen olarak, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerektiğini düşündüğümüzden bu açıklamayı yaptık.
 
 
          
             Büyükçekmece Anadolu Lisesi Müdürü hakkındaki iddialar;
 
  • Öğretmenler sürgün edilmiş, öğretmen kıyımı yapılmış, müdür padişah yetkileri kullanmış…
Hayri ÖZENLİ bu okulda göreve başladığından bu yana, değil görev yeri değişikliği yapılan, mutsuz ve huzursuz olma gerekçesiyle tayin isteyen bir tek öğretmen dahi yok. Bu nasıl öğretmen kıyımı ?
Olay, İdari soruşturma neticesinde görev yeri değiştirilen iki müdür yardımcısına dayandırılmaya çalışılmakta olup, provokasyonun asıl kaynağı burasıdır.
Haklarının arandığı iddia edilenlerden biri, Emin Öncü “ Eğitim-Sen” üyesidir.
Diğeriyse, öğrencilerin sosyal medyada Atatürkçü olarak sunduğu, sözde okul müdürünün Atatürk ve laik eğitime karşı yapacağı işlemlere karşı çıktığı için sürüldüğünü söyledikleri Resul ÖzcanEğitim-Bir-Sen” üyesidir.
 
  • Müdür, bu iki müdür yardımcısınıda Padişah yetkileri kullanarak sürdürmüş;
 
Devlet memurlarının yetki ve görevleri kanun ve yönetmeliklerde belirtilmiştir. Görevini yapmayan, eksik yapan veya kötüye kullanan memur için yapılacak işlemler de kanun ve yönetmeliklerde belirlenmiştir. Söz konusu idareciler müfettişlerin incelemesi, soruşturması ve teklifi doğrultusunda, il disiplin kurulunun kararı ve  Valilik onayı ile görev yerleri değiştirilmiştir.


 İddia edildiği gibi, tek başına okul müdürlerinin böyle bir yetkisi olsaydı bütün okullar yangın yerine dönerdi.
 
Demokratik eğitim istiyoruzdeniliyor. Demokratik eğitim nedir?
 
Liseli gençlere, Hak ve taleplerini meşru yollardan aramayı öğretmek yerine, onları yanlış yönlendirmekmidir ? 
Öğrencilere, Öğretmene saygıyıaşılamak yerine, öğretmene hakarete teşvik etmek midir?
Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği liseli gençleri vatana millete faydalı bireyler olarak yetiştirmek midir, okul idaresine karşı provoke etmek midir?
Konuyla ilgili okul önünde bir basın açıklaması organize ediliyor. Basın açıklamasında,”BU ARKADAŞLARIMIZ DEMOKRATİK EĞİTİM İSTEDİKLERİ İÇİN HAKLARINDA SORUŞTURMA AÇILDI “ deniliyor. Soruşturmaya konu olan Müdür yardımcılarından birinin,Okul Müdürüne fiili saldırı yaptığı kesinleşmiş soruşturma sonucu iken,bu gerekçenin mantığı anlaşılmış değildir. Öğrencilerin’de, adı geçen Müdür Yardımcılarından birinin,Büyükçekmece Atatürk Anadolu Lisesinde öğrenci olan çocuğu tarafından organize edildiği de bize ulaşan bilgiler arasındadır.
Okuldan soruşturma sonucu uzaklaştırılan biri Eğitim-Sen üyesi, diğeri Eğitim-Bir-Sen Üyesi iki müdür yardımcısı bahane edilerek, bulanık suda balık avlanmaya çalışılıyor.
 Bu konuda en şaşırtıcı olanı da, bütün bu çalışmaların bir eğitim sendikası tarafından organize edilmeye çalışılması. Bu hangi sendika;  Eğitim-İş.
Çalışanların hepsine sahip çıkmak, onların sorunlarını dert edinmek, eğitim-öğretim faaliyetlerinin daha düzenli ve düzeyli yürütülmesi bir eğitim sendikasının önemli görevlerinden biridir elbette ,ancak;
Eğitim-İş Şubesi, daha birkaç  ay önce, Büyükçekmece io’ dan   soruşturma sonucu Esenyurt’ a sürülen Eğitim-İş sendikası üyesi Birsen ÇALIŞKAN için neden aynı hassasiyeti göstermedi acaba ?  
Büyükçekmece Atatürk Anadolu Lisesinde mağdur edildikleri ileri sürülen ve haklarında olumlu kamuoyu oluşturmaya çalıştıkları idarecilerin hiç biri Eğitim-İş üyesi değil. Mağdur edildiklerini düşündükleri bu iki müdür yardımcısının üye oldukları sendikalar böyle bir basın açıklamasına gerek duymazken, öğrencilerinde içine çekilmeye çalışıldığı çeşitli gösteri ve protestoları neden Eğitim-İş Şubesi organize ediyor diye soruşturunca karşımıza çarpıcı bir bilgi çıkıyor;
Basın açıklamasını facebook sayfalarından duyurarak, iletişim bilgisi olarak kendi cep telefonunu yazan ve basın açıklamasını sendikası adına yapan, Eğitim-İş Şube Başkanı Erkan Aksoy Büyükçekmece Atatürk Anadolu Lisesin de  öğretmen.
Acaba; Sendika Başkanı, kendi rahatı için, müdürüne baskı yapabileceği bir fırsatımı  değerlendiriyor ? Bu yapılan bir nevi mobbing olarak ta değerlendirilemez mi ? Yoksa bu güzide eğitim kurumunun idaresini ele geçirmek için bir plan mı uygulanıyor ?
Her ne şekilde olursa olsun, bir Eğitim sendikasının, öğrencileri sosyal medyada örgütleyip öğretmenlerin ve idarecilerin üzerine yönlendirilmesinin, sendikal mücadelede ne izahı ne de karşılığı var. 
Peki, üyesi olan öğretmenlerin, soruşturma, norm kadro, okul dönüşümlerinden kaynaklı,sosyal-ekonomik ve özlük haklarıyla ilgili  onlarca sorunu varken, böyle dayanaksız iftiralarla uğraşan bir sendikanın üyeleri, gerekli cevabı bu sendikadan  istifa ederek verir mi ?


Hakan ÖZTÜRK
Türk Eğitim-Sen
Büyükçekmece İlçe Başkanı
                                              
 
Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Uğur
Uğur - 11 yıl Önce

Ben bu okulda ögrenciyim siz gelin bir bakın bakalım arastırın o Atatürk büstü kac yılda yapıldı??!!! Atatürkcü Düsünce Kulübü neden engellendi? Neden hic bir sosyal faaliyete katılamadık? Neden bizim okula MESCİD yapılmak istendi?! Ve Neden bizim sevdiğimiz Resul Hocamız okuldan gönderildi?!!! Hemde dönem ortasında????????????????????

ayşe şen
ayşe şen - 11 yıl Önce

acaba müdürünüze bir sorarmısınız?halihazırda yemekhane olarak kullanılan yeri mescit yapmak istemiştir,buna karşı çıkan müdür yardımcısının da görevine son verdirmiştir.velilere,öğrencilere sormuş mu?okulda öğrenci başkanı seçiliyor,fikir alınmış mı?böyle mi yetiştireceğiz gençleri?mescit olsun,ama düzeni bozmadan lütfen

Melike..
Melike.. - 11 yıl Önce

Aslında okula mescit yapılmasında bir anormallik yok..Ama yemekhane kaldırılmadan yapılabilirdi..

mehmet
mehmet - 11 yıl Önce

okullarda mescit açılması yasallaştı,bu yasak bir şey değilki...o okulun durumunu bilemem ama isteyen idareler yapıyor.

sami öğretmen
sami öğretmen - 11 yıl Önce

arkadaşlar,siz türk eğitimin başkanının açılamasını tam okumamışınız belliki,müdür yardımcısının müdüre saldırdığı suçu sabit,öğretmenlerin hiçbiride okuldan gitme yolunda ve huzursuzluk anlamında girişimleri olmamış....sizi gaza getiriyorlar gibi görünüyor,dikkatli olun lütfen...

Kaan
Kaan - 11 yıl Önce

Bir mescid icin mudur yardimcisi gorevden alinmaz burda baska birsey vardir arkadaslar ???

Beril Y
Beril Y - 11 yıl Önce

Buyukcekmece Ataturk And. L. ögrenciyim ve burada yazilanlar kisa ve net açikcasi

Esra
Esra - 11 yıl Önce

Emin Oncu nasil bir BABA ???? Nasil bir baba cocugunu bu duruma getirir ?


SIRADAKİ HABER