BÜTÜNLEME SINAVI HAKKI KALDIRILDI

“Açık Öğretim öğrencilerinin bütünleme hakkının ellerinden alınmış olması eğitimde fırsat eşitliğinin ihlalidir.

BÜTÜNLEME SINAVI HAKKI KALDIRILDI
Türk Büro Sendikamızın, Açık Öğretim öğrencilerine ve Açık Öğretimde öğrenim gören memurlara destek vermek için düzenlediği eylem geniş katılımla Ankara Abdi İpekçi Parkı’nda düzenlendi.
 
Eyleme, İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Fatma Nur Serter,  Genel Başkan Yardımcılarmız Hüseyin Aslan, Tahir Yüzbaşıoğlu, Cafer Seçer, Açık Öğretim’de eğitimine devam eden sendikamız üyeleri ve birçok açıköğretim öğrencisi katıldı.
 
Genel Başkayn Yardımcımız Hüseyin Aslan konuşmasında, özel ve kamu hizmetindeki çeşitlenmenin yüksek öğrenim görmüş olma  kriterini  ön plana çıkarmasına vurgu yaparak, “Açık Öğretim Fakültesi örgün olarak yüksek öğrenim görme imkanı bulunmayanlar için önemli bir imkan sağlamakta,  hem okuyup hem de çalışmak durumunda kalan binlerce öğrenci bu imkan sayesinde onlarca yıldır diploma sahibi olmaktadır. Belirtilen kesimin içerisinde kuşkusuz ki kamu hizmeti gören memurlar önemli bir yer tutmaktadır” dedi.
 
Bütünleme Sınavı Hakkı Kaldırıldı
 
Aslan konuşmasının devamında Bütünleme Sınavının kaldırıldığına değinerek, “9 Ekim 2011 tarihinde yayımlanan Açık öğretim Fakülteleri Öğretim ve Sınav Yönetmeliği değişikliği ile, kredili sisteme geçilmiştir. Yine Anadolu Üniversitesi YÖK’ün tüm üniversitelerde bütünleme sınavı açılsın kararına rağmen bütünleme sınavını kaldırılmıştır. Böylelikle Açık öğretim öğrencileri sınav hakkından yoksun dönem uzatmak zorunda bırakılmakta,  zaman ve maddi kayıplara uğramaktadırlar” dedi.
 
Yanlış Uygulamalar Gerçekleştirilmekte
 
Açık Öğretim Fakültelerinde yanlış uygulamaların sadece bütünleme sınavı hakkının kaldırılmasıyla bitmediğini belirten Genel Başkan Yardımcımız Hüseyin Aslan, “Söz konusu üniversite, öğrencilerin muaf olduğu derslerden tekrar sorumlu olması gibi mantıki ve hukuki gerekçelerden uzak bir uygulamayı yönetmelik çıkararak yürürlüğe koymuştur” dedi.
 
Keyfi Uygulama İle On Binlerce Memur Mağdur Olmuştur 
 
Aslan, hem okuyup hem de çalışarak, çalışma hayatında ilerlemeye çalışan kesimden kamuda istihdam edilmekte olan binlerce memurun, Anadolu Üniversitesi’nin uygulamaları ile mağdur olduğunu, kamu görevlilerinin elinde bulunan diplomaların Görevde Yükselme Snavında dikkate almadığını, keyfi uygulamalar ile hakların gasp edildiğini ifade etti.
 
İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Fatma Nur Serter ise, Anadolu Üniversitesi’nin aöf öğrencilerine yönelik yapmış olduğu eşitsizliğe ve adaletsizliğe vurgu yaparak, bunun büyük bir haksızlık olduğunuda belirtti. 
 
“Açık Öğretim öğrencilerinin bütünleme hakkının ellerinden alınmış olması eğitimde fırsat eşitliğinin ihlalidir. Bu kararın yapılacak sınavların getirdiği maddi yükten kurtulmak amacı taşıması ise, YÖK’ün öğrenciler üzerinde uyguladığı ayırımcılığın göstergesidir.
Çalışarak eğitimlerini sürdüren ve çeşitli zorluklara katlanarak eğitim gören Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri, bu uygulama ile “zenci” ilan edilerek, hakları ellerinden alınmıştır” dedi.
 
Öğrenci temsilcisi olarak konuşan Abdurrahim Demirci ise, bütünleme sınavlarının yapılmasına ve parasız eğitime dikkat çekti.
Daha sonra Açık Öğretim öğrencilerini temsilen AÖF 4. Sınıf öğrencisi Elif Erden yaptığı açıklamada, başlıca taleplerinin içerisinde Bütünleme, Muafiyet ve Formasyon Haklarının geldiğini belirtti.
 
Basın açıklamalarının ardından yaşanan adaletsizlik terazi ile temsil edildi. Terazinin bir kefesinde ağır basan “Bütünleme, Formasyon, Yan Dal, Çift Anadal" yazılı kartonlar ile diğer kefesine “Açıköğretim” yazan karton konularak “Adalet Terazisi Eğitimde Dengesiz Tartıyor” denildi.
Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER