BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLERİ SIKINTILI ...

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLERİ SIKINTILI ...
İnternet medyada  yayınlanan bazı yazılar, Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin  var olan sıkıntılarının üstüne yenilerini eklemektedir. Derslerinin tamamı seçmeli olan tek öğretmen zümresi Bilişim Teknolojileri Öğretmenleridir. Bu durum bilişim teknolojileri öğretmenlerinin norm kadro problemini doğurmakta ve bilişim teknolojileri öğretmenleri sürekli norm kadro fazlası olmakta ve bu durum bazı yerlerde BT Rehber Öğretmeni görevlendirmeleriyle geçici olarak aşılmakta, bazı yerlerde ise öğretmenler sürekli olarak okul değiştirmek zorunda bırakılmaktadır.
Yıllardır, Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri  norm kadro problemlerini çözecek bir düzenleme beklerken, dersleri kaldırılıp seçmeli ders haline getirilirken, not verme yetkileri ellerinden alınırken, okullarda teknik servis muamelesi görürken, dersin notu olmadığı için öğrenciler dersi ciddiye almaz iken, interneti facebook’tan ibaret zanneden öğrencilere kalabalık sınıflarda, sınırlı sayıdaki bilgisayar ile bir bilgisayar başına 3-4 öğrenci düşer iken bilgisayar kullanmayı ve bilinçli bilgisayar kullanıcısı olmayı anlatmaya çalışan Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin sıkıntılarına çözüm olması gereken medyanın bu konuda daha hassas davranmasını bekliyoruz.
Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin var olan sorunları hakkında bilgi sahibi olmadan bu sorunlara yenilerini ekleme niyetiyle yapılan bazı haber ve yazıların ,Bilişim Teknolojisi Öğretmenleri çok kırdığını hatırlatıyoruz.

     Enver DEMİR
    Türk Eğitim-Sen
    İst.9 Nolu Şb.Bşk
Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ayşen
ayşen - 11 yıl Önce

teşekkür ederiz bakanlık lütfen sesimizi duy psikolojimiz bozulacak düzeye geldik

BT Öğretmeni
BT Öğretmeni - 11 yıl Önce

Desteğiniz için Teşekkürler, Branşımızın bitmek tükenmek bilmeyen dertlerinin yanı sıra birde kendini bilmez kişilerin branşımızı karalayan yazılarıyla uğraşıyoruz...

ali tuna
ali tuna - 11 yıl Önce

7 .yılım kendimi tükenmiş bitmiş geleceğinden ümitsiz bir hale geldim. Artık sorunmuzu çözün 10 bin bilişim öğretmeni çok mutsuz

kamil polat
kamil polat - 11 yıl Önce

tüm bilişim öğretmenleri ankarada eyleme katılmalıdır. Meb hala 4 yıl bu norm işini sallayacak

sln
sln - 11 yıl Önce

ilginize teşekkkürler.. özellikle sürekli norm fazlası olma durumundan bıktığımıza ve bizim kadar okul okul gezen bir zümre olmadığına vurgu yapmak istiyorum. biz kadrolu öğretmeniz ama kadromuz nerede? bir yıl bir okulda, diğer yıl diğer okulda.. bizim kadar psikolojisiyle oynanan başka öğretmenler var mı? bir de insanların bizi umursamaz tavırları yok mu? ne puanlarla bu bölümlere girdik, ne kadar zor bir eğitim aldık. karşılığı tamirci pozisyonu.. bizi bu hale getirenlere hakkımı helal etmiyorum, haberleri ola..

SIRADAKİ HABER