BEM-BİR SEN'E BÜYÜK ONUR

Bem-Bir-Sen, merkezi Brüksel’de bulunan Avrupa Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu- CESI üyesi oldu.

BEM-BİR  SEN'E BÜYÜK ONUR
 
Yaklaşık 30 ülkenin üye olduğu CESI’nin Aralık ayı toplantısında Bem-Bir-Sen’in üyeliği masaya yatırıldı ve katılımcı üyelerin tamamına yakınının oylarıyla üyeliğe kabul edildi.
 
GENEL BAŞKAN MÜRSEL TURBAY’DA KATILDI…
 
Bem-Bir-Sen’in üyeliğe kabulünün oylanacağı toplantı öncesi  Brüksel’e  giden Genel Başkan Mürsel Turbay, toplantı  öncesi burada  üye  ülke temsilcileri ile lobi faaliyetlerinde bulundu.
 
Bem-Bir-Sen’in uluslararası  ilişkileri ve 50’ye yakın ülke ile yapılan ikili  eğitim ve işbirliği anlaşmaları noktasında  CESI  üyesi  ülkelerle  diyalog kuran  Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Turbay’ın faaliyetleri, toplantı süresince Türkiye Büyükelçiliği tarafından da desteklendi.
 
TÜRKİYE’NİN ADINI CESI’YE BEM-BİR-SEN YAZDIRDI
 
Avrupa da bulunan ülkelerin üye olabildiği CESI’ye  Türkiye adını yazdıran ilk sendika  Bem-Bir-Sen oldu. Üyelik müzakereleri sırasında bazı  ülkelerin “Siz doğulusunuz, üye kabul edilemezsiniz” şeklindeki muhalefetine rağmen yapılan oylamada Bem-Bir-Sen, katılımcı üyelerinin çoğunluğunun oyuyla CESI  üyeliğine kabul edildi.
 
 
 
BEM-BİR-SEN’İN AVRUPALI PARTNERLERİ ÜYELİK İÇİN BÜYÜK ÇABA  SARFETTİLER
 
Bem-Bir-Sen’in Avrupa’da bulunan  ve  eğitim işbirliği anlaşması imzaladığı CESI  üyesi  ülkeler,  üyeliğe kabul edilmesi noktasında lobi  faaliyetleri yürüttüler. CESI yönetimi kendi üyelerinden gelen güçlü referanslar üzerine Bem-Bir-Sen’in üyeliğe kabul işlemlerini hızlandırdılar. 
 
ÜYELİK DUYURUSUNU CESI İLAN ETTİ
 
Dün yapılan müzakereler ve  üyelik kabulü  ilk olarak  CESI tarafından internet ortamında ilan edildi. CESI Üyesi sendikaların temsilcileri  üyelik kabülünden sonra tek tek  Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay’ı tebrik ettiler.
Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER