BECAYİŞ İPTALLERİ MAĞDUR EDİYOR

BECAYİŞ İPTALLERİ MAĞDUR EDİYOR
MEB, 28.09.2012 tarihli duyurusu ile 2012 yılı özür durumuna bağlı yer değiştirme döneminde yer değişikliği gerçekleştirilemeyen öğretmenler ile bunların özürlerinden dolayıatanmak istedikleri yerlerde görevli öğretmenlerin karşılıklı yer değişikliği yapabilecekleri ilan edilmiş ve birçok kişi becayiş ile yer değişikliği yapmıştır. Ancak; daha sonra yapılan atamalar becayişi istemeyenlerin itirazıüzerine iptal edilmeye başlamıştır.İptal işlemlerinden önce becayiş ile ataması yapılanlar görevlerine başlamıştır. İdareye güven ilkesi gereği geldikleri iller ile tüm bağlarını koparmışlar ve atandıkları illerde yeni bir düzen kurmuşlardır. Becayişi iptal edilenlerin evlerini ailelerini tekrar taşımalarına, görev yerlerine dönüşlerinde kendilerine yeniden harcırah ödenmesi hem kişileri hem de devletimizi zarara sokarak mağduriyetlere yol açacaktır.
Türk Eğitim-Sen olarak becayiş yolu ile atamaları yapılanların talepleri doğrultusunda isteyenlerin, iptalleri, istemeyenlerinyeni görev yerlerinde kalmalarıhususunda gerekli işlemlerin yapılmasını Bakanlığayazılıbaşvuruda bulunduk.

İlgili yazımız için tıklayınız (word pdf)
Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet ARSLAN
Ahmet ARSLAN - 12 yıl Önce

EMpati yapmak lazım diyorum...

artık yeter
artık yeter - 12 yıl Önce

ya perişan olduk.3 aydır görev yerimizdeyiz alıştık şimdi geri dönüyoruz zorla zorbalıkla. türk eğitim sen'in talebi yerine getirilsin. görev yerime dönmek istiyorum.sistemi açın ve yeni görev yerimize tercih hakkı verin.bu sorunu çözemeyecek kadar basiretsiz bakanlık olmaz olsun.

sevim
sevim - 12 yıl Önce

hakkımı istiyorum görev yerim iade edilsin

yardım
yardım - 12 yıl Önce

Derdimizi kamuoyuna duyurdugunuz icin allah razi olsun. bugun ilisigimi kesip eski gorev yerime donmek zorundayim. Sayin bakan hakkinda ne dusundugumuzu tahmin ediyorsundur. ama yargi bu sacma sapan karari alan sayin bakan ve ekibine hakkini verecektir. bimere hangi mevzuata gore atama mi iptal ettiniz diye sordum. cevap bulamadilar sacmaladilar. Bakan bey bari ekibinize anlatin bu karari neye dayanarak aldiginizi. keske secim zamani elim kirilaydi da.

SIRADAKİ HABER