BAŞARI BELGELERİNDE KANTARIN TOPUZUNU KAÇIRANLAR VAR

Türk Eğitim Sen’den başarı belgesi açıklamsı

BAŞARI BELGELERİNDE KANTARIN TOPUZUNU KAÇIRANLAR VAR

 


. Bilindiği üzere eğitimcilerin ve Devlet Memurlarının başarılı çalışmaları yeni değişiklik ile BAŞARI BELGESİ ile ödüllendirilmektedir.
Ülke genelinde eğitimcilere verilen başarı belgeleriyle ilgili haberlerin sayısı git gide çoğalmaktadır.Bunlardan birisi de Nevşehir Acıgöl'den...
 
Bu haberlerinin çoğunun ortak bir yönü bulunmaktadır.İşte bu ortak yön ise; verilen ödüllerin hakkaniyetten uzak, birilerinin önünü açmak için verilen belgeler olduğu iddialarıdır.
 
Bu durumun son örneği ise şöyle:
 
Bilindiği üzere eğitimcilerin ve Devlet Memurlarının başarılı çalışmaları yeni değişiklik ile BAŞARI BELGESİ ile ödüllendirilmektedir.
Türk Eğitim-Sen olarak görevinde olağanüstü başarılar sergileyen , somut başarılara imza atan, her kesimin alkışını alan çalışmaları desteklemekte, her kim olursa olsun belirtilen başarı kriterlerini gerçekleştirenler ödüllendirilmeli demekteyiz.
 
Ancak Son yıllarda ödüllendirme de " KANTARIN TOPUZUNUN KAÇTIĞINI BİLMEYEN YOKTUR. Buna örnek olarak dün şubemize elektronik posta ile gönderilen Nevşehir İli Acıgöl İlçesi eğitimcilerini ilgilendiren Başarı listesi koro halinde söylenen sözü doğrular cinsinden .
 
59 Başarı ödüllü Listeyi incelediğimizde 59 Başarı belgesinin 35'inin Eğitim Bir-sen üyelerinden BİR GRUBA verilmesi oldukça dikkat çekici.
 
Yine başarı ödül listesindeki ağırlıklı ödül tarihleri ise 2011 Aralık ayı ve 2012 yılının ilk üç ayları olması ise bir başka dikkat çekici husus.
 
Özellikle 59 ödülün 35'inde peş peşe ÜÇ BAŞARI BELGELERİ ise yine belli gruba yansıtılmış olması. Acıgöl İlçesinde yüzlerce eğitimci çalıştığı bilinirken, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ise en son yaptığı açıklamada EĞİTİM BAŞARIMIZ HER GEÇEN YIL ARTIYOR derken , Okul Müdürü, Müdür Yardımcılarını başarılı görmekte herhalde.
İlgili ödül listesinde , BAŞARI VAR ise ağırlıklı ÖĞRETMENLER olması gerekirken, İDARECİLERİN ağırlıklı olması bir başka çelişkili durum olsa gerek.
 
İlgili liste haberimizin devamında olmakla beraber, Acıgöl eğitim çalışanları ileriye ışık tutması adına İNCELEMELİ diyoruz.
 
657 sayılı Kanunun 122 nci maddesinde; "Görevli oldukları kurumlarda olağanüstü gayret ve çalışmaları ile emsallerine göre başarılı görev yapmak suretiyle; kamu kaynağında önemli ölçüde tasarruf sağlanmasında, kamu zararının oluşmasının önlenmesinde ve önlenemez kamu zararlarının önemli ölçüde azaltılmasında, kamusal fayda ve gelirlerin beklenenin üzerinde artırılmasında veya sunulan hizmetlerin etkinlik ve kalitesinin yükseltilmesinde somut olaylara ve verilere dayalı olarak katkı sağladıkları tespit edilen memurlara, merkezde bağlı veya ilgili bakan, illerde valiler, ilçelerde kaymakamlar tarafından başarı belgesi verilebilir. Üç defa başarı belgesi alanlara üstün başarı belgesi verilir. Üstün başarı belgesi verilenlere, merkezde bağlı veya ilgili bakan ve illerde valiler tarafından uygun görülmesi hâlinde en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dâhil) % 200'üne kadar ödül verilebilir

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER