BAKAN DİNÇER HIRSINI OKUL MÜDÜRLERİNDEN ÇIKARTIYOR İ !

Eğitim Yöneticileri Sendikası tarafından yapılan basın açıklaması

BAKAN DİNÇER  HIRSINI OKUL MÜDÜRLERİNDEN ÇIKARTIYOR İ !

Gazeteci Fatih ALTAYLI’nın bugünkü köşesinde Milli Eğitim Bakanı Sayın Dinçer okul müdürlerimizi hedef alan bazı sözler söylemiştir.

Dinçer’in müdürleri hedef alan sözleri;

- “Bağış alınmayacak dedim ama arkasında durdum. Denetim yaptım. Bağış aldığını tespit ettiğim 3 bin küsur okul müdürüne topladığı bağış miktarına göre yaptırım uyguladım. İşin ilginci, bu bağışlar genelde iyi durumdaki okulların müdürleri tarafından toplanıyor. Oysa ihtiyaç yok. Okulların her türlü gereksinimi bakanlık ve il özel idareleri tarafından yaptırılıyor. Bu bağışları incelettim. Genelde müdürlerin ağırlama giderleri için kullanılmış. Milli eğitimde böyle bir şey olmamasına karşın müdürler kendilerine sekreter tutmuşlar bu paralarla. Şimdi alınmayacak. Alanı cezalandıracağım.”

- “Derslik sıkıntısı had safhadayken, okullarda yaptığım incelemelerde çok ilginç bir durumla karşılaştım. Pek çok okulda kendilerine ayrılan odaları beğenmeyen ve küçük bulan müdürler, derslikleri kendilerine oda yapmışlar. Yetmemiş. Bir dersliği de yardımcılarına oda olarak tahsis etmişler. Zaten derslik sıkıntısı olan yerde bir de durduk yerde iki derslik kaybetmişiz. Hemen bunların tespitlerini yaptırdım ve müdürlere bir yazı yollayarak bu odaları boşaltmalarını söyledim. Biraz bozuldular ama mecburen boşalttılar.”

 

Sayın Bakan’ın bu sözleri üzerine EĞİTİM YÖNETİCİLERİ SENDİKASI olarak belirtmek istiyoruz ki;

- Sayın Bakan’ın sözlerinden okul müdürleri alınan bağışların tamamını ağırlama ve sekreter için kullanılmış gibi anlaşılıyor. Bilinmelidir ki okullarımızın çoğunda memur ve hizmetli bulunmamakta, sekreter olarak tabir edilen kişiler temizlik, yazışma, kayıt vb. işlerde yöneticilere yardımcı olmaktadırlar. Ayrıca okulların her türlü gereksinimi bakanlık ve il özel idareden karşılanıyor olsaydı okul-aile birliğine bağış toplama yetkisi verilmezdi, çünkü Bakanlık ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden okula gelen yazılarda bazı işlerin yerel imkanlarla yapılması istenmektedir. Yerel imkan denildiğinde ise “ilk akla gelen” okul-aile birlikleridir.

- Okul müdürlerimizin okulun ihtiyacı olduğu halde küçük diye odasını daha büyük bir derslikle değiştirmesi ise özellikle büyük şehirlerimizin merkezi okullarında söz konusu değildir. Okulun planında müdür odası neredeyse orası kullanılmaktadır. Hatta çoğu müdürümüz kendi odası büyük ise orayı derslik yapmış daha küçük bir odaya geçmiştir. Sayın Bakanımızın bahsettiği okullar genellikle taşrada, öğrenci sayısının az olduğu, dersliğe ihtiyacı olmayan yerlerdir.

 

Keyfi olarak sekreter tutan, ihtiyaç olduğu halde dersliği oda yapa müdür var ise onların zaten bu mesleği yapmaması gerekmektedir. Ve derhal görevden alınmalıdır. Ancak hiçbir okul müdür keyfi olarak ne sekreter tutar, ne de dersliği alıp kendine oda yapar. Bu durum okulun ve çevrenin şartlarına göre gerekliyse yapılabilir. Sayın Bakanımızın bunları da bilmesini istiyoruz.

 

Kamuoyuna duyurulur.

EYSEN GENEL MERKEZİ
 
Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
x men
x men - 12 yıl Önce

hep yanlış bilgi veriyor zaten

akay  fakır
akay fakır - 12 yıl Önce

25 yıllık mudur yardımcısıyım bugun okullarımız cok amam cok perısan nede: 1 uçkatlı bınamız var bır hızmetlı oda hızmet satın almadan verıldı ılçe tarafından bu hızmetlı sabah 7 de gelıyo aksam en az 7 yekadar(Sekız saatı aSIYO CALIŞMASI ANAYASAYA GORE SUÇLUYUZ YASAK) gunduz kesıntısız suren eğtımde tmızlık yapıyor pas pas tuvaletler beslenme artıkları topalr ama sınf ıçı supurmeye vaktı olmaz.Pekı kırlenen sınıfı kım temızleyecek?mudurede para alma yakarım var ee nası temızlıcezbıde cevre ımkanlarından denıyo cevremde fabrıkatorler sanayıcıler esnaflarmı varkı onalrdana alaım oda yok kım var velı var baska yok demekkı ondan al dıyo lar trubunlerde farklı oynuyolar oy alma adına bu a partısı b partısı c partısı olur fark etmıyo bu durmda sınıf kırlı kaldı donuyolar ıdareye sen bu ışı kıvıramadın ıstıfa et sapka bol geldı sana dıyorlar pekı bu okula bır hızmetlı verene sapka bol gelmıyomu o kıvırıyomu ışını o neden ıstıfa etmıyo vur abalıyaha bıde sankı velı bahce kapında okula bağış yapacam dıye sıra kavgasındalarda para alman denıyo hayret bıse ya daha bu tmeızlık sıkıntısı nerde bu tmeızlık mlazemelerı kım verıyo mem lerımı oda vermıyo kaldıkmı bolece ortadabırtanecık sorunu yazdım daha detayı varda gerısını sız duşunun

Ahmet USLU
Ahmet USLU - 12 yıl Önce

Eğitim Yöneticileri Sendikası Yetkililerine... İstiyorsanız isim isim vereyim ama bunları zaten siz de biliyorsunuz. Varsayalım Bakan'ın söylediklerinin yüzde 90'ı yalan. Yüzde 10'uyla ilgili söyleyeceğiniz bir şey var mıydı? Sekreteri olan, salon gibi geniş makam odası olan, deri koltuklu odaların varlığını inkar mı ediyorsunuz? Bunlar zaten yanlış yapıyormuş, görevden alınmalıymış... Bu cümlede yeni ne var? Hem yanlış hem çevrenin şartlarına göre sekreter tutulabilirmiş. Kim gelirse gelsin okul müdürleri bağış almaya devam eder diyen okul müdürleri değil miydi ya? İlginç. Konuşmak yerine biraz üretin Allah aşkına... Söyleyecek bir şeyiniz olsun, projeniz olsun. Hani olur da vatana biraz katkınız olur, zarar edersiniz... Olmaz, itiraz ediyorum, kanunlar engel... Say say bitmez. Okulunda hizmetli olduğu halde çalıştıramayan yöneticiler pardon müdürler ellerini kaldırabilir miydi? Sanmam. Açık söylüyorum, sekretere falan karşı değilim. Çapsız, ufuksuz, idareciliği kayıt-kürek işi sanan, öğrenci kıyafetini takip edince vazifesini yaptığını düşünen, liyakat, bilgi, adalet gibi kavramlardan bihaber yaşayan insanlardan şikayetim. Sorun çözemeyip şikayet edeceksen niye işgal ediyorsun o koltuğu? Bir idareci yorum yazmış, şikayet ediyor bu sayfada. Ben de şikayet ediyorum, bu Türkçe'yle daha derdinizi anlatamazsınız. Lütfen işini yapan insanlar hiç gocunmasın bu cümlelerden. Rezil müdürlerin yanında vezir müdürleri de gördüm. Ama rezil müdür de lütfen alınsın ve kendini vezir sanmasın.

AYHAN AK
AYHAN AK - 12 yıl Önce

BEN KAYSERİDE HİZMETLİ OLARAK 17 YILDIR ÇALIŞMAKTAYIM.MİLLİ EGİTİM BAKANINA YÜZDE YÜZ KATILIYORUM. HELAL OLSUN BAKANA BAŞBAKANIMIZA ALLAH RAZI OLSUN BİMERİ KURARAK BİZLERİN DERTLERİNİ SIKINTILARINI DİNLİYEREK YARDIMCI OLMAKTADIRLAR.ALTI OKUL İDARECİSİYLE ÇALIŞTIM, HEPSİDE KENDİ KEYFİYETLERİNİ DÜŞÜNDÜLER,OKULUN EN İYİ ODASINI MÜDÜR ODASINI YAPTILAR,KOLTUKLARI DERİ DÖŞEMELİYDİ ÇALIŞAN HİZMETLİYİ HEP KENDİ ÖZEL İŞLERİNDE KULLANMAK İSTEDİLER,ÇAY GÖTÜR GETİR, SİGARASINI AL FATURALARINI YATIR,YEMEK MALZEMESİ AL. TABİKİ BUNLARI YAPMAZSAN ASIL GÖREVİNİ YAPMAMIŞ OLURSUN,VE SANA CEPHE ALIR, VEYA CEZA VERİR VEYA BAŞKA YERLERE SÜRDÜRÜLÜR. ANCAK HİZMETLİYE GÜÇLERİ YETERLER.ÖGRETMENE YALAKALIK YAPARLAR DERSE GEÇ GİRERLER VEYA NÖBET YERİNDE DURMAZLAR AMA İDARECİ BİRŞEY DEMEZ.KOCA BEŞ KATLI OKULDA BİR HİZMETLİ ÇALIŞIR 12 13 SAAT,FAZLA ÇALIŞMA SAATLERİNİN KARŞILIGINI İSTEDİGİNDE SUÇLU OLURSUN MECBUR YAPACAKSIN DERLER,KENDİLERİ YATTIKLARI YERDE HEM AYLIK ALIRLARKEN AYLIGINA YAKIN MAİKTARDA EK DERS ÜCRETİ ALIRLAR. YAZIN İKİ ÜÇ TANE İDARECİ VARSA BİRBİRİNİ İDARE EDEREK SAAT 10 DAN AŞAGI GELMEZLER.NASIL OLSA HİZMETL İGELİP OKULU AÇIYOR,HİZMETLİ BİRGÜN GEÇ KALSA OLMADIK ŞEKİLDE FIRÇA ATARLAR.ÇOGU OKUL MÜDÜRLERİ KOLTUK SEVDASINA DÜŞMÜŞ 30 YILI GEÇMİŞ KRALLIK SALTANATLIK SÜRDÜRÜYORLAR.BİRDE ÖGRENCİ VELİSİ BAYANLARA AYAR ÇEKEREK SORUŞTURMA GEÇİREN İDARECİLER VAR.DEVLETİMİZ 25 YILI AŞMIŞ İDARECİLERİ EMEKLİ ETMESİ GEREKİYOR.YAZIN BOŞ YERE EK DERS ÜCRETİ ÖDEMEMESİ GEREKİYOR.OKULLAR KAPANINCA OKULUN BAHÇESİNDE MANGAL KEYFİ YAPANLAR VAR.DEVLETİN BÜTÜN İMKANLARINI KENDİ KEYFİYETLERİNDE KULLANIYORLAR. HİÇBİR ŞEKİLDE YALAN SÖYLEMİYORUM BUNLARIN HEPSİNİ GÖRDÜM.ÖZEL ÇAY OCAKLARI VE YEMEK YİYECEKLERİ YERLER KURUYORLAR AMA HİZMETLİYE GELİNCE ODA YOK SİZE DENİYOR. ÇÜNKÜ BİZİ İNSAN YERİNE KOYMUYORLAR.HANGİ SENDİKA OLURSA OLSUN HİZMETLİNİN HAKKINI ARAMIYOR,LAFA GELİNCE HEPİMİZ EGİTİMİN PARÇALARIYIZ DİYEREK GEÇİŞTİRİLİYOR.BAKANIN SÖYLEDİGİ SÖZLERE MUHALEFET EDİYOR SENDİKA, BAKAN YÜZDE BİN HAKLI BİLİNEN GERÇEKLERİ SÖYLÜYOR.TOPLANAN AİDATLARLA ÖZEL MİSAFİRLERİNİ AGIRLIYORLAR.BEN KAÇKEZ OKULUN PARASIYLA SİGARA ŞEKER ÇAY KOLONYA BUNUN GİBİ ÇOK ŞEYLER ALDIK MÜDÜRLERE.KIYMALI BİLE YAPTIRDIK.KİMSE KUSURA BAKMASIN,HİZMETLİ DEYİP GELİP GEÇMEYİN BİZLER OKULUN DEMİRBAŞI GİBİ ÇALIŞTIK BÜTÜN KAHRINI BİZLER ÇEKİYORUZ,AMA SİZ EGİTİMCİLER BİZLERİ HEP KÜÇÜK GÖRDÜNÜZ BİZLERİ HEP AŞAGILADINIZ,BEN İŞE BAŞLADIGIMDA SİZ EGİTİMCİLERE ÇOK BÜYÜK SATGIM VARDI AMA DAHA SONRALARI HİÇ SAYGIM KALMADI ÇÜNKÜ SİZ EGİTİMCİLER BİZLERİ İNSAN OLARAK GÖRMEDİNİZ.ÇALIŞTIGIM BÜTÜN İDARECİLERİME HAKKIMI HELAL ETMİYORUM. ZEHİR ZIKKIM OLSUN HAKKIM.

SIRADAKİ HABER