Atama Bekleyen BT Öğretmen Adayları Eğitim Bir-Sen'i Ziyaret Etti

Eğitim Bir-Sen'den yapılan açıklama

Atama Bekleyen BT Öğretmen Adayları Eğitim Bir-Sen'i  Ziyaret Etti
Atama bekleyen Bilişim Teknolojileri (BT) öğretmen adayları sendikamızı ziyaret ederek, Genel Sekreterimiz Ahmet Özer ve Genel Basın Yayın Sekreterimiz Ali Yalçın ile görüştü. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 1 Haziran’da 24 bin 745 öğretmen alımı yapılacağını ilan etmesinden sonra yayınladığı kontenjanlarda BT öğretmenliğine 366 adet kontenjan ayırmasına karşı duydukları tepkiyi dile getiren heyet, anlaşılmayı beklediklerini söylediler.

 

Bilişim Teknolojileri öğretmenliği ile ilgili kontenjan sınırlamasına gidilmesinin atama bekleyen öğretmen adaylarını mağdur ettiğini belirten heyet, mevcut uygulamada BT dersinin seçmeli olmasına, ilköğretim 4 ve 5. sınıflardan kaldırılmasına da tepki gösteren öğretmen adayları, bilgi ve teknoloji çağında Bilişim Teknolojileri Dersi’nin gözden çıkarılmasına yönelik uygulamaları anlamakta zorluk çektiklerini kaydettiler.

 

Atamayı bekleyen öğretmen adayları, BT Dersi’nin zorunlu ders olması gerektiği görüşünü dile getirerek, hem kontenjanın artırılması hem de BT Dersi’ne gereken önemin verilmesi için sendikamızdan destek talep ettiler.

 

BT Formatörü olarak başka branştan meslektaşların olmasını eleştiren öğretmen adayları, Bakanlığın bu çelişkiye son vermesini, ihtiyaç anında başka branştan BT Formatörü olarak görevlendirilen ve eğitimden geçirilen personelin kendi branşlarındaki boş normlara döndürülmesini isteyerek, atanmayı beklerken, branşlarına başkalarının kaydırılmasını anlayamadıklarını belirttiler.

 

Genel Sekreteriz Ahmet Özer, konuya ve soruna yabancı olmadıklarını ifade ederek, “BT öğretmenlerinin norm kadro, formatörlük, çalışma saatleri, dersin zorunluluktan çıkarılması gibi konularda tepkilerimizi ve taleplerimizi yetkililere ulaştırdık ve sonuç almak için takibimiz sürüyor” dedi.

 

EĞİTEK Genel Müdürü Mahmut Tüncel ile konuyu heyet halinde görüştüklerini dile getiren Özer, Genel Müdürlüğün, BT Dersi’nin 4 ve 5. sınıflarda zorunlu seçmeli ders olacak şekilde bir genelge hazırlığı içerisinde bulunduğunu, kısa vadede bunu hayata geçirmek için uğraştığını ifade etti. BT Dersi’nden not verilememesinin derse karşı bakışı olumsuz etkilediğini vurgulayan Ahmet Özer, “Her okulda ders yüküne bakmaksızın bir BT normu olması gerekir. Fatih Projesi’nin sorunsuz bir şekilde hayata geçirilmesi için bunun gerçekleşmesi zaruridir” şeklinde konuştu.

 

Özer, taleplere vakıf olduklarını vurgulayarak, şöyle konuştu: “Siz gelmemiş olsaydınız da, biz bu konuları zaten takip ediyor ve BT öğretmenlerinin sorunlarını çözmek için gayret ediyoruz. Kontenjan artırılması konusundaki talebinizin Ağustos atamalarında hayata geçmesi için ilgililer nezdinde girişimde bulunacağız” diye konuştu.

 

Atama bekleyen BT öğretmen adaylarına sendikamızın öğretmen hatıraları yarışması kitaplarından “Kelebeğin Rüyası” isimli kitabı hediye eden Ahmet Özer, BT öğretmenlerinin sorunlarının ve atama bekleyen öğretmen adaylarının taleplerinin takipçisi olduklarını ifade etti.


egitimbirsen.org.tr


Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER