ALAN DĞİŞİKLİĞİNDE İL DIŞI SEÇENEĞİ DE OLMALI !

Alan Değişikliğinde İl Dışı Seçeneği de Olmalıdır

ALAN DĞİŞİKLİĞİNDE İL DIŞI SEÇENEĞİ DE OLMALI !
eĞİTİM BİRSEN'DEN yapılan açıklamada Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, öğretmenlerin yer değiştirmelerinde yaşanan sorunların giderilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak ile görüştü. Yapılan görüşmede Ahmet Özer, isteğe bağlı yer değişikliğinde yeteri kadar ihtiyaç belirlenmediği için öğretmenlerimizin mağdur olduğunu ifade ederek, “Özür durumuna bağlı yer değişikliğinde de benzer bir durumun olmaması için bakanlığın gerekli tedbirleri almasını, öğrenim özrünün ve il emri uygulamasının mutlaka verilmesini istiyoruz” dedi.
 
Özer, sınıf öğretmenlerinin norm fazlası duruma düşmemesi için sınıf mevcutlarının mutlaka hedeflenen düzeye düşürülmesi ve branş değişikliği sürecinin ilk atamadan önce başlatılarak, il içi ve il dışı yapılması gerektiğini söyledi.
 
Eğitim kurumu yöneticilerinin (müdür, müdür başyardımcısı, müdür yardımcısı) iller arası yer değişikliği hakkı mevzuatta olmasına rağmen bu hakkın verilmediğini belirten Ahmet Özer, yöneticilere iller arası yer değişikliği hakkının bu yıl uygulanmaya başlamasını istedi.
 
İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak ise, sınıf öğretmenlerinin norm fazlası duruma düşmemesi için sınıf açma imkanı olan okullarda sınıf mevcutlarının 30-35’i bulması halinde, sınıfın bölünerek, ek şube açma talimatını verdiklerini bildirdi. Çolak, branş değişikliğini mümkün olduğunca erken bir tarihe alarak, branş değişikliğini il içi ve il dışını kapsayacak şekilde genişletmeyi düşündüklerini kaydetti.
 
Norm fazlası duruma düşen öğretmenlerin olması halinde önce eğitim bölgesi içinde, daha sonra il merkezi veya ilçe içinde değerlendirmeye çalıştıklarını ifade eden Çolak, il ve ilçe dışına atama yapmayı düşünmediklerini dile getirdi.
 
Çolak, “Sınav kazanıp Anadolu liseleri statüsüne geçmek isteyen öğretmenlerin atamalarını da Eylül sonu veya Ekim başlarında yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu. 
Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER