ALAN DEĞİŞİKLİĞİNDE, SINIF ÖĞRETMENİ KÖKENLİ İDARECİLER

Türk Eğitim Sen İstanbul 9 nolu şube başkanı Enver Demir İl İçi Alan değişikliği klavuzunda sınıf öğretmeni kökenli idarecilerin mağdur edildiğini açıkladı. işte o mağduriyet.

ALAN DEĞİŞİKLİĞİNDE, SINIF ÖĞRETMENİ KÖKENLİ İDARECİLER

 MEB Alan değişikliği kılavuzunda yer alan açıklamalarla ilgili olarak;
Yöneticilerin Kendi kurumunda atama branşı sınıf öğretmeni olanlar, mezun oldukları alan ya da yan alanları farklı olanlar kendi kurumunda boş norm olması koşuluyla (kılavuzda;öğrenimleri itibarıyla geçebilecekleri alanda ders yükü bulunması halinde...şeklinde ifade ediliyor ) alan değişikliğinde bulunabilecekler ve yöneticilik görevleri üzerinden alınmayacak.

Bu hükme göre; ders yükü yeterli değilse,yani; boş normu yoksa, kendi kurumuna alan değişikliği için başvuramayacak. Bilinmektedir ki; yöneticilik görevi üzerinden alınamayacağı için bu normu bir yöneticinin doldurma ihtimali bulunmamaktadır. Dolayısıyla, bu norma bir öğretmen ataması daha yapılacaktır. Oysa; bir yöneticinin atama yönetmeliğinde yer aldığı şekilde, o kurumda maaş karşılığı ders okutabilmesi
şartı gibi boş ya da dolu normun bulunması yeterli olmalıdır. Atanma isteğinde bulunulacak normun boş olma şartı, bir çok sınıf öğretmeni kökenli okul yöneticisinin branş değişikliği hakkını kullanamamasına sebep olacaktır. MEB. nın Alan değişikliği Kılavuzunda bir değişiklik yaparak,” Okul Yöneticisinin değişikliğini istediği alan dersinin normunun o kurum da bulunması yeterli olmalıdır ” hükmünü eklemesi, ortaya çıkabilecek mağduriyetleri giderecektir.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
metin
metin - 12 yıl Önce

Klavuzda yöneticiler için normdan bahsedilmemekte.Sadece ders yükü şartı aranmış.Dolaysıyla ders yükü olması durumunda norma bakılmadan alan değişikliği müraacatı yapılabilmesi gerekir diye düşünüyorum.Müracaat modülü açılınca anlaşılacaktır durum.

oğuzhan
oğuzhan - 12 yıl Önce

evet bende inceledim,madde.1.7 de,ders yükü şartı aranmış.ders yükünden kasıt fiilen girilecek ders demektir.burada,fiilen girilecek ders veya norm denilse daha açıklayıcı olurmuş,yönetici atama yönetmeliğinde olduğu gibi açık yazılmamış,başkanın hakkı var,burdan mağduriyet çıkabilir,en azından bakanlığın açıklayıcı bir bilgi vermesi iyi olur.

yönetici
yönetici - 12 yıl Önce

"ders yükü" nün norm veya fiilen girilecek ders olarak yorumlanması doğru olur...

Kadir ARMAN
Kadir ARMAN - 12 yıl Önce

80 sayılı karar gereği mezun olunan alan ve yan alan ibaresi olmasına rağmen ; ben Almanca öğretmenliği mezunuyum. bana yalnızca mezun olduğum almanca alanı açılıyor. söz konusu karar göre yan alanım olan Türkçe öğretmenliği açılmıyor....

metin
metin - 12 yıl Önce

evet başkanım haklı çıktı.

önder
önder - 12 yıl Önce

Ben Kimya öğretmenliği mezunuyum.Sınıf öğretmenliği yapıyorum.Başvuruda bana sadece Kimya öğretmenliği açılıyor.Ama bir kimya öğretmeni Fen ve teknoloji alanına veya Fen ve teknoloji öğretmeni Kimya alanına geçebiliyor.Ben neden Fen ve teknoloji alanına başvuru yapamıyorum?

ali
ali - 12 yıl Önce

benim okulda teknoloji tasarım ddeersi kadrosu boş olduğu halde alan değişikliğine açılmadığı için başvuru yapamıyorum.

metin
metin - 12 yıl Önce

Ali bey,okulunuzdaki kadroyu büyük ihtimalle bölge normundan dolayı açmamışlardır.


SIRADAKİ HABER