AKTİF SAĞLIK SEN KURULDU !

Aktif Sağlık Sen bir açıklama ile kurucularını ve adreslerini yayınladı. işte yeni sendikanın yönetim kurulu .

AKTİF SAĞLIK SEN KURULDU !

Tek sloganımız  

 Tek Sloganımız Mesleklerin Özlük Haklarıdır  diyen Aktif Sağlık Sen:



Sendika Adres:Tahran Cad. No:30 Kavaklıdere-Çankaya-ANKARA

İletişim:05357140036-5052376722 Genel Başkan Hüseyin AYHAN

 Sendika Kurucuları Şu Şekildedir.Sendikamızın Genel Merkezi Ankara'dır

AKTİFSAĞLIK-SEN KURUCU YÖNETİM KURULU

Hüseyin AYHAN
Genel Başkan

AKSARAY-ANKARA

Dilek ERKUTLU ÖZKASAP

Genel Sekreter

ANKARA

Hülya KÜÇÜKAKÇA ÇOBANYILDIZ

Teşkilatlanma Sekreteri

ANKARA

Ali GÜR

Genel Araştırma Dış İlişkiler ve Basın Yayın Sekreteri

ANKARA

 

 

Ercan  KUYUCU

Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri

İSPARTA

 

 

Necmettin KILIÇ

Genel Mali sekreter

ANKARA

Arzu BULUT

Genel eğitim ve Sosyal İlişkiler Sekreteri

İSTANBUL

Çağatay DURAN

Kurucu Yönetim Üyesi

Denetleme Kurulu

İSTANBUL

 

Fatma EKBUL

Kurucu Yönetim Üyesi

Denetleme Kurulu Üye

İSTANBUL

Semra BAKAN

Kurucu Üye

AKSARAY

Ahmet ŞAN

Kurucu Üye

AKSARAY

İbrahim PARLAR

 Kurucu Üye

AKSARAY

 

 

         

  Değerli sağlık çalışanları

   Sendikamızın logosu nasıl çizildi ve neyi ifade ediyor?   

   Sendikamızın logosu Sağlık Bakanlığının üçe ayrılması ve sağlık personelinin kurumsal  olarak üçe bölünmesini ifade etmektedir.

   En Baştaki koyu olan insan figürü Sağlık Bakanlığı Merkez Teşkilatını,  sonraki yarı koyu olan insan figürü Kamu , önde silik olan insan figürü ise  Halk Sağlığını ifade eder.

   Biz bunları hilal içine alarak bütünleştirdik. Hilal, birlik bütünlük birleştirici olarak kullanılırken,   Turkuaz rengi ile Akdeniz sahillerinden esinlenilmiş bununla birlikte tıptaki sakinleştirici özelliği dikkate alınmıştır.  Bu logo tamamen yönetim kurulumuzun fikri ürünüdür.  Bunun dışında üç logo daha çalışılmış en uygunu bu seçilmiştir.

    Değerli Sağlık Çalışanları,

    Bir şeyler ters gidiyor birileri hep susuyor neden? Çünkü bazı kişi ve kurumlar karşılıklı çıkar ilişkisinde oldular. Bunun sonucunda sıkıntı yaşayan hep sağlık çalışanı oldu.

 Bilindiği gibi son on yılda sağlık hizmetlerinin sunumunda iyileştirmeler yapılırken yani sağlıkta dönüşüm yapılırken hep ezilen taraf bizler olduk. Özlük Haklarımız tek tek elimizden alınırken birileri sadece seyretmeyi yeğledi

 Sağlıkta Şiddet artarken nedenleri araştırılmadı.  Sağlık personelleri kurum amirleri tarafından mobbinge maruz bırakılırken Alo 170 hattını kullanıp şikayette bulunanlar cezalandırıldı.

 Ülkemizde son on yılda sağlık personellerine kurum idarecileri tarafından verilen cezalarda  korkunç artmalar oldu.  Peki gerçekte bu cezaların karşılığı varmıydı? Bize göre yoktu. Korku imparatorluğu kurmak istediler. Sağlık personellerini çalışmayan kişiler olarak göstererek taşeronlaşmanın önünü açmak istediler ve bunu başardılar. Sağlık camiasında bugün itibari ile yaklaşık 160.000 kişi taşeron olarak çalışmaktadır.

 Öyle ki  kurum idarecileri sağlık çalışanlarına çanta taşıtma vb. gibi  özel işlerini yaptırmaya varacak kadar ileri gittiler. Bunu yapmak istemeyen sağlık personellerine  ceza verme yolunu seçtiler.

 Evet  sağlık personeli eziliyor korkutuluyor ama adına yetkili-etkili sendika denilen sendikalar sağlık personellerin hakkını korumak yerine idarecilerle bir olup ceza vermeye başladılar.

 Hani bu sendikalar memurun hakkını arayacaktı, ezileni koruyacaktı? Böyle olmadı. Bu sendikalar korkularından sustular. Bizim farkımız ; Susan değil hak arayan olacağız. Bilgimiz ve görgümüz buna yeter.

 Meslekler birbirinin içine girerken kimse bunu önemsemedi yani çalışan  her işi yapsın,  düşünmesin itaat etsin istendi.

 Görev yetki ve sorumlulukları net olmadığı için sağlık çalışanlarının çalışmaları amirlerin keyfiyetine bırakıldı.  657 DMK nın 45 maddesi çiğnendi mevcut sendikalar ve yöneticiler sustu ve susturuldu. Şunu unutmayınız zalimin zulmü ömrü kadardır. Bu zulüm daha fazla devam edemez.

657 DMK nın 36 maddesine eklenen bir paragrafla sözleşmeli,  cihazbaşı eleman alımını önü açılırken buna dur diyemeyenler şimdi ne konuda hak aradıklarını ifade ediyor.

 Bizim sendikal  davamızda ben yok biz var, bizim davamızda zümre yok eşitlik var, bizim davamızda ekmek davası var lüks yaşamak yok, bizim davamızda mazlumun yanında olmak var, güçlüden yana duruş yok, bizim davamızda insanların mesleklerini korkarak ve sindirilerek değil severek yapması var.  Bunlar zor gibi görünüyor değil mi? Ama herkes elini taşın altına koyarsa bunu başarmak hiçte hayal değil.

 Bizim Sendikal davamızda din, dil, renk ayrımı yoktur. Biz her fikre, inanca ve renge saygı duyar o şekilde kucaklarız.

 Biz sağlık çalışanı adına oluşan  olumsuzluklara dur demek ve sağlık  çalışanının hakkını ve menfaatlerini korumak için yola çıktık.

Hiç kimsenin uzantısı değiliz.İnandığımız davada korkmadan bu güne kadar yürüdük  bundan sonrada yürümeye devam edeceğiz.

Elimizi ne sıkar ne de çok gevşek bırakarak ilkelerimizi çiğnetmeyiz. Herkese eşit mesafede hareket ederiz. Biz ne oncu ne buncuyuz. Biz sağlık çalışanın hakkını aramaya gönüllü ve gönül birlikteliği yapmış bir dava gurubuyuz.

Bu duygulara katılan tüm sağlık çalışanları temsilcilik ve üyelik noktasında bekliyoruz.

Allah yardımcımız olsun. Yolumuz uzun ve meşakatli,  biz bunu bilerek bu ateşten gömleği giydik  ve hep beraber başaracağız. Bizim amacımız kavga değil barış,hoş görü ve insana insan olduğu için değer vererek hak ettikleri değeri teslim etmektir. Yılın belli aylarında insanları sayıp sayısal çoğunluğu alıp kenara çekilmek değildir.

 Cengiz Hanın yüreği dolu kişilerle Çin  seddine yürüdüğü gibi olayların üzerine yürümek, mesleki sevgi ve saygıyı tekrar kurabilmek, hangi branş olursa olsun mesleki etik ve onurla meslek icra etmeyi sağlamak amacıyla hepinizi aramızda görmek istiyoruz.
           

 

SAYGILARIMIZLA

Aktifsağlık-Sen

Yönetim Kurulu A.

Genel Başkan

Hüseyin AYHAN

 

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER