AKP'Lİ MİLLETVEKİLİNDEN 4+4+4 İTİRAFI

Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir yaptığı açıklamada

AKP'Lİ MİLLETVEKİLİNDEN 4+4+4 İTİRAFI

AKP Muğla Milletvekili Ali Boğa, Muğla İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği’nin düzenlediği pilav gününde yaptığı konuşmada, 4+4+4 düzenlemesinin dindar gençlik yetiştirme hedefi taşıdığını açıkça ortaya koymuştur.
“Bütün okulları imam hatip okulu yapma şansını elde etmiş durumdayız” diyerek öğrencilerin bu okullara yönlendirilmesini isteyen Boğa, “Memleketin geleceğini satmayan, inancına saygılı diplomatlar, yöneticiler o zaman bu memleketin başına gelecektir” sözleri ile de diğer okulları hedef göstermiştir.
AKP’li milletvekilinin söz konusu açıklamaları malumun beyanıdır. 4+4+4 kesintili zorunlu eğitim sistemi ile yapılmak istenen ve aylardır kamuoyuna anlatmaya çalıştığımız gerçeğin, eğitimi bütünüyle dinselleştirme amacının itirafıdır.
İmam hatip ortaokullarına öğrenci kaydettirmek amacıyla valilikler, kaymakamlıklar, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, belediye başkanları, milletvekilleri hatta cami imamları aracılığıyla sürdürülen kampanyalar, diğer okulları dışlayıcı ve bu okulları tercih edenleri ayrıştırıcı boyutlara ulaşmıştır. Bütün bunlar, temel ilkesi laiklik olan eğitim sistemimizin, devlet eliyle tekrar çok başlı hale getirilerek, medrese-mektep ikilemine sokulması çabasıdır.
Yapılanlar AKP iktidarının normal okullarla, imam hatiplere aynı gözle bakmadığını ortaya koymuştur. Tüm okulları geliştirip cazip hale getirmek devletin yükümlülükleri arasındayken, ülkemizin okullarının tekrar bölünüp, ayrıştırılmaya çalışılması düşündürücüdür.
AKP iktidarına hatırlatırız, okullarımız bilimsel ve laik eğitim ilkeleri çerçevesinde eğitim verilmesi gereken kurumlardır. Cumhuriyetin en önemli bilimsel ve demokratik kazanımlarından olan Öğretim Birliği’ni yok etme noktasına götürmeye çalışsalar da başarıya ulaşamayacaklardır.

Milli eğitim sistemimizin temelini oluşturan Tevhid-i Tedrisat Yasası’nı, Atatürk ilke ve devrimlerini, Anayasanın değişmez hükümlerini, Milli Eğitim sisteminden dışlamaya çalışan bu tür girişimler karşısında tüm duyarlı kesimleri tavır almaya ve birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
agah
agah - 12 yıl Önce

Veli Demir de iyi çarpıtmış! AKP'yi öteki okulları dışlamakla itham ederken, kendisi imam hatipleri hedef göstermiş. Laiklikten bahsetmesi de gülünç! Devletin laiklik adına uyguladığı despotizmi laiklik sanıyor, eğitimci sendikacı!

SIRADAKİ HABER