AKADEMİSYENLERE BÜYÜK ZAM

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Kon TV'de Gazeteci Yazar Serdar Arseven'in hazırlayıp sunduğu "Bir Fincan Kahve" adlı programda çok önemli açıklamalarda bulundu.

AKADEMİSYENLERE BÜYÜK ZAM
Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Kon TV'de Gazeteci Yazar Serdar Arseven'in hazırlayıp sunduğu "Bir Fincan Kahve" adlı programda çok önemli açıklamalarda bulundu. Ahmet Gündoğdu programda ayrıca "Dershaneler Krizi" konusundaki çözüm teklifini de dile getirdi. Gündoğdu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya,, Bakan Yardımcısı Halil Etyemez ve Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu'nun katılımı ile gerçekleştirdikleri toplantının ardından ilk kez konuştu. Gündoğdu, toplantıdan çıkan sonuçları dile getirirken, ilk olarak "Akademisyenlerin Mali Durumları"na ilişkin müjdeli haberler verdi.
 
•Akademisyenlere Büyük Zam! Akademisyenlerin en fazla mağdur edilen kesimlerden birini oluşturduğunun altını çizen Ahmet Gündoğdu, toplantıda, bütün akademisyenlerin memurların alacağı taban aylık, yüzdelik zam, emekli ikramiyesi ve emekli maaşına zamlara ilave olarak 2014'te 729 TL ve 2015'te de 729 TLY olmak üzere toplamda 1458 liralık artışa kavuşmaları yönünde mutabakata varıldığını belirtti. Gündoğdu, konunun kısa süre içinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacağının altını çizdi. Ahmet Gündoğdu, aynı toplantıda, üniversitelerde mühendislik gibi nitelikli işler yaptıkları halde işçi kadrosunda olan ve yükselme şansları ellerinde bulunmayan çalışanlar için de memurluğa geçiş konusunda prensip kararına varıldığını belirtti. 
 
•4-C'liler Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, toplantıda 4-C'lilerin kadroya geçirilmeli konusunda da görüş birliğine varıldığını vurguladı. Ahmet Gündoğdu, 4-C'liler için 4 A kadrosunun zor olduğunu, ancak kendilerinin 4-d ve 4-B'ye de rıza gösterdiklerini belirtti ve hükümet kanadının bu yaklaşım karşısındaki tavrını son derece olumlu bulduğunu ifade etti. Ahmet Gündoğdu, toplantıda, disiplin affı, emeklilikte 30 yıllık süre sınırlamasının kaldırılması, mesai ücretlerinin herkese ve her yerde ödenmesi, 28 Şubat mağduru memur ve memurelerle ilgili adımların bir an evvel atılması konusunda da kesin mutabakata vardıklarını vurguladı. 
 
•Dershaneler Konusu Bir Fincan Kahve'nin yapımcısı Serdar Arseven, Ahmet Gündoğdu'ya "Eğitim Bir Sen Genel Başkanı olarak dershaneler tartışmasına nasıl bakıyor sunuz?" sorusunu da yöneltti. Gündoğdu soruya cevap verirken, "Kardeşler arasındaki çekişmeden ve atışmalardan, ithamlardan rahatsızlık duyuyorum." ifadesini kullandı. Bir çözüm tekliflerinin olduğunu belirten Gündoğdu, bu işte acele edilmemesini, dershanelerin kapatılmaması ancak kapanması gerektiğini belirtti. Gündoğdu, "Bu işi 4-5 yıla yaymak lazım. Konu eğitim olunca dershaneler meselesine öğrenci öğretmen ve okul merkezli bakmak lazım. Dershaneler eğitim sistemindeki eksikliklerin ürünleridir. Devletin yoğun çaba sarf ederek 4-5 yıl içinde problemleri çözmesi lazımdır." dedi.
Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER