AİLELERİ PARÇALAYAN BİR BAKANLIK İSTEMİYORUZ.

AİLELERİ PARÇALAYAN BİR BAKANLIK İSTEMİYORUZ.

 


Öğretmenlerin özür durumuna bağlı yer değişikliği kılavuzu yayımlandı. Bu kılavuzda yer değiştirmede 30 Eylül tarihini esas alınmıştır. Böylece uzun süre üzerinde durduğumuz yer değiştirmede 30 Eylül tarihinin esas alınması talebimiz karşılanmıştır. Bu noktada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın gerekli uyarılarımızı dikkate aldığını görmekteyiz. 30 Eylül tarihinin esas alınması ile Haziran, Temmuz ve Ağustos 2011’de ataması yapılan ancak Eylül 2011’de göreve başlatılan öğretmenlerin mağduriyeti giderilmiş oldu.
 Ancak diğer yandan kazanılmış hak olan il emri uygulaması ve öğrenim özrüne bağlı yer değişikliği hakkının kaldırılmış olması kabul edilemez. İl emrinin kaldırılması nedeniyle öğretmenlerin aile bütünlüğünü sağlama konusundaki mağduriyetleri giderilmemektedir. Diğer yandan, öğrenim özrünün kaldırılmasını anlamak mümkün değildir. Öğrenim özrüne bağlı yer değişikliği hakkının kaldırılmasıyla öğretmenlerimizin kariyer yapmalarının önü kesmektedir.
Eğitim-Bir-Sen olarak, Bakanlığın il emri ve öğrenim özrü konusunda olumlu bir adım atmasının yerinde olacağını düşünüyoruz. Bu çerçevede kılavuzda değişiklik yapılması muhtemel mağduriyetleri engelleyecektir. Olumlu bir adım atılmadığı ve mağduriyetler devam ettiği taktirde  konu yargıya taşınmak zorunda kalınacaktır.


Ahmet SERT
Eğitim-Bir-Sen
           Denizli Şube Başkanı 

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER