ADALET İÇİN İMZA KAMPANYASI

ADALET İÇİN İMZA KAMPANYASI

ADALET İÇİN İMZA KAMPANYASI
Bu yıl başında milletvekili ve gazetecilere yasadaki adı ile, “Fiili Hizmet Süreci Zammı”  TBMM’den geçmiş, Cumhurbaşkanı’da onaylamıştır.
Bu düzenleme ile milletvekillleri, maden işçileri gibi yıpranma haklarından sınırsız yararlanma hakkına sahip olmuşlardır.
Bilindiği gibi, yıpranma hakkı kullanan asker, polis ve gazetecilerin yıpranma paylarında belli sınırlamalar mevcuttur.
Söz konusu gelişmeler üzerine Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışan “Hakim ve Savcılar”da yıpranma payı talebi ile harekete geçmişlerdir.
Geçtiğimiz hafta içinde, Adalet Bakanı ile de görüşen bir grup Hakim-Savcı, aynı taleplerini eski Adalet Bakanı, şimdiki Meclis Başkanı Cemil Çiçek’e de iletmişlerdir.
Adalet Bakanlığı’nın önümüzdeki günlerde 4. yargı paketi’ni TBMM’ye göndereceği kamuoyuna yansımıştır. Türk Büro-Sen olarak, 4. yargı paketi içerisine adliye çalışanlarının bazı ekonomik ve sosyal haklarının alınması için yeni bir çalışma başlatmış bulunmaktayız.
Adalet çalışanlarını bir bütün olarak gören sendikamız, yıpranma payını tüm çalışanların hakettiğini, bu güne kadar adalette yapılan sınıf ayrımcılığı nedeniyle, Adalet  çalışanlarının mağdur edildiğini ve çalışma barışının sağlanabilmesi için başta yıpranma payı olmak üzere; çalışanların ellerinden alınan fazla mesailerle, yıllardır talep ettiğimiz mübaşirlerin kadroya geçirilmesi için Türkiye genelinde bir imza kampanyası başlatılmıştır.
Sayın Adalet Bakanı’na hitaben yazılan dilekçelerin tüm adliye çalışanları tarafından imzalanarak, Şube İl ve ilçe  Temsilcilerimizde toplanmasını arzu etmekteyiz.
Bu bağlamda, imza kampanyamız  1 – 11 Şubat 2013 tarihleri arasında sürdürülecektir. 12 Şubat 2013 tarihinde de toplanan imzalar kitlesel basın açıklamamalrı yapılarak, PTT’den kargo yoluyla Adalet Bakanlığı’na gönderilecektir.
Şube il ve İlçe Temsilcilerimiz toplanan imzaların bir nüshasını Genel Merkezimize göndereceklerdir.
Bu hususta adalet çalışanlarının hak arayışlarında, sendika ayrımı gözetmeksizin kampanyamıza destek vereceğinden hiç şüphemiz yoktur.

DİLEKÇE ÖRNEĞİ ;
 
Sayın; Sadullah ERGİN
Adalet Bakanı


Sayın Bakanım,

4. Yargı Paketine ilişkin yazılı basına yansıyan açıklamalarınızda; yasa tasarısının birkaç haftaya kadar Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderileceği yer almaktadır.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan “15.01.2013 tarih ve 2/1156 E. numaralı 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifinde de; hakim ve savcılara fiili hizmet süresi zammı” verilmesi teklifinde bulunulmuştur.
Hâkim ve Savcılar gibi biz Adalet Çalışanları da iş yoğunluğu, stres ve ağır sorumluluk altında birçok zaman mesai saatleri sonrasında ve hafta sonlarında gece yarılarına kadar fedakârca görevlerimizi yerine getirmekteyiz.
Bizlerde bir arada görev yaptığımız Hâkim ve Savcılarımız gibi fiziksel ve psikolojik yönden çok yıpranmaktayız. Adalet çalışanları arasında ayrım yapılmaksızın fiili hizmet zammı (yıpranma payı) verilmelidir.
Özlük, mali ve sosyal haklarımız her geçen gün kayba uğramaktadır. En son 666 sayılı KHK ile 2013 yılından itibaren fazla çalışma ücretleri kaldırılmıştır. Yapılacak fazla mesai karşılığında izin verileceği gibi düşünceler adliyelerde zaten var olan iş birikimini daha da artıracak ve hizmetin sunumunda aksaklıklara neden olacaktır. Bu nedenle fazla çalışmanın ücret ile karşılanması ile bir haksızlığın önüne geçilerek adalet tesis edilmiş olacaktır.
Ayrıca; Adliyelerde adli hizmetlerin yürütülmesi açısından zorunlu ve asli görevleri ifa eden, yargılama faaliyetinin vazgeçilmez unsurlarından olan mübaşirlerin Genel İdare Hizmetleri Sınıfına geçirilmesi ile bir hakkın teslimi sağlanmış olacaktır.
4. Yargı Paketi ve Yasa Tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda görüşülmesi sırasında, Adalet Çalışanlarına sahip çıkacağınıza olan inancım tamdır.

Saygılarımla,

Tarih :
Adı :
Soyadı :
İmza :


 
4. YARGI PAKETİNDE ADALET ÇALIŞANLARI İÇİN İYİLEŞTİRME İSTİYORUZ

Türk Büro-Sen Genel Merkezi tarafından düzenlenen “Adalet Çalışanları İçin İmza Kampanyası” 1-11 Şubat 2013 tarihleri arasında devam edecek.
Kampanyanın başlatılmasında ki amaç ise; Hükümet tarafından hazırlanacak olan 4. Yargı Paketinde adalet çalışanlarının mali, sosyal ve özlük haklarında iyileştirme yapılarak yer alması.
Sendikamız bu konuda çeşitli girişimlerde bulunarak, Siyasi Parti Liderleri ve Grup Başkanvekilleri ile görüşmeler talep etmiştir. Talebimize ilk cevap MHP’den gelmiş, Grupbaşkanvekili Oktay Vural ile görüşme gerçekleştirilmiştir.
Görüşmede Genel Başkanımız Fahrettin Yokuş beraberinde, Ankara 14 Nolu Şube Başkanı Erol Bilir, Şube Başkan Yardımcısı Orhan Demirci, Fatih Erdal ile Kayseri Türk Büro-Sen Adliye temsilcilerimiz Süleyman Demirsoy, Dursun Ferah, Selim Baykuş, Cevdet Kaya ve Alaattin Kargı da hazır bulundu.
Genel Başkanımız Yokuş görüşmede, MHP Grupbaşkanvekili Oktay Vural’a adalet çalışanlarının sorunlarının yer aldığı bir rapor sundu.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Adalet dağıtılan kurumda çalışanlar adaletsizliklere maruz kalıyorsa, bu durumu kimseye izah edemeyiz. Adalet çalışanları hangi sınıf çalışanı olursa olsun, adil – eşit bir ücreti ve muameleyi hak ediyorlar. Siyasi iktidar maalesef adalet çalışanlarının fazla mesai ve yol ücretlerine el koyarak, büyük bir mağduriyete sebep olmuştur. Bunun düzeltilmesi için üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz” dedi
Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER