4/C'Lİ ÇALIŞANLAR SORUNLARININ NEDENİNİ ARIYOR

4/C liler Sorunlarının Nedenlerini Arıyor

4/C'Lİ ÇALIŞANLAR SORUNLARININ NEDENİNİ ARIYOR
Neden 4/C Çalışanlarının Sorunları Giderilip 4/C'liler Kadroya Alınmıyor? 
4/C çalışanlarının sorunlarının nedenleri ne hikmetse tam layıkı ile yanıt bulmuyor. Yanıt bulmadığı gibi çözüm önerileri de malesef getirilmiyor. Bu insanların sorunlarının görmemezlikten gelinmesi akıllara 4/C çalışanlarının neden bu ayrımcalığa tabi tutulduğu sorusunu getiriyor. Neden bu insanlar bu ülkede çalışan diğer kamu görevlileri gibi sosyal ve mali haklara kavuşturulmuyor. 4cmagdurlari.blogspot.com sitesi olarak soruyoruz 4/C çalışanlarının yaşadığı geçim sıkıntısı ve ruhsal bunalım neden görmemezlikten geliniyor. 
4/C çalışanları ile ilgili olarak nedenler bitmek bilmezken, Hükümetinde çözüm önerileri malesef tükenmiş gibi görünüyor. Sözleşmeliye kadro konusu ortalığı kasıp kavururken, 80 bin sözleşmelinin kadroya geçeceği gündemden düşmezken, hala 4/C adına kadro konusu tam olarak netlik kazanmış değildir. Çalışma Bakanı biz çalışmamızı yaptık son olarak sayın Başbakanımız onay verirse 4 statünün azalması karara bağlanırsa o zaman 4/C çalışanları da farklı bir statü kazanır diyor. Diyelim ki sayın Başbakan 4 statü aynen devam etsin dedi. O zaman bu insanların hali ne olacak. 1000 TL maaşla kamuda en küçük dilimi alan fakat yaptıkları iş olarak en zor yerlerde çalıştırılan, sözde eşit işe eşit ücret mantığının yürütüldüğü ülkemizde neden hala bu insanlar görmemezlikten geliniyor. Yazımızdan anlaşılacağı üzere konu hep nedenler üzerine ilerliyor. Artık bu nedenlerin bitip bu insanların refaha kavuşmaları gerekiyor. 
www.4cmagdurlari.blogspot.com 
Bizler her platformda çalışanların sorunlarını dile getiriyoruz, biz çalışanların yanındayız diyen sendikalardan da ses çıkmıyor. Bir neden de onlar için. Neden sendikalar 4/C'yi layıkı ile savunmuyor. 4/C meselesi bu kadar zor bir durummu ki bu çile bitmiyor. Sendikaları bu nedenlerin bitirilmesi çalışmalarına davet ediyoruz. Malesef 4/C adına nedenleri sıralamak durumunda kalıyoruz. Belki yazımızı okuyan birileri çıkarda bu nedenlere bir son verir. İşte bitmek bilmeyen nedenler... 
- Neden Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapan 4/C personeline 2500 TL ödeme yapılırken özelleştirme mağdurları 4/C'liler 1000 TL alıyor? 
- Neden Özelleştirme mağduru 4-C'linin İŞ GÜVENCESİ yok? 
- Neden 4/C çalışanlarının hiçbir şekilde özlük ve sosyal hakları yok? 
- Neden 4-C'linin tayin hakkı yok. Sadece sözleşme bitim dönemlerinde tayin olabilmektedir? 
- Neden 4-C'linin yılda 12 ay değil, 11 ay 28 gün çalıştırılıyor? 
- Neden 4-C'li izin hakkını toplu bir şekilde kullanamıyor? 
- Neden 4-C'li uzun süreli hastalanma hakkını da sahip değil. Sadece 30 gün sağlık raporu kullanabiliyor? 
- Neden 4/C'lilerin giyecek yardımları yok? 
- Neden 4-C'lilere iş sonu tazminatı ödemesi yapılıyor. Neden emekli tazminatı olarak ödenmemekte ve gelir vergisi kesilmektedir? 
- Neden tüm sözleşmelilere verilen aile yardımı ödeneği 4/C'lilere verilmiyor. Geçindirmekle yükümlü oldukları aileleri yok sayılıyor? 
- Neden 4-C'li keyfi olarak 657'nin disiplin hükümlerince yazılı veya sözlü uyarı veriliyor. Fakat savunmasının 657'ye göre yapılması engelleniyor? 
- Neden 4-C'liler için görevde yükselme yok? 
- Neden 2010 yılı Şubat ayında ise hiçbir kritere tabi tutulmadan alınmış olan Kızılay personeli ve 4/C li personel unutuldu? 
- Neden Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünde çalışan 267 işçi, 399'a tabî sözleşmeli personel pozisyonlarına atanmışken diğerleri 4/C yapıldı? 
- Neden kapatılan belediyelerde işçilere aynı haklarla geçiş verildi onlar kamu KİT KPSS'li 4C'li oldu? 
- Neden Kamuda 3 ay çalışan işçilere 4B hakkı tanınmasına rağmen 4C'lilere bu hak tanınmıyor? 
Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER