19 MAYIS BAĞIMSIZLIK ATEŞİNİN YAKILDIĞI GÜN

Eğitim İş Adana Şube Başkanı İsa Kayadan, 19 Mayıs 1919 tarihinin Türk Ulusu’nun bağımsızlık ve var oluş savaşımının ateşinin yakıldığı gün olduğunu kaydetti.

19 MAYIS BAĞIMSIZLIK ATEŞİNİN YAKILDIĞI GÜN

 

“19 Mayıs demokrasi savaşının adıdır”

 

 

19 Mayıs’ın, Atatürk'ün ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız yeni bir Türk devleti kurmak amacıyla başlattığı ulusal hareketin ilk adımı olduğunu dile getiren Eğitim İş Adana Şube Başkanı İsa Kayadan, “Bugün Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Ulusal Kurtuluş Mücadelemizi başlatmak üzere Samsun’da bağımsızlık meşalesini yakışının 94. yıldönümünü büyük bir coşkuyla ve heyecanla kutluyoruz” dedi.

 

SÖMÜRÜLEN, EZİLAN ULUSLARA ÖRNEK OLDU

19 Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 94. yıldönümü dolayısıyla Eğitim İş Yönetim Kurulu adına yazılı bir açıklama yapan İsa Kayadan, Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde 94 yıl önce 19 Mayıs 1919’da emperyalistlere karşı başlatılan ulusal mücadelenin aynı zamanda emperyalizmin sömürüsü ve saldırısı altında ezilen tüm uluslara da örnek olduğunu söyledi.

 

19 MAYIS DEMOKRASİ SAVAŞININ ADIDIR

Kayadan, “19 Mayıs, emperyalizme karşı bağımsızlık, saltanat ve hilafete karşı demokrasi savaşının adıdır. Zor koşullarda kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını koruyabilmesi her şeyden önce Cumhuriyet'in değiştirilemez niteliklerinin, Atatürk ilke ve devrimlerinin yaşatılmasına, üniter devlet yapısının korunmasına bağlıdır. Fakat Osmanlı'nın küllerinden çağdaş, laik, demokratik sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni yaratan Türk Ulusu’nun yaptığı devrimleri bir türlü içine sindiremeyen karşı devrimci güçler ve onların yegane temsilcisi olan AKP Hükümeti, Atatürk’e, cumhuriyete, cumhuriyetin değerlerine ve kazanımlarına her fırsatta saldırmaktadır” diye konuştu.

 

CUMHURİYET ORTADAN KALDIRILMAK İSTENİYOR

AKP iktidarının Anayasanın değiştirilemez ilkelerini ve yargı bağımsızlığını ortadan kaldırmaya yöneldiğini öne süren Kayadan, bu girişimlerle demokratikleşmenin ve özgürleşmenin temelini oluşturan laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti ortadan kaldırılmak istendiğini savundu.

 

TÜRK GENÇLİĞİ TEHLİKENİN FARKINDA

Üniter devlet yapısının AKP ve terör örgütü eliyle parçalandığını öne süren Kayadan, “Gençliğin ve ülkenin geleceği karartılmaktadır. Türk gençliği tehlikenin farkındadır. Kararlı bir şekilde Cumhuriyet'in temel değerlerine, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkarak, çağdaş Türkiye’nin meşalesini taşımaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

 

BAĞIMSIZLIK ATEŞİNİN YAKILDIĞI GÜN

Ulusal bayramların Türk Ulusunun onuru ve gururu olduğunu vurgulayan Kayadan, 19 Mayıs 1919 tarihinin  Türk Ulusu’nun bağımsızlık ve var oluş savaşımının ateşinin yakıldığı gün olduğunu kaydetti. Hiçbir şey bu ulusun bağımsızlığından daha önemli olamayacağının altını çizen Kayadan, şöyle konuştu:

“Eğitim-İş, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da Atatürk’e, devrim ve ilkelerine, Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne, onun değerlerine ve kazanımlarına sahip çıkacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bize bağımsızlığımızı kazandıran Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını saygı ile anıyoruz” 

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER