SAĞLIK ÇALIŞANLARININ HANGİ SORUNLARI BAKANLIĞA İLETİLDİ

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar'ı ziyaret etti. Memiş ziyarette Çalışma Bakanlığı ile ilgili yapılacak olan torba yasa görüşmeleri öncesi sendikanın taleplerini Bakanlık Müsteşarı Acar'a iletti.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ HANGİ SORUNLARI BAKANLIĞA İLETİLDİ
VEKİL EBE-HEMŞİRELERİN KADRO SORUNU
Sağlık Bakanlığı'na bağlı çalışmakta olan halen 660 vekil ebe-hemşire olduğunu ve bunların 4-B statüsüne geçirilmesi ile alakalı 2012 Yılı Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı sonucu Sağlık Bakanlığı'na görüş sorulduğunu belirten Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Sağlık Bakanlığı'nın konu ile ilgili olumlu görüş verdiğini hatırlattı. Daha önce Sağlık-Sen'in mücadelesi sonucu vekil ebe-hemşirelerin kadroya alındığına dikkat çeken Memiş, bundan sonra vekil ebe-hemşire istihdamı olmayacağının göz önünde bulundurulması gerektiğini belirterek görevde olan vekil ebe-hemşirelerin kadroya alınmalarını talep etti.
 
MEMİŞ: AİLE SAĞLIĞI ELEMANLARININ İŞ GÜVENCESİ SAĞLANMALI
Aile Sağlığı Merkezleri'nde istihdam edilen 3200 Kamu Dışı Aile Sağlığı Elemanlarının iş güvenceleri bulunmadığını ve bu çalışanların iş güvencelerinin sağlanması gerektiğini belirten Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş sözleşmelilerle birlikte kadroya geçirilmeyen ve önemli mağduriyetleri bulunan Kamu Dışı Aile Sağlığı Elemanlarının 4/B statüsüne geçirilmesi için çalışma yapılması gerektiğini söyledi.
 
GÖREVDE YÜKSELME SINAVI MAĞDURLARININ SORUNU ÇÖZÜLMELİ”
Sağlık Bakanlığı görevde yükselme sınavını kazanan ve hizmetli kadrosunda çalışan 2351 kişinin VHKİ kadrolarına atanarak mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini belirten Memiş, konunun Torba Yasa içerisinde değerlendirilmesinin çalışanların beklentileri açısından önemli olduğunu söyledi.
 
MEMİŞ: SAĞLIK ÇALIŞANLARI DA FİİLİ HİZMET ZAMMINDAN YARARLANDIRILMALI
Sağlık çalışanlarının öncelikli talepleri arasında fiili hizmet zammının yer aldığını belirten Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş hem fiziki hem de psikolojik yönden yıpratıcı bir hizmet yürüten sağlık çalışanlarının fiili hizmet zammından yararlandırılması gerektiğini kaydetti. Sağlık çalışanlarının yıpranmışlığının polislerle aynı seviyede olduğunu ancak polislerin aldığı fiili hizmet zammından sağlık çalışanlarının yararlanamadığını söyleyen Memiş konunun torba yasaya eklenerek sağlık çalışanlarının da fiili hizmet zammından yararlandırılması gerektiğini ifade etti.
 
ACAR: SAĞLIK ÇALIŞANLARI ZOR BİR MESLEĞİ SÜRDÜRÜYOR
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar da talepleri dikkatle inceleneceğini ve maddelerin torba yasada yer alması için çalışma yapacaklarını söyledi. Sağlık çalışanlarının zor ve yorucu bir mesleği sürdürdüklerini ifade eden Acar, sağlık alanındaki memnuniyetin sağlık çalışanları sayesinde olduğunu belirterek, çalışanları motive edecek düzenlemelerin yapılması için çaba göstereceklerini kaydetti.
Ziyarete Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ile birlikte Genel Başkan Yardımcısı Kemal Çırak da katıldı.
Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
vekil hemşire
vekil hemşire - 11 yıl Önce

ınşallah olumlu bir sonuç çıkarda herkesin yüzü güler. sağlık bakanlığı atamalarnda yerimize birisi gelecek diye ödümüz kopuyor.işgüvencesi istiyoruz.özel hastanelere geri dönmek istemiyoruz ezilmekten aşağılanmaktan bıktik bizimde yüzümuzun gülecegi o günleri sabırsızlıkla bekliyoruz.

vekil hemşire
vekil hemşire - 11 yıl Önce

sayın editör seçime kadar 4b işi durumu açıklığa kavusur mu.cevabınızı bekliyoruz.

antepli
antepli - 11 yıl Önce

vhki kadrosu nerde kaldı memiş bey 2551vhki

MANİSALI Sağlıkta çalışan%70 barajını geçmiş 2351 kişininVHKİ kadrosunu ne zaman vereceksiniz
MANİSALI Sağlıkta çalışan%70 barajını geçmiş 2351 kişininVHKİ kadrosunu ne zaman vereceksiniz - 11 yıl Önce

vidanen huzurlumusunuz rahat uyuyabiliyormusunuz

amasya
amasya - 11 yıl Önce

tabi kandırılacak birileri varya onlarda biziz işte sazan gibi herşeye inanıyoruz olacak diye ümitleniyoruz ama nerde

23
23 - 11 yıl Önce

memiş bey 4b var iken hizmetleri kim düşünüyor tabiki uzun zamandır 2351 barajı aşan vhki ye kim bakıyorki kendi haklarımızı allaha havale ederiz. artık doğrusunu söyleyin bizi oyalamayın ya evet ya hayır dahada sizin sendikanızdayım nisan ayında ayrılıyorum

2351 KİŞİ İÇİN ARTIK ÇÖZÜM ZAMANIDIR(V.H.K.İ. MAĞDURLARI)
2351 KİŞİ İÇİN ARTIK ÇÖZÜM ZAMANIDIR(V.H.K.İ. MAĞDURLARI) - 11 yıl Önce

SAĞLIK SEN GENEL MERKEZİ;Sayın Başkan Metin MEMİŞ bey ve değerli Sendikacılarımız zaman durma zamanı değil ÇOK DEĞİL SADECE BİR GÜNÜNÜZÜ 2351 v.h.k.i. mağdurlarının hakkını aramak için yoğun bir şekilde ilgili yetkili kişilerle irtribata geçip,bizleri iyi bir şekilde anlatabilseniz.2351 kişinin işi olmayacak bir şey değil.sadece ilgi ve güçlü desteğe ihtiyacımız var.HAYDİ HEPBERABER 2351 V.H.K.İ. MAĞDURLARININ SORUNUNA ÇÖZÜM BULALIM........zaman daralıyor....2351 kişinin duasını ve sevgisini alın.ALLAH KATINDA EN BÜYÜK GÜNAH ( KUL HAKKIDIR )2351 kişinin kul hakkı ne olacak.KİMSE BU HAKTA KALMASIN.

ADNAN YALIN
ADNAN YALIN - 10 yıl Önce

SAYIN SOSYAL VE GÜVENLİK BAKANLIĞI MÜSTEŞARI FATİH ACAR VE SAĞLIK SEN GENEL BAŞKANI METİN MEMİŞ'E BİZ VHKİ SINAVINI KAZANIP KADRO BEKLEYEN ARKADAŞLAR İÇİN UĞRAŞ VERDİKLERİ İÇİN KENDİLERİNE ARKADAŞLARIM ADINA SAYGILARIMI SUNARIM.


SIRADAKİ HABER