SAĞLIK BAKANLIĞI'NDA LİSANS TAMAMLAMA SKANDALI

Sağlık Bakanlığı ve YÖK işbirliğiyle ön lisans mezunu sağlık çalışanının lisans tamamlama hayali fiyaskoyla sonuçlandı.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDA LİSANS TAMAMLAMA SKANDALI
YÖK ve sağlık bakanlığı işbirliği ile ön lisans mezunlarına 2015-2016 öğretim yılı için lisans tamamla hakkı tanınmıştı. Buna istinaden sağlık çalışanları lisans tamamla için YÖK aracılığıyla başvuru yaptılar. Yerleştirmeleri yapıldı. Harçlarını yatırıp uzaktan eğitim yöntemiyle eğitimleri başladı
Fakat kasım ayı itibarıyla sınav haftası başladığında birçok insana kayıtlarının silindiği ile ilgli mesajlar gelmeye başlamış durumda. 

Genel Sağlık İş İzmir Şube Başkanı Dr. Muhteber Çolak  yaptığı açıklamada bu skandala dikkat çekip şunları söyledi:
 
Farklı illerden sağlık çalışanı ebe, hemşire, laborant arkadaşların bize ilettiğine göre İstanbul Üniversitesine kayıtlı olanların kayıtları silinmiştir.
 
Bizi arayan kişiler:
Yaptıkları başvurularda İstanbul üniversitesini birinci tercih olarak yazdığını buraya yerleştirildiğini harcını ödeyip iki aydan buyana uzaktan eğitimle derslerini takip ettiğini fakat 9.11.2015 tarihinde sınav için sisteme giriş yaptığında kaydınız silinmiştir yazısıyla karşılaştığını ifade ettiler.
 
Üniversiteye bu konuda başvuru yaptıklarında verilen cevaplarda yerleştirme puanları ile kişilerin puanları arasında sorun olduğunu ve bu nedenle kayıtlarının silindiği yönünde cevap iletilmiştir.
 
Aklımıza takılan sorular:
 
Puanlara insanların kayıtlarını kabul etmeden önce bakmak gerekmiyor mu?
 
İnsanların kaydını yapıp harç parasını yatırtıp iki ay dersleri takip ettikten sonra kayıtlarını silmek hukuken ve insani açıdan uygun bir yöntem mi?
 
YÖK ve İstanbul Üniversitesi bir an önce bu soruna çözüm üretmeli ve bu mağduriyeti gidermelidir.
Genel Sağlık İş sendikası olarak bu sorunun takipçisi olacağız.
 
Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER