SAĞLIK BAKANLIĞINDA KADROLAR DEĞİŞİYOR KİMLER GİDİYOR ?

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu pazartesi personel ile görüşem yaptı ve değişimin sinyalini verdi.

SAĞLIK BAKANLIĞINDA KADROLAR DEĞİŞİYOR KİMLER GİDİYOR ?

Bakanlıkta Beklenen Değişim Geliyor mu?

Edindiğimiz bilgilere göre, Sağlık Bakanı Sayın Uzm. Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Pazartesi gününden itibaren başta Müsteşar olmak üzere tüm üst düzey bürokratlarla bizzat kendisi toplantı yapmıştır. Sağlık Bakanlığının üst düzey bürokratlarının değişim sinyali olan bu toplantılardan sonra kimlerin gideceği merak konusu oluyor. Müsteşar yardımcılarından ikisinin görevden alınacağı edindiğimiz bilgilere göre kesinleşti.

Hangi bürokratın gidip hangilerinin geleceği şuanda muamma olmasına rağmen, bakanlık kaynakları engeç önümüzdeki hafta bu konunun kesinleşeceğini söylüyor.

İl Sağlık Müdürlükleri ile Halk Sağlığı Müdürlüklerinin birleştirilmesi 663 sayılı KHK ile yapıldığı ve her iki Müdürlüğün birleştirilmesi konusu ise yine kanun ile yapılacağından, konu ile alakalı bir kanun tasarısı çalışmasının hali hazırda olmadığı gelen bilgiler arasında. Ancak her iki Müdürlüğün birleştirilmesi konusunun önemli bir konu olduğu ve Sayın Bakanın konuyu en ince ayrıntısına kadar değerlendirdiği de yine gelen bilgiler arasında.

Halk Sağlığı ve İl Sağlık Müdürlüklerinin birleştirilmesi Halk Sağlığı Kurumunun Genel Müdürlük düzeyine çekilmesi anlamına geldiği de unutulmamalı.

Bunun yanında, Sağlık Bakanlığının bağlı kuruluşu olan Halk Sağlığı Kurumununun Kurum Başkanının ek göstergesi 6400, Sağlık Bakanlığına bağlı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürününde ek göstergesi 6400. Dolayısıyla Kurum Başkanı ile Genel Müdürlüğün farkı yok. Bu işin aslı şöyle olmalıydı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı Sosyal Güvenlik Kurumu bağlı kuruluştur. Direk Bakana bağlıdır. Kurum Başkanının ek göstergesi 7000 dir.
Burda da görülen Sağlık Bakanlığının yanlış bir uygulama içerisinde olduğu açıktır.

 

 

 

 

Kaynak : sağlıkçılar.net

 
Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER