İL İÇİ ATAMALARDA MÜDÜRLERİN KAFASI KARIŞTI KRİZ ÇIKTI.

Sağlık Müdürlükleri il içi atama konusunda kafaları karışık.Kamu Hastaneleri Birliği, İl sağlık müdürlüğü ve Halk Sağlığı müdürlüğü olarak 3 kuruma ayrılan bakanlık durumu iyi yönetemiyor. Müdürlerin kafası karışık. Kimi müdürlük ilanı çıkarken kimisi çıkmadı. Bu nedenle il içi atamalarda kriz çıktı.

İL İÇİ ATAMALARDA MÜDÜRLERİN KAFASI KARIŞTI KRİZ ÇIKTI.
İŞTE ANKARA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN İLANI

Yeni Nakillerde Ankara Sağlık Müdürlüğünün açıklaması.
 
Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatına bağlı birimler ile Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna bağlı birimlerde görev yapan Stratejik Personel (Uzman tabip ve tabip unvanlarındaki personel) dışındaki sağlık ve yardımcı sağlık personeli için Eylül dönemi İl İçi Atama ve Nakil işlemleri ile ilgili olarak;
   Sağlık Personelinin İl İçi Atama ve Nakillerinin Usul ve Esaslarına Dair Yönergesinin Atanma Dönemleri Başlıklı 5. Maddesine istinaden Eylül dönemi atamaları için Ağustos ayı içerisinde müracaatlar alınacaktır.
     Aynı Yönergenin Kadroların İlanı ve Başvurular başlıklı 6. maddesinin “Personel Dağılım Cetveline göre açık olan ve doldurulmasına ihtiyaç duyulan kadrolar Müdürlüğümüz internet adresinden (http://www.asm.gov.tr/İnsanKaynakları) ilan edilecek olup, bu kadrolara atanmak isteyen personel en çok 5 (beş) tercihle birlikle başvurur. Müdürlük, öncelikle tercih sırasına bakarak hizmet puanlarına göre personelin atamalarını tamamlar. Aynı yerin aynı puana sahip birden fazla personel tarafından tercih edilmesi halinde, hizmet süresi fazla olan personel öncelikli olarak atanır” hükmü gereği başvurusunu görev yaptığı kurum aracılığıyla Müdürlüğümüze yapmaları gerekmektedir.
      663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname gereğiatanma talebinde bulunan personel görev yaptığı kuruma bağlı bulunan birimler dışında tercih yapamaz. A grubunda görev yapan personel A grubunda bulunan birimlerden, B grubunda görev yapan personel B grubunda bulunan birimlerden tercihte bulunabilir. (Örneğin; hastanede görev yapan personel İl Sağlık Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İl Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezine veya Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Toplum Sağlığı Merkezlerine tayin talebinde bulunamaz.)
   Kadrosunun bulunduğu kurumun personelin ayrılmasına muvafakat vermesi halinde başvurular değerlendirilecek olup, doğrudan Müdürlüğümüze yapılan başvurular ile  muvafakat almayan personelin başvuruları işleme alınmayacaktır.
      Müracaatta bulunan aynı unvan ve branştaki toplam personel sayısının halen görev yaptığı birimden ayrılması halinde birimin unvan ve branş bazında hizmetin aksayacağı İl İçi Atama ve Nakiller İle İlgili Komisyonca karar verilenlerin talepleri değerlendirmeye alınmayacaktır. 
       01 Ağustos 2012 tarihinde başlayacak olan müracaatlardan en geç 31 Ağustos 2012 Cuma günü mesai bitimine kadar Müdürlüğümüz Gelen Evrak Şubesine ulaşan tayin talepleri değerlendirmeye alınacaktır.
 İlan edilen münhal yerler dışında tercihte bulunan personelin talebi dikkate alınmayacaktır.
      İlanda bulunmayan unvan ve branşlarda görev yapan personelin başvuruları halen görev yaptıkları ve tayin istedikleri birimlerin ihtiyacı doğrultusunda değerlendirilecektir.
      Herhangi bir statüde sözleşmeli olarak çalışan veya ücretsiz izinde (askerlik, doğum vb.) olan personelin başvuruları kabul edilmeyecektir.
 
A Grubu (Kamu Hastane Kurumuna Bağlı Birimler)
1- Hastaneler (Diş Hastaneleri dahil)
2- Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri
3- Semt Poliklinikleri
4- Amatem, Endotem, Otizm Mükemmeliyet Merkezi gibi özel tanı ve ileri tedavi merkezleri
 
B Grubu (Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatına Bağlı Birimler)
1- İl ve İlçe Sağlık Müdürlükleri
2- Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimliği
3- Uluslar arası Tıp ve Kongre Merkezleri
4- Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimleri
5- 112 İstasyonları
Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER