HANGİ ACİL SERVİS TAŞINDI

Günde ortalama 1000 hastaya hizmet veren Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin acil servisi, hastanenin Millet Caddesi’ndeki ek binasına taşındı.

HANGİ ACİL SERVİS TAŞINDI

Acil servisten sonra yoğun bakım ünitelerinin de taşınması ile Haseki Eğitim Araştırma Hastanesi eski binasının yenilenme süreci başlayacak.



Yeni acil serviste iki ayrı giriş bulunuyor. Girişlerin birinden ambulansla gelen vakalar, diğerindense ayaktan müracaat eden hastalar girecek. Ambulanslı girişin hemen yanında sesüsitasyon (yeniden canlandırma) gereken hastalar için özel bir oda bulunuyor. Böylece bu tip vakalara müdahale için geç kalınmayacak.

Eski yerinde 600 m2’lik alanda hizmet veren acil servisin yeni yeri ise 1800 m2 büyüklüğünde. Yeni acil servis bilgisayarlı tomografi, laboratuvar, ultrasonografi ve röntgen gibi acil tanı ve tedavi için gerekli tüm üniteleri içeriyor. Çocuk acil servisi de içeren üniteye günde yaklaşık 1600 ile 2000 arasında hastanın müracaat etmesi bekleniyor.



Yenilenen ve kapasitesi artırılan acil serviste acil tıp uzmanı bir eğitim sorumlusu kontrolünde 17 doktor, 46 hemşire, 2 laboratuvar teknisyeni, 3 röntgen teknisyeni, 3 tomografi teknikeri ile hizmetleri kesintisiz olarak verilecek. Diğer hizmetler için de 85 personel görev yapacak.



Acil tıp kliniğinin kurulması ile birlikte de müracaat eden hastaların muayeneleri acil tıp hekimleri tarafından yapılacak. Tıbbi gereklilik halinde diğer branşlardan konsültasyon   istenerek tedavilerinin sonuçlanması sağlanacak.



Kulak burun boğaz, ortopedi, dahiliye, genel cerrahi, göz, beyin cerrahisi gibi ana branşlarda hekimlerin acil serviste bulunmaları konsültasyonların daha hızlı sonuçlanmasını sağlayacak. Acil servise ayaktan  müracaat eden hastalarda durumu orta derece ve ciddi olanların ayrımı triyaj sistemi ile sağlanacak. Hastaların durumlarına göre sarı, yeşil ve kırmızı alanlarda muayene ve takipleri yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER