EBE VE HEMŞİRELERE HAKARETE REKOR CEZA

EBE VE HEMŞİRELERE HAKARETE REKOR CEZA
Mahkeme ebe ve hemşirelere hakaret eden bir kadına 8 bin 800 tl'lik para cezası ceza verdi.

Bir hasta yakınının, İzmir Torbalı Devlet Hastanesi doğum servisinde görev yapan ebe ve hemşirelere hastalarını çabuk taburcu etmediklerini öne sürerek hakaret etmesi üzerine Türk Sağlık-Sen tarafından yapılan şikayet sonrasında dava açıldı.

Davayı görüşen Torbalı 2. Sulh Ceza Mahkemesi hakaret eden hasta yakınını rekor cezaya çarptırdı.

Mahkeme hasta yakınına kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret suçundan 365 günlük adli para cezası verdi. Mahkeme suçun alenen ve birden fazla kişiye tek bir eylemle işlenmesi nedeniyle cezada arttırıma giderek 442 günlük adli para cezasına yükseltti.

Adli para cezasının uygulanmasında sanığın aldığı maaş dikkate alınarak günlüğü 20 TL'den hesaplanmak üzere sanığa 8 Bin 800 TL adli para cezası verildi.

Caydırıcı Cezalar Şiddetin Önüne Geçmede Çok Önemli

Mahkemenin verdiği karar ile ilgili bir değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci caydırıcı cezaların önemine dikkat çekerek "17 Nisan 2012'de Dr. Ersin Arslan'ın hasta yakını tarafından öldürülmesinden sonra sağlıkta şiddetin önüne geçilmesi adına bazı çalışmalar yapıldı. Fakat şiddetin önüne bir türü geçilemedi. Biz Türk sağlık-Sen olarak bu konuda atılacak en doğru ve etkin adımın cezaların arttırılması olduğunu belirtiyoruz. Caydırıcı cezalar bu nedenle çok önemli ve gereklidir. Bu anlamda bakıldığında mahkemenin verdiği bu karar caydırıcılığa önemli bir örnek olarak değerlendirilebilir." dedi.

Kahveci TCK'da bir an önce düzenleme yapılarak sağlık çalışanlarına görevleri başında şiddet uygulayanlara ağır, etkin ve caydırıcı cezaların yürürlüğe girmesi gerektiğini ancak böylelikle şiddetin önüne geçilebileceğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER