AİLE HEKİMLERİ İÇİN UZMANLIK EĞİTİMİ Mİ İSTENECEK?

Gaziantep Aile Hekimleri Derneğinden yapılan açılmada Sağlık Bakanlığının, Aile Hekimliği uzmanlık eğitimini planlamaya başladığı belirtildi.

AİLE HEKİMLERİ İÇİN UZMANLIK EĞİTİMİ Mİ İSTENECEK?
 
Bakanlığın duyurduğu nöbet uygulaması, yeni ücret yönetmeliği ve her gün artan iş yükü, hekimlerimizin morallerini alt üst etti. O kadar demoralize oldular ki, birçok meslektaşımız başka bir tıp dalını seçmeyi, hatta meslekten istifa etmeyi düşünür oldu.
 
Yaşanan tüm bu olumsuzluklara rağmen, pozitif olmak adına, bakanlık nezdinde gerçek bir tepki üretemeyen, ne olursa olsun Aile Hekimi kalmaya devam edeceğim diyen arkadaşlara, bir haberimiz daha var.
 
Daha önce de derneğimiz sitesinden duyurduğumuz gibi Sağlık Bakanlığımız, Aile Hekimliği uzmanlık eğitimini planlamaya başladı. Bakanlığa yakın bir kaynaktan aldığımız son duyumlara göre, Aile Hekimlerinin uzmanlık eğitimi ile ilgili çok önemli kararların çıkabileceği çalıştay, 5 Kasım 2013 tarihinde gerçekleştirilecek.
 
Bu çalıştay da Aile hekimlerinin ne kadarı, nerede, nasıl, ne kadar süre, ne kadar maaşla eğitim alacak gibi birçok hayati konu tartışılacak. Eğer seçimdi, nöbetti, yeni ücret yönetmeliğiydi (elbette bunların her biri çok önemli) derken, bu çalıştaya gereken önemi vermez, bakanlık nezdinde girişimlerde bulunulmazsa, tüm aile hekimlerini yeni bir sıkıntılı süreç bekliyor. Bu sürecin başlaması çok da uzak değil. Hemen aralık ayında bu konu ile ilgili yönetmeliklerin çıkarılması ve 2014 yılında uzmanlık eğitimlerine başlanması düşünülüyor.
 
Her yönetmeliğin, her değişikliğin öncekinden kötü olduğu bir süreç yaşıyoruz. Fakat tablo ne kadar kötü de olsa ümitsiz değiliz. Yaşananları örgütlenme ve bilinçlenme sürecinde yaşanması gerekenler olarak görüyoruz. Acemiliğimizden, örgütlenme bilincini toplumsal manada kazanamadığımızdan dolayı bu olayları yaşadığımızı da biliyoruz. Hatta çok şikayet ettiğimiz ve şu an çok büyük gibi görünen sorunların, Aile Hekimlerinin sahip olduğu muazzam güçlerini anladıkları zaman, sona ereceğini de biliyoruz. Ancak o güne kadar kötü rüya görmeye devam edeceğiz. Umuyoruz bu süreç, gayretli arkadaşlarımız, bilinçli meslektaşlarımız ve geleceğine sahip çıkan hekimlerimiz sayesinde çabuk geçecektir.
Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER