ACİL SERVİS ÇALIŞANLARINA ÖNEMLİ KAZANIM

112 acil serviste belirlenen döner sermaye ek ödeme katsayısından faydalanması için hastaneye yaptığı başvurunun reddedilmesi üzerine

ACİL SERVİS ÇALIŞANLARINA ÖNEMLİ KAZANIM

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, Şoför kadrosunda çalışan üyelerinin ödenmeyen riskli birim ücreti davasını kazandıklarını açıkladı.
 

Erözgün yaptığı açıklamada, Kayseri ili Felahiye ilçesi devlet hastanesinde şoför kadrosunda çalışan üyemiz, özellik arz eden riskli birimlerden fiilen çalışarak ve nöbet tutarak yaptığı görevlere ilişkin, birim olan acil serviste belirlenen döner sermaye ek ödeme katsayısından faydalanması için hastaneye yaptığı başvurunun reddedilmesi üzerine sendikamız hukuk bürosu tarafından Kayseri 1. idare mahkemesine dava açılmıştır dedi.

 

Kayseri 1.idare mahkemesi, hastane idaresinin yaptığı işlemde hukuka uygunluk görmemiş, üyemizin ek ödemesinin riskli birimler için öngörülen katsayı üzerinden çalıştığı süre kadar hesaplanarak ve yasal faiziyle ödenmesine karar vermiştir diyen Erözgün; “idare verilen kararı beğenmemiş, çalışanın yanında durmamış iptali için danıştaya başvurmuştur. Danıştay çalışanların yürüttüğü görevin acil hizmet faaliyeti olduğunu dikkat çekerek, görevi esnasında gerçekleştirdiği ilk yardım faaliyetlerinden kaynaklı risk altında olduğu, bu nedenle döner sermaye ek ödemesini riskli birimler için öngörülen katsayı üzerinden alması gerektiği görüşüne yer vererek alınan kararı onamıştır. Böylelikle üyemiz aylık 160 lira daha fazla döner sermaye almaya hak kazanmıştır” dedi.

 

Hukuk dışı uygulamaları Türkiye'nin her yerinde takip ettiklerini belirten Erözgün” acil serviste görev yapan hekim dışı personelin, bu birimler için belirlenen ek ödeme katsayısından faydalanmamasının büyük bir haksızlık olduğunu belirterek, yargının bu konudaki kararı nettir. Daha önce yine sendikamızın farklı illerde açtığı davalarda yargı, yaşanan hukuksuzluğu tespit etmiş ve bu hukuksuzluğa neden olan işlemleri iptal etmiştir. İdarenin yargı kararlarını dikkate almasını ve benzer hukuksuzlukların yaşanmasının önüne geçerek bir düzenleme yapmasını bekliyoruz” dedi.

 

Erözgün; Kamu Hastaneler Kurumu tarafından halen yayınlanmamış olan Ek Ödeme Yönetmeliğinde bu tür haksızlıklar giderilerek riskli birimler tekrar belirlenmeli ve hekim dışı personel mağdur edilmemelidir dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER