YÖNETİCİ ATAMALARINA BİR İPTAL DAHA GELDİ...

Aksaray ilinden sonra Yozgat ilinde de yönetici atamaları iptal edildi

YÖNETİCİ ATAMALARINA BİR İPTAL DAHA GELDİ...
Ülke genelinde yapılan yönetici atamaları iller bazında açılan bireysel davalar sonucunda iptal edilmeye başlandı.

 Norm kadro fazlası idarecilerin atamalarının öncelikli olarak yapılmasını düzenleyen yönetmelk hükmünün aksine yayınlanan genelge doğrultusunda öncelikle sınav esaslı atamalar yapılmıştı.

 Yozgat ilinde norm kadro fazlası bir yönetici açmış olduğu dava ile yapılan yönetici atamalarını iptal ettirdi.

 
Yozgat MEM Sitesinden şu açıklamaları yaptı:

 İsteğe Bağlı Yönetici Atamaları Başvuru İptali

Halen başvurusu devam eden İsteği Bağlı Yönetici Atamaları, Yozgat İdari Mahkemesinin 2013/885 esas numaralı kararı doğrultusunda iptal edilmiştir.
Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ŞERAFETTİN ESE
ŞERAFETTİN ESE - 11 yıl Önce

yönetmeliğin tanımlar bölümüne bakılırsa atama ile yer değiştirme ayrı ayrı tanımlanmıştır. geçici madde ise sadece atamaları 2 ay uzatmaktadır. ancak idare bunu yerdeğiştirmeler içinde kullanmıştır. hadi diyelim ki öyle yorumladı.. bu süre de 4 ekim de doldu. insan kaynakları genel müdürlüğü bu süreyi 31 aralıka kadar yazı ile uzattı. uzatamaz.. çünkü yönetmeliklerin bir kelimesi bile yazı ile değiştirilemz. ancak yeni bir yönetmelik değişikliği gerekiyor. anayasanın 124. maddesi yönetmelikleri kimlerin çıkarabileceğini belirlemiştir. yine 3301 sayılı kanun ise kamu personelinin genel işlerini düzenleyen yönetmeliklerin resmi gazetede yayınlamdan yürürlüğe giremeyeceğini belirtiyor. insan kaynaklarının yazısı resmi gazetede yayınlanı mı? hayır.. öyleyse ne isteğe bağlı, ne rotasyon ataması bu sene yapılamaz.. 2014 temmuzuna kaldı. ben dava açtım.. ayrı ayrı iki tane... herkese aynı davayı açmasını tavsiye ederim.

ahmet
ahmet - 11 yıl Önce

Yaptığınız tüm atamalar yargıdan döndü.Bumu adaletiniz.Haksızlık diz boyu.

SIRADAKİ HABER