ATAMALAR BAKANLAR KURULUNUN GÜNDEMİNDE

ATAMALAR BAKANLAR KURULUNUN GÜNDEMİNDE
            2012-1 KPSS Merkezi yerleştirme süreci devam ediyor. Binlerce aday merak ve heyecan içinde kadroların sayısını ve dağılımını beklemektedir. Bu sene bütçeye göre kamu kurumlarına 65 bin, üniversitelere 14 bin personel alınacak. Kadro sayısı ve dağılımı yakın zamanda Bakanlar Kurulu’nda görüşülüp kamuoyuna açıklanacak.
ADAYLARIN BEKLENTİSİ YÜKSEK
              Ortaöğretim, Ön lisans ve Lisans mezunları kendi öğrenimlerinden daha fazla atama yapılmasını beklerken diğer yandan da 2001, 3001, 4001 kodundan daha fazla atama yapılmasını isteyenler vardır. En ince hesap da bölüm bazında yapılıyor. Bazı fakülte ve bölüm mezunları mağdur edildiklerini belirterek  ve daha fazla kadro talep ediyorlar. Mülakatlı atamalarda yerleşemeyenlerin de en büyük beklentisi merkezi atamalardır.
 
MAĞDUR OLAN KESİMLER VAR
                Bakanlar Kurulu’nun kadro dağılımlarını belirlerken yüksek puanlarla mağdur olan kesimleri dikkate alması gerekir.Kamuoyunda en çok konuşulan ,   devlet yetkililerine taleplerini en fazla ileten atama mağdurları İİBF mezunları ve Sosyologların durumunun Bakanlar Kurulu’nun gündemine gelmesi bekleniyor.
            İİBF MEZUNLARI:  İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunları, her fırsatta kadro taleplerini yinelerken 350 bin mezun için 35 bin kadro talep ediyorlar. Merkezi atamada ve diğer atamalarda kendi bölümlerinden atama yapılmasını istemektedirler.
            SOSYOLOGLAR:  Sosyoloji mezunu sayısı şimdilik 15 binlerde. Bu sene açık öğretimle birlikte 45 bine çıkacak. Sosyolog kadrolarına her sene sembolik sayıda kontenjan ayrılırken bu bölüm mezunları haklı olarak tepkilerini ortaya koyuyorlar.
              Atanma şansı bulamayan birçok lisans mezunu, yüksek puanlarla mağdur edildiklerini belirterek  4001 kadrolarının arttırılmasını talep etmektedir.
             2012 KPSS-1’de 17 bin 387 kadroya atama yapılmıştı. Temennimiz bu sene 2013-1 Memur atamasında 30 bine yaklaşan bir atamanın olması.          
       
  Zeki KARA
Eğitimci-Yazar 
Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER