YÖNETİCİ ATAMA YÖNETMELİĞİNDEKİ BÜYÜK HAKSIZLIK NE ?

28 Şubat 2013 yayımlanan ve kamuoyunda büyük tepki toplayan Yönetici Atama Yönetmeliği için Bakanlık yeniden bir değerlendirme yapmış ve yeni bir yöneteci taslağı hazırlamış durumdadır.Kamuoyuna sızan yeni yönetmelikte bir çok haksızlık ve eksikler mevcuttur.

YÖNETİCİ ATAMA YÖNETMELİĞİNDEKİ BÜYÜK HAKSIZLIK NE ?
Şöyleki
1- MEB 2010 ağustos ayı içerisinde Okul Müdürü rotasyonunu Türkiye çapında yapmış, bir çok yönetici bu rotasyonlar sonucu evlerinden 80-90 km öteye gitmek zorunda kalmıştır,İstanbul'da kıtalararası yolculuk yapan Müdürler mevcuttur.2009 eski yönetmeliğe göre 2 yıl çalışma süresini dolduran geçen mayıs ayında rotasyona uğrayanlar 2 yıl dolmadığı için tayin isteyemediler,bu yılı beklediler. Yani yaklaşık 3 yıla yakın çalışmak zorunda kaldılar.Şimdi yayımlanan taslağa göre bu süre 3 yılı çıkarılmış ve Temmuz ayı baz alınmaktadır.
Bu nedenle 2010 ağustos ayında rotasyona uğrayanlar bir aylık fark ile yine tayin isteyemeyecek duruma geleceklerdir.Eski yönetmeliğe göre 2 yılda tayin isteme hakkı bu yönetmelik ile 4 yıla çıkarılmış olmaktadır.Adalet bunun neresinde insanları 1 yıl daha zor şartlarda çalışmaya mahkum etmek hangi vicdan ve akla sığar.Yönetmelik henüz yayımlanmadan bu süre tekrar 2 yıla çıkarılmalı,yada tayin dönemi olarak 1 Eylül tarihi baz alınmalıdır.
2- Rotasyon yönetmelik taslağına göre yine ağustos ayı içerisinde yapılacağından bu yönetmelik gereği geçmiş döneme ve gelecek dönem rotasyona uğrayan Okul müdürleri 3 yıl aynı okulda görev yapmalarına rağmen 1 ay farkla atama isteyemeyecek ve 4 yıl çalışmak zorunda kalacaklardır.Bu 3 yıl hesaplanmasında Temmuz ayının baz alınmasının sebebi nedir ?
3- Kapatılan ve dönüştürülen okulların yöneticiliğini kapsayan 23.maddenin 5.fıkrasına göre yöneticilerin istek ve ihtiyaç doğrultusunda atanacağı belirtilmektedir.Bir okul müdürü kendi okulu meslek lisesine dönüştüğünde kendi okulunu istemez ise isteğine göre başka bir kurum müdürlüğüne geçmesi net değildir.İstek derken terci hakkını iller nasıl uygulayacak bu konuda ülke çapında farklı uygulamalar olacaktır.
4- Yönetmelik taslağının Yöneticilik görevinin sona ermesi kapsamlı 24.maddesine 5.fıkrasına göre ,yöneciliği bırakanların ne kadar sürede tekrar yönetici atama isteğinde bulanacağı belirtilmemiştir.Eski yönetmeliğe göre bu süre 1 yıl idi.
Yukarda belirtilen maddelerin tekrar gözden geçirilmesi ve yönetmeliğin ona göre yayınlanması bir çok haksızlığın önüne geçecektir.
Hamza EKİNCİ



kaynak: ogretmenler.biz
Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
geçici madde  ikinci  fıkra
geçici madde ikinci fıkra - 11 yıl Önce

geçici madde ikinci fıkra 2011 sınav sonuçlarına göre duyruya çıkılmadan hiç bir atamanın yapılamayacağı belirtilmiş , bu durunda yeniden atama haziran ayı içinde yapılır hükmününe göre takvim yetişmeyeceğinden yeniden atama 2014 yılana otamatik ertelenmiş olurki hem mahkemelik hemde haksızlık

bir haksızlık daha
bir haksızlık daha - 11 yıl Önce

taslaktaki 5. madde 2. fıkrasında yer alan bilim ve sanat merkezlerine yönetici olarak atanma ile ilgili hüküm halen bu kurumlarda idareci olarak çalışan ama bilsem öğretmeni olmayan yöneticileri madur edecektir. Zira yıllardır bilim sanat merkezini yöneten müdür bir dahaki atamalarda öğretmeni öncelikli atanacağından atanamayacak ve hak kaybına uğrayacaktır. Bu hem haksız hem adaletsiz. hem de kamu yararı olmayan bir uygulama olacaktır. Bu maddeye bilim sanat merkezlerinde asaleten yöneticilik yapma hükmü eklenerek bu problem çözülebilecektir. Bilgilerinize...

SIRADAKİ HABER