TEKİRDAĞ MEM'DE HİÇBİR BAŞARI CEZASIZ KALMAZ !!!

TEKİRDAĞ MEM'DE HİÇBİR BAŞARI CEZASIZ KALMAZ !!!
Bugün ülke genelinde eğitimde üst sıralarda yer alması gereken Tekirdağ haksız hukuksuz bir yönetim anlayışlıyla adeta yerlerde sürünüyor. Dünyanın her tarafında başarılı insanlar liyakat ve ehliyet sahibi olanlar iltifat görmekte ve teşvik edilerek üst basamaklara getirilmektedir.
 
 İlimizde ve birçok ilçemizde de bu durumun tam tersi bir uygulama ile karşı karşıyız. Bunun en güzel örneği Muratlı İlçemiz Yavuz Selim Anaokulu’nda yaşananlardır. 3 yıl önce açılan bu okulumuza Eren ERTEN adında gayretli çalışkan bir öğretmenimiz Müdür Vekili olarak görevlendiriliyor. Üstün bir çalışmayla bugün  Anaokulu Muratlı’nın ve Tekirdağ’ın en güzide okulları arasında yer almaktadır. Buna karşılık Muratlı Kaymakamlığı,hatta İl Mili Eğitim Müdürlüğü bu başarılı Okul Müdür Vekilimizi ,4 Başarı Belgesi ve 1 Üstün Başarı Belgesiyle ödüllendirmiştir. İşte ne olduysa bundan sonra olmuş siyaset ve yandaşlık liyakata galip gelmiştir. Bir başka okulda olup sürekli soruşturma geçiren öğretmenleriyle kavgalı bir Müdür Vekilimiz sırf Eğitim Bir-Senli diye İktidar Partisi İlçe Başkanı ve bir kısım yöneticilerin desteğiyle İl Müdürlüğü’ne de baskı yapılarak Yavuz Selim Anaokulu’na Müdür Vekili olarak atanmıştır.
 
İşi kılıfına uydurmak için de imzasız bir mektupla mevcut Okul Müdür Vekili hakkında soruşturma açtırılarak yandaş müdürün önü açılmaya çalışılmıştır.
 
Bugün bilenler bilir, yeni açılan bir okulda dört duvar olur. Oraya atanan Kurucu Müdür tüm okulun ihtiyaçlarını devletin olanakları ve halkın gayretleri ile tamamlamaya çalışır. Okulu eğitim öğretime hazır hale getirmek için; bazen çocuğuna bazen eşine bazen de kendisine ayıracağı zamandan çalarak okul ve öğrenciler için neler yapabilirim düşüncesiyle gecesini gündüzüne katar.
 
Muratlı İlçemizdeki Yavuz Selim Anaokulu Müdür Vekili Eren ERTEN’de aynısını yapmıştır ve bir teşekkür beklerken soruşturma ile yaptığı başarılı işler adeta boynuna idam ipi gibi geçirilmiştir.
 
Bu adaletsiz uygulama Muratlı’daki eğitimciler arasında büyük üzüntü ve infiale yol açmıştır. Devlet için millet için gecesini gündüzüne katanlar böyle kolayca harcanmamalıdır.
 
Yönetim kademesinde bulunanlar her zaman personeline adil davranmalı, personeli arasında adaletin terazisini çok iyi dengelemelidir.
 
Tekirdağ için çalışmak amacıyla geldiği günden bu yana başarılı işlere imza atmaya çalışan Sayın Müdürümüz adaleti sağlayacak kadar insiyatif alabilmeli ,şahsını kirletmemeli makamında şerefle oturabilmeli adına halel gelmemesi ve yıllar sonra adını saygıyla andırabilmek amacıyla bu sorunu çözmelidir.       
             Unutma ki; Hz.Mevlana şöyle söyler: Ey insan Kaf dağı kadar yüksekte olsan da, kefene sığacak kadar küçüksün.UNUTMA HERŞEYİN BİR HESABI VAR; ÜZDÜĞÜN KADAR ÜZÜLÜRSÜN!!!
Muzaffer DOĞAN
            
 Türk Eğitim-Sen
 Tekirdağ Şube Başkanı
Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER