SOSYOLOGLAR DEMOKRASİ PAKETİNE KİLİTLENDİLER

SOSYOLOGLAR DEMOKRASİ PAKETİNE KİLİTLENDİLER
            Türkiye’nin kamburu olarak görülen meselenin çözümünde  “Toplumsal Arabuluculuk” görevini sosyologların üstlenmesini, toplumların değişim sürecini anlayıp yorumlayacak, bu sürece ışık tutacak sosyologlara bugün fazlasıyla ihtiyacımız olduğunu, tanısı kesinleşmiş bu “Sosyal Tümöre “ sosyologların neşteri vurması gerektiğini  belirten sosyoloji mezunları, demokrasi paketiyle birlikte atama imkanına kavuşmayı bekliyor.
 
             Sayın Başbakan’ımızın bugünlerde basın toplantısıyla açıklayacağı demokrasi paketinden sosyologlara müjde verilmesini, diyalog ortamının gelişmesinde, sivil bir kucaklama dönemine geçilmesinde, sosyal barışın sağlanmasında sosyologlara büyük görevler verilmesini bekleyen adaylar, bu çerçevede bugüne kadar ihmal edilen, yönetmeliklerde yer verilmeyen, sembolik atamalarla küstürülen sosyologların çözüm taleplerini kamuoyuna şu şekilde bildiriyorlar:
1)   Sosyal barış ve çözüm sürecinde sosyologlar mutlaka yer almalıdır. Sürecin bürokratik ve toplumsal ayağı için Valiliklere ve Kaymakamlıklara sosyolog ataması yapılmalıdır.
2)   Çözüm sürecinin eğitim ayağı için Rehberlik ve Araştırma Merkezlerine, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine, Doğu ve Güneydoğu’daki okullara sosyolog ataması yapılmalıdır.
3)   Çözüm sürecinin zihinsel dönüşüm ve rehabilitasyon ayağı için kurulan veya kurulacak olan Sosyal Hizmet Merkezlerine (SHM), acilen sosyologlar atanmalıdır SHM'lerde her ailenin  bir sosyolog danışmanı olmalıdır.
4)   Çözüm süreci kapsamında üniversitelerde sosyologlar yer almalıdır. Yüksek öğrenim öğrencilerin kaldığı Kredi Yurtlar Kurumunda sosyologlar istihdam edilmelidir.
5)   Yargı paketleri ve denetimli serbestlik kapsamında  sosyolog ataması yapılmalıdır. Adliyelerde ve cezaevlerinde ise sosyolog istihdam edilmelidir.
6)      İllerde veya ilçelerde bulunan Valilikteki sosyolog, Kaymakamlıktaki sosyolog,  Milli Eğitimdeki sosyolog, SHM’deki sosyolog, Üniversitedeki sosyolog, Yurtlardaki sosyolog,  Adliyedeki sosyolog, Cezaevindeki sosyolog koordineli bir şekilde çalışmalıdır. Her ilin veya ilçenin nabzını oradakisosyologlar tutmalıdır.
           
  Zeki KARA 

  Eğitimci-Yazar  
   
Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER