SOSYAL DESTEK UZMANLIĞI YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

SOSYAL DESTEK UZMANLIĞI YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ
         Türkiye genelinde Sosyal Hizmet Merkezleri (SHM) açılıyor, Sosyal yardım ve hizmet alanında ihtiyaca en uygun destek ve hizmetin verileceği ASDEP modelinin uygulanmasına başlanıyor. Yeni sistemle halen farklı kamu kurum ve kuruluşları tarafından verilmekte olan sosyal hizmet ve yardımların, ailelerin ya da bireylerin başvuru yapmalarına gerek olmadan arz odaklı bir yaklaşımla sunulması, bu alanlardaki boşluk ve dağınıklığın giderilerek ailelere danışmanlık ve rehberlik hizmetleri sunulan bir sistem kurulması ve ailelerin refahının artırılması sağlanacak. 81 ilde uygulamanın gerçekleşebilmesine yönelik Sosyal Hizmet Merkezleri bünyesinde yeterli personel istihdamı için çalışma yapılacağı belirtilmişti ancak şu ana kadar atılmış somut bir adım yok. 2011-2012-2013 yıllarında  yani 3 yıl boyunca çeşitli zamanlarda aile destek uzmanı, sosyal destek uzmanı alımı yapılacağına dair haberler basına yansımıştı.
             
Tarih: 27 Kasım 2013
Başbakan Yardımcısı Ali BABACAN: "7-8 bin civarında uzmanı aile aile görevlendirerek bu sorunu çözüyoruz. Şu anda yasası Meclis'te, muhtemelen salı günü komisyonda görüşülmeye başlanacak."   
 
Tarih: 2 Ekim 2013
Aile ve Sosyal Politikalar Eski Bakanı Fatma ŞAHİN: "Sağlık Bakanımız ile beraber aile hekimlerimizden gelen destekle de buralarda aile destek uzmanlığı sistemini hayata geçiriyoruz. Şu anda bakanlığımızın en önemli çalıştığı projelerden biri bu. Aile destek uzmanlarımız, sosyal hizmet merkezleri ile toplum merkezlerini Sağlık Bakanlığı'nın aile hekimliği sistemiyle koordine etmemiz gerekiyor."
 
Tarih: 9 Şubat 2012
Aile ve Sosyal Politikalar Eski Bakanı Fatma ŞAHİN:  “Üzerinde çalıştığımız bir projenin hayata geçmesiyle birlikte toplam da 8 bin sosyolog alacağız. 3 ay içinde alımlar ile ilgili süreci başlatacağız. Bunu bakanlığın internet sitesinden de yayınlayacağız.” 
 
Tarih: 4 Mart 2012
Aile ve Sosyal Politikalar Eski Bakanı Fatma ŞAHİN:  “3000 sosyolog ile sosyal ilimler uzmanı alacağız.”
 
Tarih: 15 Mayıs 2012
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, atanamayan öğretmenler ile iletişim, sosyoloji, psikoloji mezunu 30 bin kişiden aile danışmanı ordusu kuracak. 
 
Tarih: 4 Ağustos 2011
Aile ve Sosyal Politikalar Eski Bakanı Fatma ŞAHİN: “Aile Sosyal Destek Projesi kapsamında artık her ailenin bir sosyal destek uzmanı olacak.”
 
 
                   
                     
                BAKANLIKTAN ÇELİŞKİLİ BİLGİLER GELMEYE DEVAM EDİYOR
                        EKİM 2013:  Maliye Bakanlığı’nın sosyal destek uzmanlığı için henüz kadro ihdasına onay vermediği, ek ders karşılığı alımlarla SHM’lerin personel ihtiyacının giderileceği belirtilmişti. Maliye Bakanlığı ile görüşmelerin devam ettiği söylenmişti.
                      KASIM 2013: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na ait komisyonda görüşülen kanun tasarısına kadro ihdaslarının ekleneceği, kadro ihdasının da 11 bin civarında olacağı, 2014 içinde ise 4 bin sosyal destek uzmanı alınacağı söylenmişti.
                   ARALIK 2013: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda kısa bir süre önce Bakanlık koltuğunda bir değişim yaşanmıştı. Yeni Bakan Ayşenur İSLAM’ın sosyal destek uzmanlığı alımlarıyla ilgili bir karar vereceği belirtildi. Öncelikli olarak bu sorunla ilgileneceği ifade edildi.
 
        Yılan Hikayesine dönen sosyal destek uzmanlığı alımları hakkında yetkililerin net bilgiler  vermesi gerekmektedir. 2012 KPSS puanıyla atama bekleyen meslek elemanları için zaman daralıyor. 2014 KPSS yapılmadan atamaların yapılması, yüksek puan almış meslek elemanlarının mağdur edilmemesi açısından son derece önemlidir. Ayrıca vicdanların yaralanmaması için atamaların mülakatsız yani doğrudan KPSS puanıyla yapılmasında fayda vardır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Ayşenur İSLAM’ı konuyla ilgili acil adımlar atmaya davet ediyorum.
Zeki KARA
Eğitimci-Yazar
Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER