SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ALAN DEĞİŞİKLİĞİNE İPTAL KARARI

Danıştay, eş durumundan tayin talepleri karşılanamayan sınıf öğretmenlerinin "Zihin Engellileri Sınıf Öğretmenliğine" atanmasına imkan veren düzenlemeyi iptal etti.

SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ALAN DEĞİŞİKLİĞİNE İPTAL KARARI
 
Danıştay, eş durumundan tayin talepleri karşılanamayan sınıf öğretmenlerinin "Zihin Engellileri Sınıf Öğretmenliğine" atanmasına imkan veren düzenlemeyi iptal etti.

İŞTE MAHKEME KARARI
 
Bilindiği üzere Özder(özel eğitimciler derneği)nin Danıştay 2. daireye açmış olduğu alan değişikliği ile sınıf öğretmenliğinden zihin engelliler öğretmenliğine geçen öğretmenlerin atamalarının durdurulması yönündeki davada kararın çıktığını daha önceki yazımda anlatmıştım.Şimdi ise kaynağını ve belgelerini paylaşıyorum.
 
Mezuniyet alanı ve daha önceki görevi sınıf öğretmenliği iken eş özrü atamalarında norm olmadığından ötürü alan değiştirmek durumunda kalan sınıf öğretmenlerinin uzun zamandır beklediği karar nihayet çıktı. Böylelikle sınıf öğretmenliğine hasret kalan ve eğitim almadığı  (zihinsel engelliler sınıf öğretmenliği) alanında çalışmak istemeyen öğretmenlerimiz bu kararla tekrar sınıflarına kavuşacağı kesinleşmiş önlerinde sadece tebliğ süreci kalmıştır. Buradan bu konuda tüm emeği geçen arkadaşlara, Özder'e, Av.Burak Çandır'a teşekkürü bir borç bilirim...
 
Son olarak ise önümüzdeki günlerde yapılması düşünülen alan değişikliğinin bir an önce yapılması ve özür durumundan sınıf öğretmenliğinden ve diğer alanlardan teknoloji tasarım öğretmenliğine  geçen veya bu durum dışında mecburiyetten alan değiştiren tüm öğretmenlere mezuniyet alanına göre norm kadro gözetmeksizin dönüş hakkının verilmesini istiyoruz. Alan değişikliği çok fazla öğretmeni mağdur etti umarım en kısa sürede MEB bu çığlıkları artık duyar ve kalıcı bir çözüm getirir.... (Ersan Alagöz)
Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
hakan
hakan - 11 yıl Önce

siz ne anlamaz adamlarsınız. biz alan değiştirdik çok mutlu ve başarılıyız. yakın çevremizde alan değiştirip te memnun olmayan yok. herkes çok memnun ve başarılı. anlayışı az olanlar anlayamadı herhalde.

fatih
fatih - 11 yıl Önce

Hakan bey kendi adına konuş ben memnun değilim ve benim gibi memnun olmayan tanıdığım birçok arkadaş var

kendi adımıza
kendi adımıza - 11 yıl Önce

bence asıl işi ölçüp biçmeden alan değiştirip sonra da sanki herkes kendileri gibi yaparak alan değiştirdiğimizi zannedenler kendi adlarına konuşsun ve onların savunucuları da onlar adına konuşsun ben de alan değiştirdim ve çok da memnunum...

size katılmıyorum
size katılmıyorum - 11 yıl Önce

bende zih.engellilere geçmiştim çokta memnunum,çevremde geçiş yapanlar da cok memnun. Bence memnun olan da cok kişi var.Bu alanda açıkta kalan öğretmen olmadığı için kimsenin hakkına da geçmiş değiliz.Biz çalışmasak okulumuzda çalışanlar hep ücretli öğretmen, bransları da özel eğitime çok uzak..Bunları da düşünmelisiniz...Bu çocukların da eğitimi önemsenmeli,sınıf öğretmenliği alanı ,bu alanı seven için cok yakın bir branş...

Sema
Sema - 11 yıl Önce

Geçiş yapanların memnun olduğunu söylüyorsunuz peki asıl alan mezunlarının norm fazlası duruma düşüp görevlendirmeyle başka okullara gitmelerine ne diyeceksiniz...Heryerde durum sizin etrafınızda olduğu gibi değil...

alaattin
alaattin - 11 yıl Önce

isteyen 540 saati tamamlayıp,bu alanda kalabilmeli.

oyun gibi
oyun gibi - 11 yıl Önce

Bir buçuk yıl geçmiş daha belirsizlik.Arkadaş isteyen kalmalı istemeyen alanına dönmeli.Nasıl bir MEB?

mağdur olan çok adalet yok.
mağdur olan çok adalet yok. - 11 yıl Önce

bu karar ile geri dönen ve il-ilçe merkezlerindeki okullara 40-50 puanla yerleşen arkadaşlar var. birde bunun yanında en az 130-140 puanla norm fazlası olduğu için köylere gönderilen veya il-ilçe merkezindeki açık kadroları bekleyen birleştirlmiş sınıfta görev yapan arkadaşlar var. atandıktan sonra görev puanına göre bu işler yürüyecekse neden bu mağduriyet var. ayrıca bu "ÖĞRETMENLİK" mesleği gönüllük ilkesine göre yapıldığı için bu ilke gözardı edilemez.

SIRADAKİ HABER