SENDİKALAR BAKAN AVCI İÇİN NE DEDİ ?

Ömer Dinçer'in yerine yeni Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı oldu. Dinçer'in gidişine sevinenler de oldu üzülenler de. Nabi Avcı'ya önyargılı olmadıklarını belirten Sendika Başkanları, 4+4+4'ü komisyondan jet hızıyla geçirmesine tepkili. Avcı'nın yol gösterici bir bakan olmasını dilediklerini belirten başkanlar yeni Bakan'ın öncelikli olarak öğretmen atamaları, seçmeli din dersleri, üniforma reformu konularını ele almasını istiyor.

SENDİKALAR BAKAN AVCI İÇİN NE DEDİ ?

Ömer Dinçer'in yerine yeni Milli Eğitim BakanıNabi Avcı oldu. Dinçer'in gidişine sevinenler de oldu üzülenler de. Nabi Avcı'ya önyargılı olmadıklarını belirten Sendika Başkanları, 4+4+4'ü komisyondan jet hızıyla geçirmesine tepkili.
Avcı'nın yol gösterici bir bakan olmasını dilediklerini belirten başkanlar yeniBakan'ın öncelikli olarak öğretmen atamaları, seçmeli din dersleri, üniforma reformu konularını ele almasını istiyor.

Öğretmen kökenli olmamasına rağmen önyargılı değiliz
İsmail Koncuk Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı: Ömer Dinçer geldiği günden bu yana bir dizi değişiklik yaptı. Ortadaki kaosu çözmek Nabi Avcı'ya kaldı. Yeni Bakan yol gösterici olmalı. Öğretmen kökenli bir bakan olmamasına rağmen,Nabi Avcı'ya karşı peşin hükümlü değiliz. 60 yaş olgunluğuna ulaşmış Avcı'nın, makamların gelip geçici olduğunu bilenlerden olmasını diliyoruz. Arkasından davul zurna çalınan bir Bakan olmamalı. Yapmasını dilediğimiz hayırlı, adil, doğru ve gerçekten milli olan bir bakanlığı da Nabi Avcı'dan bekliyor, görevinin hayırlı olmasını diliyoruz.

Öğretmen açığını hemen gidermelidir
Veli Demir Eğitim-İş Genel Başkanı: Dünden bugüne hafızalara yerleşen ‘her gelen gideni arattı'. Çok büyük bir beklenti içinde değiliz. MEB'den istediğimiz eğitim sorunlarını diğer bileşenlerle biraraya gelip masaya yatırılması. Ama şimdiye kadar böyle olmadı. Nabi Avcı'ya mesafeli bakmamıza neden olan; 4+4+4'ün jet hızıyla komisyondan geçmesini sağlaması. Üniversitelerin bildirilerini, diğer önerileri dikkate alabilirdi. Bundan sonra yapılması gereken öncelikle öğretmenlerin itibarıyla oynamaktan vazgeçilmeli. Meslek onurumuz ayaklar altına alınmamalı. Şubat ayında atama yapmalı. Öğretmen açıkları hemen gidermeli. Din içerikli dersler neredeyse zorunlu hale getirildi. Üniversite ve ortaöğretime giriş sınavlarında da soru sorulacak olması zaten bunu gösteriyor. Bu konuyu gündemine alabilir. Kılık kıyafet serbestliği okullarda ciddi bir sorun. Alan değiştiren öğretmenler var. Bunların çoğu sınıf öğretmeni. En azından mutsuz olanlara bir şans tanınmalı. Öğretmenlerin aileleri parçalandı, bunun da bir an önce düzeltilmesi gerekiyor.

Öğretmenlerle yeni bir dilin oluşturulması gerekiyor
Ahmet Özer Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri:
Nabi Avcı'nın yeni görevinin hayırlı olmasını diliyoruz. Eski Bakan'a ise hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Öncelikle öğretmenlerle yeni bir dilin oluşturulması gerekiyor. Çünkü geçtiğimiz süre içinde öğretmenlerle Milli Eğitim Bakanlığı arasında bir kopukluk oldu. Bu durumun iletişim uzmanı olan yeni Bakan'la düzeleceğini düşünüyorum. Nabi Avcı güllük gülistanlık bir yere gelmedi. Türkiye'nin en zor bakanlığına atandı. Sıkıntılar var. Bunların üstesinden gelmek için gayret göstereceği kanaatindeyim. Meclis'te Eğitim Komisyonu Başkanı olarak başarıyla çalışmalar yürüttü. Öğretmenlerin sosyal hakları, özlük hakları hakkında yapacağı çalışmalarla morallerini yükselteceğine inanıyorum. İlgili paydaşlarla işbirliğinde olarak başarılı bir bakanlık süreci yaşayacağını düşünüyorum.

Öğretmenler itibarsızlaştırıldı
Tuğrul Culfa Eğitim-Sen Basın Yayın Sekreteri: Öncelikle tabii ki ilk gelene bir hayırlı olsun deriz, başarılar dileriz. Nabi Avcı 4+4+4'ün mühendislerinden biridir. Öncelikle bu uygulamanın durdurulması gerekiyor. Bilim insanlarının, sendikaların, akademisyenlerin tüm itirazlarına rağmen bu yasa uygulamaya konuldu. Biz 4+4+4 raporunu yayınladık kısa süre önce. Maalesef bizim tüm itirazlarımız gerçekleşmiş bulunuyor. Eğitimin bir sürü sıkıntısı var. Öğretmenlerin itibarsızlaştırılmasına yönelik ciddi adımlar atıldı. Umut ediyoruz ki parçalanmış aileler sorunu başta olmak üzere 4+4+4 ve iflas eden tüm eğitim uygulamalarında gerekli düzenlemeler yapılır.

Kaynak: hurriyetegitim.com

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER