PROMOSYON HAKSIZLIĞI MAHKEMEDE !

BÜRO MEMUR-SEN, ADALET ÇALIŞANLARINA YAPILAN PROMOSYON HAKSIZLIĞINI YARGIYA TAŞIDI

PROMOSYON HAKSIZLIĞI MAHKEMEDE !
Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen), Adalet Bakanlığı’nda çalışanlara düşük ücrette promosyon verileceği için imzalanan promosyon protokolünün önce yürütmesinin durdurulması daha sonra ise iptali için dava açtı.
 
Adalet Bakanlığı’nda yetkili olan Büro Memur-Sen, kurum çalışanlarına yapılan promosyon haksızlığına karşı çıktı. Yaklaşık 92 bin çalışanı bulunan ve çalışanlara aylık toplam 231 milyon 137 bin 500 lira ödeme yapan Adalet Bakanlığı, çalışanların maaşlarının yatırılması ve buna karşılık personele dağıtılmak üzere promosyon verilmesi için bir banka ile promosyon anlaşması yaptı.
 
5 yıllık anlaşma karşılığı çalışanlara verilecek promosyonun çok düşük olmasına itiraz eden yetkili sendika Büro Memur-Sen, protokole imza atmadı. Büro Memur-Sen, Başbakanlık Genelgesine göre bakanlık merkez teşkilatından bir üst yöneticinin yer almadan, sendikanın belirlediği bir üyenin komisyona katılmadan yapılan promosyon anlaşmasının yanlış olduğunu ve promosyon ücretlerinin 5 yıllık bir süreye göre düşük olduğunu gerekçe göstererek imzalanan protokolün yürütmesinin durdurulması ve iptali için dava açtı.
 
Yapılan promosyon ile Adalet Bakanlığı ve adliye çalışanlarının haksızlığa uğradığını belirten Yusuf Yazgan, çalışanların hakkını alana kadar sürecin peşini bırakmayacaklarını söyledi. Aylık milyonlarca lira paranın yatırılmasına karşılık bankanın çok az miktarda promosyon ödeyeceğini kaydeden Yusuf Yazgan, “Adaletin olması gereken yerde maalesef adalet yok. Binlerce adalet çalışanının milyonlarca lirasına karşılık verilen promosyon çok düşük. Üst yöneticiler bu anlaşmadan rahatsız değiller çünkü yüksek maaş aldıkları için otomatik olarak yüksek promosyon alacaklar. Ancak çalışanlar düşük maaş aldıkları için az promosyon alacaklar. Bu anlaşma ile Adalet çalışanlarının alın teri yok sayılmıştır. Çalışanın hakkı bu kadar ucuz olamaz. Bunun için çalışanlarının hakkını alana kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi. 
 
Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER