POLİSE 3600 EK GÖSTERGE MÜJDESİ

Polise 3600 EK GÖSTERGE Maliye'de !

POLİSE 3600 EK GÖSTERGE MÜJDESİ
EMŞAV 2.Başkanı Abdurrahman Yılmaz, Polislerin ek gösterge puanının 2200 den 3600 e çıkarılmasını öngören çalışmanının Maliye Bakanlığına gönderilmiş olduğunu, Maliye uzmanlarının konu üzerinde çalıştıklarını ve ancak daha sonra meclis gündemine geleceğini bildirdi.
EMŞAV 2.Başkanı Abdurrahman Yılmaz, Polislerin ek gösterge puanının 2200'den 3600'e çıkarılması...nı öngören çalışmanının Maliye Bakanlığı'na gönderilmiş olduğunu, Maliye uzmanlarının konu üzerinde çalıştıklarını ve ancak daha sonra meclis gündemine geleceğini bildirdi.

EMŞAV 2.Başkanı Yılmaz,polislerinin ek gösterge puanının 2200'den 3600'e çıkarılmasını öngören çalışma hakkındaki görüşlerini şöyle açıkladı :

" Değerli Emniyet Teşkilatı Mensupları ;

17.01.2013 günü TBMM de bazı görüşmeler yaptım. Yaptığım görüşmeleri sizlere kısaca arz etmek isterim. Malumunuz üzere 2012 yılı içerisinde Polisimizin ek göstergesinin 3600 e çıkarılması için bazı girişimlerde bulunmuş, bu konuda hazırlamış olduğumuz bir dosyayı da Sn. Başbakanımıza sunmuştuk.

17 Ocak günü bu konunun akıbetini öğrenmek için TBMM ye giderek Ak Parti Grup Başkan Yardımcıları Sn Nurettin CANİKLİ ve Sn Ayşe Nur BAHÇEKAPILI, İç İşleri Komisyon Başkanı Sn Muammer GÜLER, Milli Savunma Komisyonu Başkanı Sn Oğuz Kaan KÖKSAL ile birer görüşme yaptım.

Yaptığım Görüşmelerde dosyamızın Maliye Bakanlığına gönderilmiş olduğunu Maliye uzmanlarının konu üzerinde çalıştıklarını ve ancak daha sonra meclis gündemine geleceğini bildirseler de şahsi kanaatim konunun biraz soğutulduğu ve geçen seneki ciddiyetin olmadığı yönündedir.

Bunun içindir ki, tüm Teşkilatımız için hayati önem arz eden EK gösterge konusunda yeniden bir etkinlik başlatılması taraftarıyım.

Önümüzdeki hafta içi yeniden Mecliste grubu bulunan başta AK Parti olmak üzere, CHP ve MHP üst düzey yetkilileri ile görüşerek sürecin yeniden bir ivme kazanması için girişimlerde bulunacağım.

Eğer fırsat bulur isem Sn Başbakanımız Erdoğan'a da yeniden polislerin özlük ve sosyal haklarını içeren dosyayı arz edeceğim..

Meslektaşlarımdan istirhamım yeniden bir Mail ve faks etkinliğine başlanılması yönündedir.

Eğer yeterince kamuoyu oluşturabilir isek ; 2013 ilk yasama dönemi sonuna kadar bu kanunun TBMM'de kabul edilmesini sağlayabiliriz diye düşünüyorum."


Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Muammer SELÇUK
Muammer SELÇUK - 12 yıl Önce

Şu anda Lise mezunu astsubay iyi sicil aldığını beyan ederek 1. derece 3 kademeye düşüyor ve 3600 ek gösterge puanına sahip oluyor ve bu şekilde emekli olabiliyor.Polis yüksek okul bitiriyor 1.derecenin 4.kademesine düşüyor ve 2200 ek gösterge alarak astsubaydan daha tehsilli olmasına rağmen daha az ücret alıyor.

Arif DÖNER
Arif DÖNER - 12 yıl Önce

Ben İşletme Fakültesi mezunu emekli bir polisim.2200 ek gösterge almaktayım.Çalışırken 3600 ek götergeden maaş oldık.Emekli olduğumda 2200 ek göterge almaktayım.Lise mezunu 1.dereceye düşen bir Astsubay 3600 ek gösterge alıyor.4 yıllık üniversite mezunu polis 2200 ek gösterge alıyor.Dahada örnekler çok.....

HALİL LAP
HALİL LAP - 12 yıl Önce

YÜKSEK OKUL MEZUNU EMEKLİ POLİS MEMURUYUM.2200 GÖSTERGEDEN MAAŞ ALMAKTAYIM.ASTSUBAY EMEKLİSİ LİSE MEZUNU DAHİ OLSA 3600 GÖSTERGEDEN MAAŞ ALMAKTADIR.BU KONUYU SAYIN ESKİ İÇİŞLERİ BAKANI MALİYE BAKANINA LİSTE HALİNDE POLİSLERİN 3600 GÖSTERGEYE ÇIKARILMASI İÇİN SUNDU ANCAK MALİYE BAKANI YUNANİSTANA DÖNERİZ DİYE KABUL ETMEDİ.POLİS EMEKLİLERİ İLE ASTSUBAY EMEKLİLERİ ARASINDA 250-350 TL MAAŞ FARKI VAR.GÖSTERGE 3600 OLURSA BİZ EMEKLİ POLİSLERDE 250-300 TL FARK OLACAK ÇALIŞAN POLİSTEDE 70-80 TL FARK OLACAK.YENİ İÇİŞLERİ BAKANINDAN KONUYLA İLGİLENMESİNİ ARZU EDİYORUZ.

MUSTAFA
MUSTAFA - 11 yıl Önce

EMNİYET TEŞKİLATIN DA ÇALIŞAN POLİS MEMURLARI VE AMİRLERİNİN, TSK MENSUPLARI GİBİ EK GÖSTERGELERİNİN SIRALANMASI, EĞİTİM DÜZEYLERİ VE ALT ÜST SIRALAMASINA GÖRE YAPILMASI, 4 YILLIK FAKÜLTE MEZUNLARINI 1. DERECE YE DÜŞTÜKLERİN 3600 EK GÖSTERGEDEN MAAŞ VE EMEKLİ OLMALARI İLE İLGİLİ DÜZENLEMENİN YAPILMASI, SAYIN BAŞBAKANIMIZA, BU DİLEĞİMİ ARZ EDİYORUM. BU ŞEKİLDEKİ DÜZENLEME EMNİYET TEŞKİLATI MENSUPLARI BİR NEBZE RAHATLATACAKTIR. SAYGILARIM İLE...!

SELİM TUNA
SELİM TUNA - 11 yıl Önce

BEN SAYIN BAŞBAKANIMIZA ŞUNU İLETİLMESİNİ İSTERİM POLİS KADAR ÇALIŞAN BAŞKA BİR DEVLET MEMURU VARMI? BUKADAR MAĞDUR EDİLEN SERMAYESİ CANI OLAN, BİR BAŞKA 657 MEMUR KESİMİ VARMI? GÖREVE GELDİKLERİNDE POLİSİN ÖZLÜK HAKLARINI DÜZELTECEĞİM SÖZÜNE 10 YIL YETERLİ OLMADIMI? FAKÜLTE MEZUNU MEMURLAR ARASINDA BUKADAR FARK UYGUNMU? SAYGILARIMLA

ali demir
ali demir - 11 yıl Önce

arkadaş fakülte mezunları demiş fakültesi makultesi hepsi 2200 bu teşkilat bu kafada giderse daha çok bu sürü susuz otlar sahipsiziz vede yalakamız çok ama seçimler geliyor sıkıysa kimse oy vermesin

remzi göktürk
remzi göktürk - 11 yıl Önce

biz lise mezunu emekli polis memurlarıyız en düşük gösterge olan 800 üzerinden maaş alan arkadaşlarımız mevcut en mağdur olan bizleriz bizlerin durumunu acilen düzelmesi gerekir.mağduriyetimizi hiçbir yetkiliye iletemiyoruz.adaletli bir maaş istiyoruz..

TURGUT REİS
TURGUT REİS - 11 yıl Önce

MESLEK BİTTİ BEN HALEN BU YALANLARLA KENDİMİ AVUTUYORUM. POLİS EMEKLİ OLUNCA GECE BEKÇİLİĞİ YAPMALI, ELİNE GEÇERSE ÖZEN GÜVENLİKÇİ OLMALI, YAHUT DA GALERİCİNİN YANINDA AZ BİR PARAYA ÇALIŞMALI, KAHVECİLİK YAPMALI O ZAMAN BİZİ GÖNETENLER O ZAMAN MUTLU OLURLAR. ARKADAŞLAR HERKES YALAN SÖYLÜYOR. BİZİM BAŞIMIZDA OLANLARIN HİÇBİR SORUNU YOK. TALTİFLERİ BOL. NEREYE GİTSELER DEVLET ARABA VERİYOR, LOJMANLARI VAR, KORUMALARI VAR, YANİ TOK AÇIN HALİNDEN ANLAMAZ. ONUN İÇİN KENDİMİZİ FAZLA KANDIRMALAYIM. BİZİM TEŞKİLATIN DÜZELMESİ İÇİN KOLEJİN KALDIRILMASI LAZIMDIR DERİM. KOLEJ TEŞKİLATA VURAN EN BÜYÜK DARBEDİR. ERGENLİK DÖNEMİNDE EĞİTİM GÖREN BİR ÖĞRENCİ YA ÇOK HIRSLI OLUYOR, YA DA ÇOK İÇİNE KAPANAN BİRİSİ OLUYOR. ONUN İÇİN ÖNCELİKLE ATALARIMIZIN DEDİĞİ GİBİ BALIK BAŞTAN KOKUYOR. ÖNCELİKLE BİZİ YÖNETENLERİN BİZİ ANLAMASI LAZIMDIR. BİZLERİ POTANSİYEL SUÇLU OLARAK GÖRMEYİ BURAKMALARI LAZIMDIR. 3600 ÖNCE İNSAN HAKLARI AYKIRI, MERHAMET DUYGUSU OLMAYAN, İNSANA İNSAN GİBİ GÖRMEYEN POLİS DİSİPLİN TÜZÜGÜNÜN DEĞİŞMESİ LAZIMDIR. İKİNCİ EMİRLERİN KALKMASI LAZIMDIR. BUNLARI YAPACAK BİR BABA YİĞİT EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ VE İÇİŞLERİ HALEN TÜRKİYE CUMHURİYETİNE GELMEDİ. GELİNCE HABERİMİZ OLSUN. SAYGILARIMLA.


SIRADAKİ HABER