ORMAN MUHAFAZA MEMURLARINA MÜJDE !

Orman Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü'nde çalışan 6500 Orman Muhafaza Memuru ücretsiz toplu taşıma hakkından faydalanabilecek.

ORMAN MUHAFAZA MEMURLARINA MÜJDE !

Tarım, Orman ve Çevre Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR-SEN) Orman Muhafaza Memurları için tarihi bir kazanıma imza attı. 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek bu önemli düzenleme ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü'nde çalışan yaklaşık 6500 Orman Muhafaza Memuru ücretsiz toplu taşıma hakkından faydalana bilecek.

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Toplu Sözleşme görüşmelerinde tarım-orman hizmet kolunda yetkili sendika olan Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı TOÇ BİR-SEN, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'nde görev yapan ülkemizin akciğerleri olan ormanlarımızın her türlü olumsuz müdahalelere ve orman yangınlarına karşı korunması, ormanlarımızın ülkemiz yararına işletilmesinden sorumlu olan orman muhafaza memurlarının üniformalı bulundukları sürece belediyelerce işletilen toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanabilmelerini isteyip ve bu talebinde diretmişti. Yoğun uğraşlar sonucu kabul ettirilen bu talep sonunda kabul edildi ve 1 Haziran 2012 ve 28310 sayılı Resmi Gazete'de yayınlandı. 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek bu önemli düzenleme ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü'nde çalışan yaklaşık 6500 Orman Muhafaza Memuru ücretsiz toplu taşıma hakkından faydalana bilecek.

KAYA: TARİHİ BİR KAZANIM

Memur-Sen Genel Sekreteri ve TOÇ BİR-SEN Genel Başkanı Günay Kaya, pek çok haklı taleplerinin göz ardı edildiğini, ancak birçok tarihi kazanım da elde ettiklerini söyledi.

Kaya şöyle konuştu: “Çok yoğun bir Toplu Sözleşme sürecinden çıktık. Kamu İşveren Heyeti ve ardından Kamu Görevlileri Hakem Kurulu çeşitli bahanelerle kamu çalışanlarının pek çok haklı talebini göz ardı etti. Tabi yetkili konfederasyon Memur-Sen ve yetkili sendika TOÇ BİR-SEN olarak birçok tarihi kazanıma da imza attık. Orman Muhafaza memurlarının belediyelere ait araçlardan ücretsiz faydalanabilmeleri de bunlardan biri. Biz sadece kendi sendikamıza üye olan memurların değil, diğer sendika mensupları ve sendika üyesi olmayan toplamda 6500 Orman Muhafaza Memurunun 1 Temmuz 2012 itibariyle bu uygulamadan faydalanmasını sağladık. Kamu Hakem Kurulu'nda kabul görmeyen taleplerimizi ise Kamu Personeli Danışma Kurulu'na taşıdık. Üyelerimizden aldığımız güç ve kararlılıkla kazanımlarımızın çoğalması için var gücümüzle çalışacağız.”

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
nazmi çakır
nazmi çakır - 12 yıl Önce

bizler orman muhafeza memurları olarak neden diyer kurumlarlakiler gibi yıpranmayı tazminatı alamıyoruz hem jandarma ve polis gibi gece gündüz günün yirmidört saat görevde gece gündüz kışın yağmurda camurda arazinin zor şartlarında görev yapan memura olarak neden verilmiyorda carsıda görev yapan postcıya veriliyor neden hakkımız olanı verilmiyor saygılarınla

nizamettin karacar
nizamettin karacar - 12 yıl Önce

ormancı emeklisi ne yer ne içer ilgil yokmu ormanlar bu güne biz getirdik kendi motor larımızla gezdik kendi tarlamız gibi gördüğümüzü emekli olunca anladım şimdi bir kenara atıldık

mehmet sezen
mehmet sezen - 12 yıl Önce

neden üniformalı kimlikle neden olmuyor

osman dere
osman dere - 12 yıl Önce

sanki çok şey kazanmış gibi nara atılıyor. bende bu sendikanın üyesiyim. özlük haklarımız için ne aldınız hükümet güdümlü değil personel güdümlü olun.

ormancı
ormancı - 12 yıl Önce

neden yıpranma ve özlük hakları jandarma polis gibi olmuyor.biz onların aldığı haklardan yararlanmak istiyoruz.silahlarla ilgili yeni düzenleme bekliyoruz.üniformalar rezalet resmen dilenci gibiyiz sözde teşkilatı en ücra köşelerde ile biz temsil ediyoruz.

SIRADAKİ HABER