OKUL YÖNETİCİLERİ İLE MÜFETTİŞLERİN KAVGASI

Müfettişler derneği ile taşra yöneticilerinin arasında ki polemik büyüyor.. Müfettişler derneğinin Ueyder hakkında ki açıklamalarına , Ueyder den sert yanıt geldi.. Tartışmaların ana ekseni ise İl , İlçe müdürlerinin İl Denetmenleri tarafından denetlenmesi . Taşra yöneticileri il denetmenlerini istemiyor . Bakanlık denetçilerinin kendilerini denetlemesini istiyor. UYDER açıklaması

OKUL YÖNETİCİLERİ İLE MÜFETTİŞLERİN KAVGASI

UEYDER çatısı altında taşra teşkilatı yöneticilerinin sorunlarını gündeme getiriyoruz. Mali ve özlük hakları ile ilgili olarak web sitemiz yoluyla üyelerimizin taleplerini gündeme getirirken hiçbir STK ya, meslek grubuna küçük düşürücü eylem ve söylemlerde bulunmuyoruz. Yazdığımız yazıların sonuna kadar arkasında olduğumuz gibi amacını aşan makaleler ile ilgilide erdemlice davranmayı biliriz.
Denetmenler Derneği bugün yaptığı açıklamada Derneğimiz web sitesinde yer alan taleplerimizden, iki tanesini ön plana çıkararak, Denetmenleri küçük düşürdüğünü belirten bir açıklamayı yayınlamıştır. Biz kimse ile polemik yapmak istemiyoruz. Öyle bir kaygımız ve derdimizde yoktur. Üyelerimizin haline tercüman oluyoruz. Daha öncede denetmenlerin il/ilçe taşra teşkilatlarını denetlememeleri gerektiğini yazmıştık. Bu talebi Dernek olarak, Sayın Müsteşarımıza, Sayın Bakan Yardımcımıza ve Üst Yöneticilerimize, Sendikaların değerli yöneticilerine ilettik, iletmeye de devam edeceğiz. Bunun teknik gerekçelerini uzun uzadıya yazabiliriz. Ya da en yakın ilçe müdürlüğüne gidilerek öğrenilebilir. Bu talebi gündeme getirirken hiçbir şekilde hiçbir makamı küçük düşürücü eylemlerde bulunmadık. Taşra yöneticilerinin istisnasız %90 ı bakanlık denetçilerinin denetim yapmasından yana tavır koymaktadır. 11 Bölgede yapılan istişare toplantılarında bu konu da gündeme gelmektedir. Bu konuyu denetlenmekten imtina edilmek istenmektedir, sözüyle açıklamaya kalkmak, basit bir savunmadan başka bir şey değildir. Böyle bir söylemde bulunmaktansa bu söylemde bulunan denetmenlerin bu tepki neden? Diye özeleştiri yapması gerekir.
Yine 3600 ek gösterge ile ilgili olarak denetmenlere verilen bu hakkın üyelerimize de tanınmasını istiyoruz açıklamalarında bulunduk. Kaldı ki eşit işe eşit ücret ilkesine aykırı bulduğumuz özel hizmet tazminatlarını da gündeme getirdik. Özel hizmet tazminatı 35 puan fazla olan ilçe müftülerine tanınan mali hakkın taşra yöneticilerine de tanınması gerektiğini belirtirken de yine bu söylemimiz bir meslek grubunu toplum önünde küçültmek değildir.
“Müstehzi tavırlardan kaçınmanızı öneririz”
Eğitim sisteminde görev yapan herkes önemli ve değerlidir. Bizim önemli olma gibi bir derdimiz yok. Biz eğitim camiasının dolayısıyla, bu milletin hizmetkârı olduğumuzu biliyoruz. Yasalarda verilen görevleri yerine getiriyoruz. Bunları yerine getirirken de üstünlük taslama gibi bir kaygımız olmamıştır. Denetmenler Derneğinde yer alan açıklamalar ise tamamen talihsizliktir. Ben O metni yazanın ruh halini yansıttığını düşünüyorum. Açıklamaların satır aralarında bile üstten kibirli bir bakış açısı var.
“Son dönemlerde dernek olarak yaptığınız açıklamalarınız ne ulusal düzeyde ne de uluslararası düzeyde kabul görecek bir boyutta değildir.” Önce rahatsızlığınızı belirtin. Biz yatıp kalkıp denetim düşünmüyor, yazmıyoruz. Dernek sitesindeki yazıları iyi okuyun. Kaldı ki yapacağımız açıklamalar ile ilgili sizden fetva alacak değiliz!
- “Uluslararası Eğitim Yöneticileri Derneği”. Dileğimiz, ismine uygun bir şekilde uluslararası düzeyde üye bulması ve faaliyetlerini uluslar üstü bir şekilde yürütmesidir. Hangi isimi alacağımızı size mi soracağız?
“Kanun koyucunun, atama usul ve esaslarını kanun düzeyinde belirlediği bir meslek grubu ile atama usul ve esaslarını yönetmelikle belirlediği bir meslek grubundan hangisi sistem için daha önemli bir boyuttadır?” Böyle bir kıyaslama için söyleyecek söz bulamıyoruz ama eğitimde ki her unvan sahibinin biz değerli ve önemli biliyoruz.
“bundan sonraki açıklamalarında devlet terbiyesi içinde, genel ahlak ve hukuk kurallarına dikkat etmelerini, kendilerine denk olan mesleklerle kıyaslama yaparak çalışmalarını yürütmelerini tavsiye ediyor;” Terbiye, genel ahlak ve hukuk kuralları ne demek? Hangi cümle ahlaksızlık ifade ediyor. Hakaret saydığınız cümleyi merak ettik. Yazdığımız yazılara kendinizce mealler uydurup tehditvari üslup kullanmayın.
“…. aksi takdirde mesleğimize yönelik küçük düşürücü eylem ve söylemlerle ilgili olarak hukuki yollara başvurulacağı hususunu UEYDER yönetimine ve kamuoyuna duyuruyoruz.,.” Okulda bir eksik görüldüğünde soruşturma açarız ha söylemini hatırlatmaktadır…
İşte bu müstehzi söylemler rahatsızlık uyandırmaktadır.
Bizim çizgimiz bellidir. Takip edenler çok iyi bilirler. Bizim derdimiz taşra yöneticilerine kurumsal kimlik kazandırmaktır. Bu talepleri dile getirirken birilerine soracak değiliz. Hele açıklama yaparken bir başka Dernekten icazet alacak hiç değiliz.
UEYDER Yönetim Kurulu

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
osman
osman - 12 yıl Önce

denetım sureklı yapılmalı ve calısmayanlar hakkında gereken yapılmalıdır bu nasıl bır bakanlık kı kalıte farkını gormez bızlerı kımler yonetıyor tabııkı bakanlık mufettıslerı kalıtedır dıgerlerıne gore

SIRADAKİ HABER