ÖĞRETMENLER LOJMANLARA KAVUŞTU

Van'da geçen yıl meydana gelen depremler sonrası Vehbi Koç Vakfı, Turkcell ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından öğretmenler için inşa edilen 256 lojman için kura çekilişi yapıldı.

ÖĞRETMENLER LOJMANLARA KAVUŞTU


 

 Kalecik mevkinde yaptırılan lojmanlar için düzenlenen kura çekiliş töreninde konuşan Vali Karaloğlu, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde yaşanan depremler sonrası, Vehbi Koç Vakfı'nın 128, Turkcell ile TEV'in ise 64'er tane öğretmen lojmanı yaptığını söyledi.
 Bir yıl önce yaşanan depremlerde 76'sı öğretmen 644 vatandaşın yaşamını yitirdiği anımsatan Vali Karaloğlu, ciddi maddi ve manevi kayıpların yaşandığını kaydetti.
 2011 yılının Van için sıkıntılı bir yıl olduğunu ve iki büyük felaketin ardından topyekun bir seferberlik ilan edildiğini belirten Karaloğlu, şunları ifade etti:
 “Ama Van depreminden sonra başta devletimiz, hükümetimiz, 75 milyon milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız adeta Van'ı yeniden ayağa kaldırmak için seferber oldu. İşte bugün bu seferberliğin bir uzantısı olarak buradayız. Bu vakıflar ve kuruluşlar, Van depreminden sonra burada yaşayan insanların, Vanlılar'ın, öğretmenlerin, çalışanların, hepimizin sıkıntılarını gidermek için, yaralarını sarmak için buradaydı. Hiçbir maddi beklentileri yoktu. Onları buraya getiren tek bir neden olabilir, o da 'kardeşlik'. Bu kuruluşların burada olması, bu toplumun doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle sarsılmaz bir kardeşliğinin olduğunun tezahürüdür.”
 Konuşmaların ardından Vali Karaloğlu, 40 yıllık öğretmen olan Hatice Karatekin ile Fadıl Beiş'in lojman kuralarını çekti.
 Törene Vehbi Koç Vakfı, Turkcell ve TEV yetkilileri ile öğretmenler katıldı.

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER