ÖĞRETMENİN UĞRADIĞI ŞİDDETİN SUÇLUSU KİM ?

İŞTE KAMUDAN.COM'UN ARAŞTIRMA SONUCU.

ÖĞRETMENİN UĞRADIĞI ŞİDDETİN SUÇLUSU KİM  ?
 

 
Türkiye’nin çeşitli kentlerinde öğretmenler şiddet gördü. Kimi öğrenci  kimi ise veli şiddetine maruz kaldı. Öğretmenler şiddete karşı bir gün ders bırakıp sokaklara çıktılar. Okullar tatil oldu şiddet rafa kalktı.
 
KAMUDAN.COM olarak biz öğretmenlerin ve diğir memurların şiddete karşı verdikleri mücadelede yanlarında olup seslerini duyurmaya çalıştık. Öğretmene uygulanan şiddetin sorumlusu kim diye. Uzun süredir bir araştırmaya yapıyorduk.  Araştırma sonuçları çıktı. İnternet sitemizden yaptığımız  ve yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı anketten ilginç sonuçlar çıktı. Ankette katılanlar şiddet olaylarında en az suçlu olarak öğrencileri görürken dayak yiyen öğretmenlerde suçlu görüldü.
 
4 BİN KİŞİ ANKETE KATILDI
 
Bir ay süren anket çalışmasına 4 bin kişi katıldı. İnternet üzerinden yaptığımız ankette öğretmenler katıldığı gibi farklı sektörlerden de büyük katılım gerçekleşti
 
EN BÜYÜK SUÇ BAKANLIĞIN
 
4 bin kişinin yüzde 87’si öğretmenlerin şiddet görmesinin sorumlusu olarak  öğretmeni itibarsızlaştıran, Milli Eğitim Bakanlığını gördüğünü dile getirdi.
 
İKİNCİ SUÇLU ÖĞRETMEN
 
Ankete katılanların yüzde 6’sı dayak yiyen öğretmen de suçlu derken, yüzde 5’i veliyi suçlu görürken öğretmenin şiddet görmesinde en az suçlu ise yüzde 1 ile öğrenci görüldü.
Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
osman
osman - 12 yıl Önce

Bakan'ın haklı olduğu yönler çok.Okullar dahil tüm kurumlarda çok büyük bir disiplinsizlik var.küçüğü,büyüğü ne kural,kaide biliyor ne de tanıyor.Yasalar uygulanmayınca sonuçlar ortada,bakan da birşey yapamayacağını anladığı için sözlü olarak hırsını almaya çalışıyor herhalde.

Melek Yılmaz
Melek Yılmaz - 12 yıl Önce

anket sonucu doğru olabilir ama bence hata sistemden kaynaklanıyor neden mi?Çünkü uyulması gereken kurallara önce okulun tüm yetişkinleri uymalı sonra öğrencilerden kurallara uyması istenmeli.Çocuklara sessiz olun,saygılı olun derken okulda çalışanların nasıl saygılı olunacağı ve nasıl kurallara uyulacağı konusunda örnek olunmalı.Okul koridorlarında avaz avaz bağıran ve sessiz olunması gerektiğini söyleyen bir müdür ya da öğretmen o yavrulara okulda gürültü yapılmaması gerektiğini nasıl öğretebilir?Çocukların fikirlerini saygıyla dinleyemeyen bir öğretmen ya da yönetici o çocuklara saygıyı ne kadar öğretebilir?Allah ülkemi ve milletimi cahilliklerden korusun demekten başka söylenecek bir söz yok bence.Suçlu neyin nasıl yapılması gerektğini bilmeyenlerde.Sorun ancak işini sevgiyle yapacak kişilerin yetiştirilmesi gerekiyor...

SIRADAKİ HABER