ÖĞRETMEN MEMURLARIN İSYANI !

Öğretmen Memurların Sesini Duyan Yok Mu?

ÖĞRETMEN MEMURLARIN İSYANI !
Bizler memur olarak calistigimiz donemlerde cok buyuk sikintilar yasayarak fakultelerin Ogretmen Yetistiren programlarini bitiren yada fakultelerin Ogretmenlik Yetistiren programlarindan mezun olduktan sonra, ekonomik nedenler ile Milli Egitim Bakanliginin kontenjan kisitlamalari nedeniyle kendi meslegimiz yerine Kamu kurumlarda memurluk  kadrolarda Devletimize hizmet veren kamu personeliyiz.
 
         Atama ve yer degistirme yonetmeliginin 15.maddesinin alt bentlerinde; Bakanlik merkez ve tasra teskilati ile diger kamu kurum ve kuruluslarinda 657 sayili Devlet Memurlari Kanunu kapsaminda egitim ve ogretim hizmetleri sinifi disindaki diger hizmet siniflarinda hâlen asil memur olarak gorev yapanlar ile Devlet memuru olarak calismakta iken gorevlerinden ayrilanlar, bu kapsamda basvuruda bulunabilirler ve bu madde kapsaminda basvuruda bulunacaklarin atamalarinda esas alinacak hizmet surelerinin hesabinda, Bakanlik ve diger kamu kurum ve kuruluslarinda fiilen Devlet memuru olarak gecirilen hizmet sureleri esas alinir, denilmektedir. Ancak Subat 2012 atamasinda yonetmelige aykiri hareket edilerek, kurumlar arasi ilk atamaya kontenjan ayrilmamasi bizleri hayal kirikligina ugrattigini ve umitlerimizin kul olup gittigini defalarca meb ile paylasmamiza ragmen; simdiye kadar konuyla ilgili somut bir veri elde etmis degiliz. MEB ile yapilan gorusmelerde  Kurumlar Arasi Ilk Atamaya Basvuracak Memurlarin Milli Egitim Bakanligi tarafindan KPSS'ye dahil edilmek  istendigine (Ki cogumuz mevcut yonetmelik geregi kpss'ye de basvurma geregi duymadik) iliskin bilgiler de alinmaktadir. Kanunen bildiginiz gibi bu mumkun degildir; cunku 3/5/2002 No:24744 Nolu Resmi Gazete Yayinlanan Kamu Gorevlerine Ilk Defa Atanacaklar Icin Yapilacak Sinavlar Hakkindaki Genel Yonetmelikte acikca belirtildigi gibi KPSS ile ilk defa memur olarak atanacaklari kapsamaktadir. Ki bu asamalarin tamamindan gecmis durumdayiz. Agustos 2012 atamalarinda; yonetmeligin 15.maddesi ve kontenjan belirleme baslikli 18. maddesinin ucuncu fikrasinin b bendinde;  mebe verilen kontenjanin % 3 bu Yonetmeligin 15 inci maddesi kapsaminda yapilacak atamalar icin ayrilir, denilen fikrasindan yararlanmayi istemek en dogal hakkimiz oldugu gormekteyiz. Son gunlerde meb'in yonetmeliklere aykiri hareket etmesi de bizleri telaslandirdigini da paylasmak istemekteyiz.
      Sozkonusu sebeplerden dolayi adeta son umudumuz olan ve cok kisa bir zamanda yayinlanmasi beklenen Agustos 2012 atamasinin kilavuzunda; yonetmelikte mevcut olan kontenjanin %3'u hizmet suresiyle yapilan kurumlar arasi ilk atamaya ayrilmasinin ve kurumlar arasi kontenjanlarin bos kalmasi halinde bunun uc kati kadar atanabilme imkanin devam edilebilmesinin MEB'ce saglanmasini sizlerden bekliyor; bunun yapilmamasi halinde, yas sinirina giren, tamamiyla bu uygulamaya gore sebatla sirasini bekleyen ve Agustos 2012 atamasinda atanabilecek durumda olan biz memur ogretmenlerin hayal kirikligina ugrayacagimizi sizinle paylasmak istiyor; bir cok konuda bizlere yardimci olan siz degerli yetkililerden; hayallerimize bu kadar yaklasmisken, hayallerimizin ucup gitmesine izin vermeyeceginizi ve olaya el atacaginizdan kusku duymadigimizi belirtmek istiyor ve desteginizi bekliyoruz.
Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
hhavcu41
hhavcu41 - 12 yıl Önce

sesimizi duyurduğunuz için teşekkürler. ne garip değil mi kanunların bize verdiği hak meb tarafından kısıtlanmaya kalkılıyor...

SIRADAKİ HABER