MEMURLARIN YILLIK İZİN SÜRESİ ARTIYOR, İŞTE YENİ YASAYLA GETİRİLEN HAKLAR

Geçen hafta yapılan Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda kamu çalışanlarıyla ilgili önemli kararlar alındı. Alınan kararlarla ilgili düzenlemenin Torba yasayla hayata geçirilmesi düşünülüyor.

MEMURLARIN YILLIK İZİN SÜRESİ ARTIYOR, İŞTE YENİ YASAYLA GETİRİLEN HAKLAR
Yıllık izinler artacak
 
2005 yılından sonra göreve başlayan personele bir derece verilmesi ve disiplin cezalarının ile ilgili düzenlemede anlaşmaya varılan kurulda alınan önemli kararlardan biri de Yıllık izinlerin iş günü esasına göre düzenlenmesi oldu.
 
Kararın hayata geçirilmesi durumunda memurların yıllık izinlerinin hesabında hafta sonları sayılmayacak. Kurul kararlarının yasalaşmasının ardından 20 günlük yıllık izinlerin hafta sonu dâhil fiilen 28 güne; 30 günlük izinlerin ise 42 güne çıkması mümkün olacak.
 
Aday memurun aldığı cezayla ilgili yeni düzenleme
 
Daha önce yargı yolu kapalı olan disiplin cezalarının yargıya taşınması sağlanmıştı. Disiplin cezaları ile ilgili önemli bir değişiklik de KPDK'da kararlaştırıldı. Kurulda uzlaşmaya varılan konulardan biri de adaylıkta uyarma veya kınama cezası alanların memuriyetten çıkarılması uygulamasına son verilmesi oldu.
 
Kadro torba yasayla gelecek
 
Toplu sözleşmenin en çok tartışılan konularından biri olan 4/C'li personele kadro verilmesi konusunda da anlaşmaya varıldı. Toplu sözleşme görüşmelerinde Memur-Sen'in talepleri arasında yer alan ancak Kamu İşveren Heyeti tarafından toplu sözleşme konusu olmadığı gerekçesiyle kabul edilmeyen Sözleşmelilere kadro sorunu da Torba Kanunla çözülecek.
 
Çocuk sahibi olmak isteyenlere teşvik
 
Başbakan Erdoğan'ın genç nüfusun arttırılması yönündeki talimatına uygun düzenlemeler kapsamında kamu çalışanlarına teşvikler getirilirken diğer taraftan kadın istihdamının artırılmasına yönelik iyileştirmeler de kurulda görüşüldü.
 
Analık izninin 18 haftaya çıkarılmasını öngören kurulun anlaşmaya vardığı hususlardan biri de süt izni süresinin uzatılması ve süt izni süresince nöbet ve gece vardiyası verilmemesi olarak kararlaştırıldı. Kuruldan bir müjde de çocuk sahibi olamayan çiftler geldi. Yapılacak düzenlemenin ardından tüp bebek uygulamasında deneme sayısının üçe çıkarılacak.
Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
isimsiz
isimsiz - 11 yıl Önce

1988 yılında göreve basladımve işe baslarkencalısma sürecimizin erkeklerde 25 yıl bayanlarda 20 olarak sözlesmeimzalamıs bulunuyoruz o yıllarda göreve baslayan bir hemşire 18yasından gün almıs yada almadan baslamıstır suanda ise 25 yasından önce işe baslayan yoktur bizim sucumuz nedirde bizlere emeklilik yas sınırı vuruyor bu yasa 2002 yılında yürürlüge girdiyse oyıldan sonrasına vurması gerekmiyormu neden bu hakkımızı eski memurlar olarak aramıyoruz17 yasında anadolunun bir köyüde göreve baslayanhemşire maasını mahkeme kararıyla alıyodu ozaman bunun bu hakkı simdi neden elinden alınıyor 9 yıl birden yas vuruyor bu konuyu elle almanızı ve desteklerinizi bekliyorum

SIRADAKİ HABER