MEMURLARIN GÖZÜ KULAĞI KAMU PERSONELİ DAYANIŞMA KURULUNDAN ÇIKACAK KARARLARDA

Toplu İş Sözleşmesinde çözüme kavuşturulamayan problemler, Kamu Personeli Danışma Kurulunda Görüşülecek. Kurulda, 10 iş kolunda kamu çalışanlarını temsil edecek Memur-Sen’in gündeminde hangi konular var?

MEMURLARIN GÖZÜ KULAĞI KAMU PERSONELİ DAYANIŞMA KURULUNDAN ÇIKACAK KARARLARDA
 İşte Kamu Görevlileri ile ilgili talepler: 
Memurun yakının tedavisinde izinli sayılması
 
Kamu çalışanlarının çocuklarının 25 yaşına kadar sağlık sigortalarının devletçe ödenmesi talep edilirken, çalışanın yakınının tedavisi süresince izini sayılması da isteniyor.
 
İşte sağlık güvencesine ilişkin talepler:
 
Kamu görevlilerinin (sözleşmeliler dahil) raporla yaptırılması zorunlu olan ve kamu hastanelerinde yaptırılamayıp, özel polikliniklerde yaptırılan diş, protez, ortez tedavi ücretlerinin SGK tarafından ödenmesi
Kamu görevlisinin bakmakla yükümlü olduğu eş ve çocukları ile kendisinin veya eşinin, ana baba ve kardeşlerinin muayene ve tedavisi süresince memurun izinli sayılması.
18 yaşını dolduran kamu görevlileri (sözleşmeliler dahil) çocuklarının öğrenimlerine devam edememeleri durumunda ödemek zorunda kaldıkları genel sağlık sigortası primi uygulamasına son verilmesi ve 25 yaşına kadar kamu görevlisinin kurumunca ödenmesi. 
Yer değiştirmeye ilişkin düzenleme talebi
 
Becayişteki takdir yetkisinin kamu çalışanlarını mağdur ettiğinden hareketle düzenleme yapılması istenen çalışmada, yer değiştirmeyle ilgili şu talepler yer alacak:
 
Yer değiştirme suretiyle naklen atama esas ve usullerinin yeniden düzenlenmesi.
Yer değiştirme suretiyle naklen atamalarda hizmet süresi sınırlarının kaldırılması
Yer değiştirme suretiyle atamalarda eş, sağlık, öğrenim ve diğer (genel hayatı etkileyen afet, salgın hastalık vb.) durumların özür kapsamına alınması
Aynı kurum içerisinde aynı koşullar ve hizmet niteliklerini taşıyan aynı unvandaki kamu görevlilerinin karşılıklı olarak yer değiştirme taleplerinin yerine getirilmesi konusunda kurumlara tanınan takdir yetkisinin yeniden düzenlenmesi. 
Görevleriyle ilgili zarar memurca ödenmemeli
 
İş kazası riskine maruz kalanlara karşılık sorumluluk taşıyanlar ile mali işlerden sorumlu olan kamu görevlilerine rücu edilen tazminatlara karşılık kurum tarafından mali sorumluluk sigortasının yaptırılması
Kamu görevlilerinin kullandıkları kamu araçlarının trafik kazasına karışması halinde zarar bedelinin kendilerine rücu edilmeksizin kurumlarınca karşılanması konusunun değerlendirilmesi.
 
 
 
Kaynak: Gazetekamu.com
Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER