MEMUR ROTASYONUNUN AYRINTILARI NETLEŞİYOR

Doğu'daki memur açığına karşı 'tecrübeli memur rotasyonu' tekrar gündeme geldi.

MEMUR ROTASYONUNUN AYRINTILARI NETLEŞİYOR
Zorunlu Doğu hizmeti asker, polis ve doktorun yanı sıra öğretmen gibi diğer memurlar için de yaygınlaştırılıyor. Bu kapsamda öncelikli olarak Batı'daki kalifiye memurlar üç yıl zorunlu göreve gönderilecek.

Tecrübesiz memurlar ise ilk deneyimlerini Batı'daki şehirlerde kazanacak. Bu sayede nitelikli personelin dengesiz dağılımı önleneceği gibi bu adım çözüm sürecine de katkı sağlayacak.

Bölgede tecrübesiz memurlar sebebiyle yaşanan tartışmaların da önüne geçilmiş olacak. 2,5 milyon memurun merak ettiği çalışma için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda düzenleme yapılması gerekiyor.

Geçen yıl konuya ilişkin tasarı hazırlanmasına rağmen yasal süreç tamamlanamamıştı.

Başbakan Erdoğan'ın tecrübeli memurların Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne rotasyonuna yeşil ışık yakmasının ardından düzenlemenin Meclis'teki Torba Kanun çalışmasına eklenebileceği belirtiliyor. Edinilen bilgilere göre söz konusu düzenleme esnek çalışma, taşeron işçi ve doğum paketi için hazırlanan torbanın içerisine eklenebilir.


Doğu'daki memur açığına karşı 'tecrübeli memur rotasyonu' tekrar gündeme geldi. Peki hangi memurlar Doğu illerine rotasyona gidecek? Rotasyona giden memur ortalama ne kadar maaş alacak? İşte bu soruların cevabı... Akşam Gazetesi'nin haberine göre, tecrübeli  memura Doğu ve Güneydoğu yolugözüktü. Hükümetin bir süredir gündeminde bulunan ve sendikaların eleştirdiği 'memura rotasyon' formülü, AK Parti'nin Kızılcahamam Kampı'nda da gündeme geldi. Bazı milletvekillerinin, Doğu ve Güneydoğu'ya tecrübeli kamu görevlileri ve öğretmenleristemesi üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, uygulamaya 'yeşil ışık' yaktığı öğrenildi. Özellikle, Doğu ve Güneydoğu'ya sürekliyeni memurların gittiği eleştirilerine yanıt veren Erdoğan'ın "Bu rotasyonu sağlamamız lazım.Sadece öğretmenler değil, diğer alanlarda da sağlıklı bir şekilde, kalifiye görevlilerin de Türkiye'nin her yerinde görev alması gerekiyor. Ama bunlar üzerinde çalışılması gereken şeyler" dediği öğrenildi. 
 
ÇÖZÜM SÜRECİNE DE KATKI SAĞLAR
Çözüm sürecinin daha etkili olabilmesi için hükümet, bir süre önce memur rotasyonunu gündeme getirmişti. Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki eğitim kurumlarında görev yapan müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına rotasyon konusunda yeni yönetmelik 4 Ağustos 2013'te yürürlüğe girmişti. Bu görevlerdekilerin 6 yıllık süreyi tamamlamasıyla görev yerlerinin değiştirilmesi uygulaması başlamıştı.
 
ROTASYONA GİDEN MEMUR NE KADAR KALACAK?
Rotasyona tabi tutulacak memurlar deneyimli personelden oluşacak ve hiçbir memur ilk görev yeri olarak rotasyon illerine gönderilmeyecek. Memur, rotasyona gittiği ilde 4 yıl kalacak. Rotasyona giden memura,  görevde kaldığı sürece yılda 12 yerine 14-15 maaş verilecek. Bir diğer  seçenek ise yüzde 25-30 zamlı maaş.Akşam Gazetesi
Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
bezgin bekir
bezgin bekir - 11 yıl Önce

nefret ediyorum bunlardan

Murat GENÇ
Murat GENÇ - 11 yıl Önce

Başbakanımıza biz yıllarını mesleğe vermiş öğretmenlere buyrun doğuya eğitin insanları demesinden dolayı teşekkür ediyorum.Ancak sitelerdeki genç öğretmen arkadaşlarımızın bizlere dinazor demeleri beni son derece üzüyor saygı bekliyorken hakarete uğramanın üzüntüsünü yaşıyorum.sevgili genç öğretmen arkadaşlarım kültürümüzde sevgi ve saygı vardır lütfen size göre yaşlı gördüğünüz meslaktaşlarınıza dinazor gibi ifadeler kullanmayın.

SIRADAKİ HABER